BĂ€sta Rutan

Idag har jag huvudvĂ€rk sĂ„ det stĂ„r hĂ€rliga till alltsĂ„. Jag har det varje dag mer eller mindre nu, idag var mer, men jag kĂ€nner att det finns en chans att det kan slĂ€ppa lite sĂ„ det hoppas jag pĂ„. 
 
Ville helst stannat i sÀngen hela dagen idag men masade mig ut och fixade hÀstarna och stallet, och sen till jobbet.
 
Det Ă€r rena semestern med hĂ€starna eftersom jag bara har tvĂ„ inne, Rut och Lilly, det tar max 10 minuter med allt haha, vĂ€ldigt skönt, och jag bara fullstĂ€ndigt Ă€lskar de dĂ€r tvĂ„ tjejerna alltsĂ„, sĂ„ himla lugna och lĂ€tta att ha att göra med. Lillan stĂ„r sjĂ€lv inne nĂ€r jag rider Rut, och jag tar in och ut bĂ„da samtidigt, de Ă€r som tvĂ„ lamm att slĂ€pa runt pĂ„. Lillan var mer stimmig innan men sen hon började gĂ„ med Rut sĂ„ har hon blivit extremt chill av sig och det Ă€r sĂ„ jĂ€dra skönt. 
 
Hoppade Rut igĂ„r, alltsĂ„ wow, mer Ă€n nĂ„gonsin önskar jag att jag var frisk för fy sören vad fin hon Ă€r nu! 
I nĂ€stan tvĂ„ veckor har hon gĂ„tt extremt bra i dressyrarbetet, hon har verkligen varit avspĂ€nd och fin, jag har kunnat sitta dĂ€r och bara stĂ€lla lite hit och lite dit, flytta hit och dit, öppna, sluta osv... i galoppen!! Tralala liksom, plĂ€ttlĂ€tt och nĂ€stan chockerande, varenda fot har hon satt dĂ€r jag vill med minimala hjĂ€lper, typ bara tanken, man svĂ€var ju pĂ„ moln alltsĂ„!!! :) 
Sen i hoppningen, som jag nĂ€mnde innan sĂ„ kĂ€nns hon sĂ„ vĂ€ldigt sĂ€ker och trygg, hoppar riktigt fint och det Ă€r sĂ„ sjukt kul, och lĂ€tt. 
I hoppningen gĂ„r hon dock inte alls som nĂ€r vi dressyrar, jag har lĂ€rt mig att jag mĂ„ste skilja pĂ„ det, tydligt, annars blir det pannkaka. 
SÄ jag fÄr helt enkelt acceptera att hon gÄr "fult" och Àr lite mer som en pinne dÀr, just nu iaf...

Hon var iaf helt otroligt fin igÄr, man blir sÄ jÀdrans glad och studsar fram typ, tom sÄ huvudvÀrken gÄr att leva med idag.***

Sista omgĂ„ngen med laget blev ju ingen höjdare direkt :( Jo Douglas, grym Ă€r han o Casello!👍 
 
Sen avslutadade grabbarna med fina rundor i den individuella finalen men inga höjdarplaceringar. MEN det betyder att det blir riktigt bra pÄ OS i stÀllet tror jag!
 
SjÀlv hade jag en mindre bra torsdag kvÀll och fredag/lördag, kan konstatera att jag Àr tillbaka pÄ ruta ett igen med mina nackproblem. Jag vet verkligen inte hur jag ska göra nu alltsÄ, sÄ jag skriver inget mer om det tills jag vet mer.
 
Åkte trots det med Rutan pĂ„ tĂ€vling i lördags. Hon Ă€r fantastisk min lilla hĂ€st, men jag hann Ă„ngra mig ett tag innan start om vi sĂ€ger sĂ„... Bevattningstanken sög upp vatten frĂ„n ett sumphĂ„l i marken (typ) och det luktade trĂ€sk över hela banan, eller hela omrĂ„det om ni frĂ„gar Rutan.
Ingen annan hÀst brydde sig direkt, men hon vill knappt sÀtta ner fötterna i marken och hon vÀdrade med nÀsan rÀtt ordentligt om vi sÀger sÄ, riktigt förnÀrmad var hon över detta.
NÀr den sedan kör mot henne och vÀnder precis innan sÄ liksom vattnet sprutar rakt mot henne, dÄ fattar hon att det faktiskt Àr sjÀlvaste trÀsktrollet som kör runt och förpestar, och hon tar det GANSKA personligt!!
 
Helt sjukt uppe i varv blev hon haha, alltsÄ jag kan inte annat Àn att skratta Ät henne, hon blir dock rÀtt sur om man gör det ;)
Försökte ta nÄgra sprÄng men hon skuttade bara som en kanin mot dom och sen vÀrldens skutt över.
Tack och lov varvade hon ner under tiden jag gick banan och blev rĂ€tt mkt bĂ€ttre, trĂ€sktrollet hade kört bort till sitt sumphĂ„l dĂ„ med sĂ„ dĂ„ var allt lite bĂ€ttre i hennes vĂ€rld. 
 
VÀl pÄ banan var hon Ànnu mer taggad Àn förra tÀvlingen, jisses alltsÄ, kan va för hon varvat upp lite innan, men hon hoppade fint ÀndÄ och jag hÀngde med sÄ gÄtt jag kunde ;) TyvÀrr rev vi B hindret, hon Àr "för snabb i huvudet" över hindret, precis som föra tÀvlingen alltsÄ.
Allt kÀndes kanon, hon Àr riktigt "sÀker" och mÄlinriktad och riktigt rolig och trygg att styra runt, om Àn dÄ lite vÀl het, men det vet jag ger sig desto mer hon fÄr hoppa och komma igÄng, hellre den egenskapen Àn nÄgot annat.
 

 

---

Om nÄgon har missat det sÄ pÄgÄr ju EM-laghoppningen o jag kan tala om att det var 50% katastrof o 50% superbra för vÄrat lag idag.
Sverige kom med nöd o nÀppe med som 10e o sista lag till finalen imorgon, sÄ det kommer inte rÀcka lÄngt hur bra det Àn gÄr imorgon.

Douglas o Henrik gjorde tvÄ fina felfria rundor, verkligen helt superfina rundor, varenda millimeter blev rÀtt.

Malin hade tvĂ„ ner, tog rĂ€tt mkt in till första kombinationen o jag tycker man sĂ„g pĂ„ lĂ„ng vĂ€g att det skulle bli nedslag pĂ„ B- hindret. Sen till sista kombinationen kom hon av lite lĂ„ngt utifrĂ„n ist o fick ett till dĂ€r. 

Helena fick tre ner. Hon kommer in o rider i snigelfart, sĂ„ sĂ€ger Lotta Björe att hon rider vĂ€ldigt offensivt o med bra tryck, what?! Jag var tvungen att gnugga ögonen bĂ„de en o tvĂ„ gĂ„nger, men nej den Ă€r inte sĂ„ speedad i vanliga fall men den rörde sig ju knappt. 

Nej fy sĂ„ katastrofdĂ„ligt resultat totalt sett, trist. 

Nu fÄr vi heja pÄ Douglas o Henrik individuellt ist!!