Fredag

AlltsÄ vilka dagar, huvudvÀrken gick inte över igÄr och jag var tvungen att hoppa Rut lite. Fy vara vad jobbigt det Àr nÀr huvudet hÄller pÄ att sprÀngas och man Àr helt groggy. Men vi tog nÄgra sprÄng och snirklade runt lite sÄ hon har fÄtt skutta av sig iaf.
Vi hade Àven radiotrÀning. Jag skulle filmat för ingen kommer tro mig. Fy stackars Rutan att vara sÄ rÀdd för radioljudet egentligen, visste inte att det var sÄ hÀr illa. Men igÄr sÄ efter jag hade joggat runt nÄgra varv sÄ startade vi radion som stÄr vid sargen, bara en liten rÀtt oskyldig kan man tycka. Hon var var bara precis varm efter min framjoggning, absolut inte svettig, men efter ett par minuter med radion pÄ sÄ RANN det svett av henne!! DÄ gjorde hon ÀndÄ inget mer Àn att stÄ helt stilla bredvid och lyssna, alltsÄ inget anstrÀngande alls. Ja ni kan ju tÀnka er, jag trodde hon skulle ramla ner och svimma eller nÄgot, pÄ riktigt, jag brukar överdriva men inte nu, hennes hjÀrta slog sÄ man bÄde sÄg och kÀnde det tydligt och hon höll andan.
 
FruktansvĂ€rt alltsĂ„, jag visste verkligen inte detta, jag hatar sjĂ€lv att ha radion pĂ„ sĂ„ vi har aldrig det, och hon blir ju som jag, men alltsĂ„ hon var ju direkt rĂ€dd, det Ă€r inte jag ;)  Av alla andra konstigheter hon har för sig sĂ„ vet jag ju anledningen till dem, men detta kunde jag verkligen inte förstĂ„. Men sĂ„ sa jag till Andreas att man skulle kunna tro hon fĂ„tt en radio kastad pĂ„ sig eller nĂ„t, sĂ„ kom jag pĂ„ att hon har ramlat i stallgĂ„ngen för nĂ„gra Ă„r sedan nĂ€r hon fick för sig att vĂ€nda pĂ„ ett alldeles för smalt utrymme. Det var helt fruktansvĂ€rt att se, för hon fick sĂ„n panik och bara ramlade om och om igen och fick alla grejer över sig som var i nĂ€rheten, spannar, tunnor, foder och RADION, och den var pĂ„. Detta var ocksĂ„ sista gĂ„ngen som jag hade den pĂ„ i stallet eftersom den gick sönder, och jag har aldrig brytt mig om att skaffa ny eftersom jag inte gillar det ens.
Jag har aldrig stött pĂ„ en hĂ€st som Ă€r sĂ„ direkt rĂ€dd för radioljud/musik, sĂ„ jag tror absolut det kan vara detta, men det spelar ingen roll för det Ă€r ju som det Ă€r, det behöver inte finnas en anledning just. 
 
Men som med allt annat har hon varit bra att trĂ€na och lĂ€ra nya saker bara hon fĂ„r förtroende, men det gĂ€ller ju att man vet vad det Ă€r hon Ă€r rĂ€dd för eller försöker sĂ€ga liksom. SĂ„ nu Ă€r det ju inte sĂ„ svĂ„rt, jag trodde mest hon dummade sig faktiskt, men nu Ă€r det radioterapi pĂ„ hög nivĂ„ hos oss om vi sĂ€ger sĂ„. 
 
SÄ vi körde lite "Maria Gretzer stoterapi" och stod och tittade och lyssnade pÄ radion jag vet inte hur lÀnge, tills hon började andas normalt och slappna av iaf, sÄ smÄningom sÄ slutade hon svettas ocksÄ. Höll pÄ sÄ, bytte kanal, red förbi osv. Hon Àr rÀtt klok sÄ bara hon förstÄr att det inte Àr farligt sÄ kan hon det sen, sÄ nÀr vi var fÀrdiga var hon inte alls rÀdd eller ens spÀnd lÀngre. Vi fortsÀtter sÄklart med denna terapi, och nu har vi radio i stallet igen ;) Ja jag sÀger dÄ det, hoppas nu detta hjÀlper Àven nÀr hon Àr pÄ nya platser, det kan ju inte bli vÀrre iaf.
 
Min huvudvÀrk Àr kvar Àven om den Àr lite skonsammare mot mig idag. Men det kÀnns ju inte som den bÀsta uppladdningen inför helgens tÀvling om vi sÀger sÄ, men vi har nog haft sÀmre.
 
Just nu sitter jag hÀr med en tÄr i ögat. Det har precis varit begravning för Glenn Hesslo. Tomas Eriksson körde fyrspann och jag tror den vita hÀsten lÀngst fram till vÀnster var Glenns dessutom. De har parkerat hÀr utanför jobbet sÄ jag sÄg nÀr de körde förbi nu. Otroligt fint, men sÄ ledsamt.
 


megahuvudvÀrk

Fy alltsÄ, gick ju och la mig hyfsat tidigt för att vila ut ordentligt och kurera mig lite, sÄ sover jag jÀttedÄligt hela natten och vaknar sen med vÀrldens huvudvÀrk, och nackspÀrr, slÀppa vill det ju inte göra heller, jag tror jag smÀller av snart alltsÄ!
Inte blev det bÀttre nÀr jag fÄr ett sms med en bild pÄ en tofsad hÀstman frÄn tÀvlingarna i hbg idag, fick migrÀn pÄ en hundradels sekund!! Nej minsann, det fÄr bli en strÀng knoppkurs nu alltsÄ hehe ;) 
 
SÄhÀr ser det ut nÀr man hoppar med tofsar;)
 
 
 

wiiiee


Inga mer ord behövs egentligen hihi. Eller jo, den Àr inte hos mig Àn, det Àr lite jobbigt, men förhoppningsvis blir det lilla problemet löst i helgen! :)

Rutstrut Ă€r nyklippt igen, skönt att ha det gjort. Blev hela huvudet med denna gĂ„ngen, har inte gjort det pĂ„ henne tidigare men det var inga problem, hon tyckte bara det var mysigt. 


GrÄllis ska flytta i helgen och det kÀnns vÀldigt bra! :)

Jag fÄr skriva mer en annan dag för jag mÄste störta i sÀng nu sÄ fort som möjligt, mÄr inte helt hundra o mÄste försöka kurera mig.


Ja jag gillar hösten :)