Fredag

Alltså vilka dagar, huvudvärken gick inte över igår och jag var tvungen att hoppa Rut lite. Fy vara vad jobbigt det är när huvudet håller på att sprängas och man är helt groggy. Men vi tog några språng och snirklade runt lite så hon har fått skutta av sig iaf.
Vi hade även radioträning. Jag skulle filmat för ingen kommer tro mig. Fy stackars Rutan att vara så rädd för radioljudet egentligen, visste inte att det var så här illa. Men igår så efter jag hade joggat runt några varv så startade vi radion som står vid sargen, bara en liten rätt oskyldig kan man tycka. Hon var var bara precis varm efter min framjoggning, absolut inte svettig, men efter ett par minuter med radion på så RANN det svett av henne!! Då gjorde hon ändå inget mer än att stå helt stilla bredvid och lyssna, alltså inget ansträngande alls. Ja ni kan ju tänka er, jag trodde hon skulle ramla ner och svimma eller något, på riktigt, jag brukar överdriva men inte nu, hennes hjärta slog så man både såg och kände det tydligt och hon höll andan.
 
Fruktansvärt alltså, jag visste verkligen inte detta, jag hatar själv att ha radion på så vi har aldrig det, och hon blir ju som jag, men alltså hon var ju direkt rädd, det är inte jag ;)  Av alla andra konstigheter hon har för sig så vet jag ju anledningen till dem, men detta kunde jag verkligen inte förstå. Men så sa jag till Andreas att man skulle kunna tro hon fått en radio kastad på sig eller nåt, så kom jag på att hon har ramlat i stallgången för några år sedan när hon fick för sig att vända på ett alldeles för smalt utrymme. Det var helt fruktansvärt att se, för hon fick sån panik och bara ramlade om och om igen och fick alla grejer över sig som var i närheten, spannar, tunnor, foder och RADION, och den var på. Detta var också sista gången som jag hade den på i stallet eftersom den gick sönder, och jag har aldrig brytt mig om att skaffa ny eftersom jag inte gillar det ens.
Jag har aldrig stött på en häst som är så direkt rädd för radioljud/musik, så jag tror absolut det kan vara detta, men det spelar ingen roll för det är ju som det är, det behöver inte finnas en anledning just. 
 
Men som med allt annat har hon varit bra att träna och lära nya saker bara hon får förtroende, men det gäller ju att man vet vad det är hon är rädd för eller försöker säga liksom. Så nu är det ju inte så svårt, jag trodde mest hon dummade sig faktiskt, men nu är det radioterapi på hög nivå hos oss om vi säger så. 
 
Så vi körde lite "Maria Gretzer stoterapi" och stod och tittade och lyssnade på radion jag vet inte hur länge, tills hon började andas normalt och slappna av iaf, så småningom så slutade hon svettas också. Höll på så, bytte kanal, red förbi osv. Hon är rätt klok så bara hon förstår att det inte är farligt så kan hon det sen, så när vi var färdiga var hon inte alls rädd eller ens spänd längre. Vi fortsätter såklart med denna terapi, och nu har vi radio i stallet igen ;) Ja jag säger då det, hoppas nu detta hjälper även när hon är på nya platser, det kan ju inte bli värre iaf.
 
Min huvudvärk är kvar även om den är lite skonsammare mot mig idag. Men det känns ju inte som den bästa uppladdningen inför helgens tävling om vi säger så, men vi har nog haft sämre.
 
Just nu sitter jag här med en tår i ögat. Det har precis varit begravning för Glenn Hesslo. Tomas Eriksson körde fyrspann och jag tror den vita hästen längst fram till vänster var Glenns dessutom. De har parkerat här utanför jobbet så jag såg när de körde förbi nu. Otroligt fint, men så ledsamt.
 


megahuvudvärk

Fy alltså, gick ju och la mig hyfsat tidigt för att vila ut ordentligt och kurera mig lite, så sover jag jättedåligt hela natten och vaknar sen med världens huvudvärk, och nackspärr, släppa vill det ju inte göra heller, jag tror jag smäller av snart alltså!
Inte blev det bättre när jag får ett sms med en bild på en tofsad hästman från tävlingarna i hbg idag, fick migrän på en hundradels sekund!! Nej minsann, det får bli en sträng knoppkurs nu alltså hehe ;) 
 
Såhär ser det ut när man hoppar med tofsar;)
 
 
 

wiiiee


Inga mer ord behövs egentligen hihi. Eller jo, den är inte hos mig än, det är lite jobbigt, men förhoppningsvis blir det lilla problemet löst i helgen! :)

Rutstrut är nyklippt igen, skönt att ha det gjort. Blev hela huvudet med denna gången, har inte gjort det på henne tidigare men det var inga problem, hon tyckte bara det var mysigt. 


Grållis ska flytta i helgen och det känns väldigt bra! :)

Jag får skriva mer en annan dag för jag måste störta i säng nu så fort som möjligt, mår inte helt hundra o måste försöka kurera mig.


Ja jag gillar hösten :)