Hejhej

Var tar tiden vägen alltså? Vi ska tydligen bara jobba nästa vecka med sen är det semester, helt otroligt! Det betyder att jag sitter här om ett ögonblick igen och semestern är slut, och om två så är det jul igen... 
 
Vädret ger mig ångest alltså. Mkt ger mig ångest nu för tiden. Alla planeringar på sistone har blivit ändrade stup i kvarten. Vi hade tävling igår i Björbäck med Grålle och Rut. Grålle gick och verkligen skrek hela tiden på framridningen som vi var samtidigt på, som värsta hingsten typ, sjukt enerverande, Rut belv spänd som en stålfjäder, det blixtrade och åskade så jag trodde de skulle avbryta tävlingen. Mental träning på hög nivå ;)
 
Fick väl ändå Rut lite mer avslappnad och fick ändå känslan av att det skulle gå hur enkelt som helst att styra runt henne på banan. Kom in och efter ett halvt varv var hon helt hysterisk och hade utsett vattengraven som en syndabock eller något, och den skulle vi ju bara rida förbi... Sprang som en krabba i sidled mot gaphalsen ute på framhoppningen. Kom knappt över ettan för hon sögs som en magnet mot Grållis, tvåan gick fint, trean var från mister gaphals, som faktiskt var rätt tyst ändå just när vi var på banan.
Jag utgick, men fick stanna kvar på banan om jag inte var ivägen så det gjorde jag ett bra tag, men vet inte om det gav så mkt, men det var ju snällt av dem.
Vet inte vad det är med min dam, och jag orkar bara inte tänka för mkt på det heller. Var arg så jag kunde skänkt bort henne på plats, oavsett anledning som hon gjorde så så är det inte ok någonstans. Blev så trött på det här med hästar och jag ville bara slänga mig på marken och skrika, ja faktiskt!! Varför hålla på när inget fungerar liksom!
Som plåster på såren så masade sig Grållot runt felfritt iaf, eller ja det var en bra runda, men jag var ju rätt sur på honom med, det var liksom lite hans fel allting, men han hade iaf förstånd att skärpa till sig inne på banan.
 
 
Nu är jag ju världens envisaste och ger aldrig upp en sådan här sak, då kan vi träna dygnet runt om det ska va så lilla fröken Rut!!
Så nu ändrade jag planerna så tog vi bara Grålle till Björbäck idag så får Rutan åka till Osby imorgon, känner att jag vill bryta mönstret så fort som möjligt och det får ju bli utan Grålle då såklart. Tur man bor i Skåne och har flera tävlingar runt knuten att välja på, finns i Herrevadskloster också i helgen och redan idag, men då hade inte Grålle kunnat gå sin start ju. Haha blir tokig på denna helgens planering snart. Dessutom vädret, det ska vara pissdåligt imorgon när Rutan och jag ska tävla, såklart... Fast skönt att det inte är gräs då iaf.
 
Grålle och Jessica gjorde en helt suverän runda idag, fast med ett ner efter att han bytt galopp på "sitt vis" och tappat lite tryck i galoppen. Men det var verkligen en super runda med fina språng, så det är jättekul och jag är lite gladare för Grålle nu igen haha.
 
 
Nu är det då bara Rut som ska skärpa till sig imorgon med så är ordningen nästan återställd. Gör hon inte det så är det nog något allvarligt fel alltså och hon får nog bli lasange eller något annat lämpligt.
 
Tur vi har herr brevbärare som lättar upp humöret lite ibland😉 :)
 


 
 
 

:)

Såja nu är jag lite nöjd och glad igen :) 
 
Rut är fin, jättefin, faktiskt, knappt jag vågar säga det för då händer det väl något...
Härom veckan gjorde ju den där hovbölden sig påmind igen. Ett hål i sulan och en lös trakt fick mig att nästan bryta ihopa. Bästa Jessica fixade så att hennes hovslagare kom och räddade oss, evigt tacksam! 
 
Så Rut gick som vanligt förra veckan fast lite lättare kanske, tog några småskutt och så, hon var taggad så jag trodde hon skulle bryta ryggen av mig. Hon är så när hon inte hoppat med någon reda på ett tag, så första gången kan man inte räkna med att göra något speciellt mer än att "släppa ut lite kolsyra".
Igår hoppade vi hel bana igen och lite högre, och det kändes väldigt lätt och hon hoppade fint som tusan, skuttig i svängarna men det gjorde inte att jag tappade flytet ändå, eller så har jag vant mig ;) Nej men det ger sig också desto mer hon får gå, och nu kan jag nog våga konstatera att allt är ok och dessutom bättre än jag vet inte när. 
 
Kanske man kan våga sig på en ny lite planering nu då, "peppar peppar"....