Hejhej

Var tar tiden vĂ€gen alltsĂ„? Vi ska tydligen bara jobba nĂ€sta vecka med sen Ă€r det semester, helt otroligt! Det betyder att jag sitter hĂ€r om ett ögonblick igen och semestern Ă€r slut, och om tvĂ„ sĂ„ Ă€r det jul igen... 
 
VÀdret ger mig Ängest alltsÄ. Mkt ger mig Ängest nu för tiden. Alla planeringar pÄ sistone har blivit Àndrade stup i kvarten. Vi hade tÀvling igÄr i BjörbÀck med GrÄlle och Rut. GrÄlle gick och verkligen skrek hela tiden pÄ framridningen som vi var samtidigt pÄ, som vÀrsta hingsten typ, sjukt enerverande, Rut belv spÀnd som en stÄlfjÀder, det blixtrade och Äskade sÄ jag trodde de skulle avbryta tÀvlingen. Mental trÀning pÄ hög nivÄ ;)
 
Fick vÀl ÀndÄ Rut lite mer avslappnad och fick ÀndÄ kÀnslan av att det skulle gÄ hur enkelt som helst att styra runt henne pÄ banan. Kom in och efter ett halvt varv var hon helt hysterisk och hade utsett vattengraven som en syndabock eller nÄgot, och den skulle vi ju bara rida förbi... Sprang som en krabba i sidled mot gaphalsen ute pÄ framhoppningen. Kom knappt över ettan för hon sögs som en magnet mot GrÄllis, tvÄan gick fint, trean var frÄn mister gaphals, som faktiskt var rÀtt tyst ÀndÄ just nÀr vi var pÄ banan.
Jag utgick, men fick stanna kvar pÄ banan om jag inte var ivÀgen sÄ det gjorde jag ett bra tag, men vet inte om det gav sÄ mkt, men det var ju snÀllt av dem.
Vet inte vad det Àr med min dam, och jag orkar bara inte tÀnka för mkt pÄ det heller. Var arg sÄ jag kunde skÀnkt bort henne pÄ plats, oavsett anledning som hon gjorde sÄ sÄ Àr det inte ok nÄgonstans. Blev sÄ trött pÄ det hÀr med hÀstar och jag ville bara slÀnga mig pÄ marken och skrika, ja faktiskt!! Varför hÄlla pÄ nÀr inget fungerar liksom!
Som plÄster pÄ sÄren sÄ masade sig GrÄllot runt felfritt iaf, eller ja det var en bra runda, men jag var ju rÀtt sur pÄ honom med, det var liksom lite hans fel allting, men han hade iaf förstÄnd att skÀrpa till sig inne pÄ banan.
 
 
Nu Àr jag ju vÀrldens envisaste och ger aldrig upp en sÄdan hÀr sak, dÄ kan vi trÀna dygnet runt om det ska va sÄ lilla fröken Rut!!
SĂ„ nu Ă€ndrade jag planerna sĂ„ tog vi bara GrĂ„lle till BjörbĂ€ck idag sĂ„ fĂ„r Rutan Ă„ka till Osby imorgon, kĂ€nner att jag vill bryta mönstret sĂ„ fort som möjligt och det fĂ„r ju bli utan GrĂ„lle dĂ„ sĂ„klart. Tur man bor i SkĂ„ne och har flera tĂ€vlingar runt knuten att vĂ€lja pĂ„, finns i Herrevadskloster ocksĂ„ i helgen och redan idag, men dĂ„ hade inte GrĂ„lle kunnat gĂ„ sin start ju. Haha blir tokig pĂ„ denna helgens planering snart. Dessutom vĂ€dret, det ska vara pissdĂ„ligt imorgon nĂ€r Rutan och jag ska tĂ€vla, sĂ„klart... Fast skönt att det inte Ă€r grĂ€s dĂ„ iaf.
 
GrÄlle och Jessica gjorde en helt suverÀn runda idag, fast med ett ner efter att han bytt galopp pÄ "sitt vis" och tappat lite tryck i galoppen. Men det var verkligen en super runda med fina sprÄng, sÄ det Àr jÀttekul och jag Àr lite gladare för GrÄlle nu igen haha.
 
 
Nu Àr det dÄ bara Rut som ska skÀrpa till sig imorgon med sÄ Àr ordningen nÀstan ÄterstÀlld. Gör hon inte det sÄ Àr det nog nÄgot allvarligt fel alltsÄ och hon fÄr nog bli lasange eller nÄgot annat lÀmpligt.
 
Tur vi har herr brevbĂ€rare som lĂ€ttar upp humöret lite ibland😉 :)
 


 
 
 

:)

SÄja nu Àr jag lite nöjd och glad igen :) 
 
Rut Àr fin, jÀttefin, faktiskt, knappt jag vÄgar sÀga det för dÄ hÀnder det vÀl nÄgot...
HÀrom veckan gjorde ju den dÀr hovbölden sig pÄmind igen. Ett hÄl i sulan och en lös trakt fick mig att nÀstan bryta ihopa. BÀsta Jessica fixade sÄ att hennes hovslagare kom och rÀddade oss, evigt tacksam! 
 
SÄ Rut gick som vanligt förra veckan fast lite lÀttare kanske, tog nÄgra smÄskutt och sÄ, hon var taggad sÄ jag trodde hon skulle bryta ryggen av mig. Hon Àr sÄ nÀr hon inte hoppat med nÄgon reda pÄ ett tag, sÄ första gÄngen kan man inte rÀkna med att göra nÄgot speciellt mer Àn att "slÀppa ut lite kolsyra".
IgÄr hoppade vi hel bana igen och lite högre, och det kÀndes vÀldigt lÀtt och hon hoppade fint som tusan, skuttig i svÀngarna men det gjorde inte att jag tappade flytet ÀndÄ, eller sÄ har jag vant mig ;) Nej men det ger sig ocksÄ desto mer hon fÄr gÄ, och nu kan jag nog vÄga konstatera att allt Àr ok och dessutom bÀttre Àn jag vet inte nÀr. 
 
Kanske man kan vÄga sig pÄ en ny lite planering nu dÄ, "peppar peppar"....