Bästa Rutan

Idag har jag huvudvärk så det står härliga till alltså. Jag har det varje dag mer eller mindre nu, idag var mer, men jag känner att det finns en chans att det kan släppa lite så det hoppas jag på. 
 
Ville helst stannat i sängen hela dagen idag men masade mig ut och fixade hästarna och stallet, och sen till jobbet.
 
Det är rena semestern med hästarna eftersom jag bara har två inne, Rut och Lilly, det tar max 10 minuter med allt haha, väldigt skönt, och jag bara fullständigt älskar de där två tjejerna alltså, så himla lugna och lätta att ha att göra med. Lillan står själv inne när jag rider Rut, och jag tar in och ut båda samtidigt, de är som två lamm att släpa runt på. Lillan var mer stimmig innan men sen hon började gå med Rut så har hon blivit extremt chill av sig och det är så jädra skönt. 
 
Hoppade Rut igår, alltså wow, mer än någonsin önskar jag att jag var frisk för fy sören vad fin hon är nu! 
I nästan två veckor har hon gått extremt bra i dressyrarbetet, hon har verkligen varit avspänd och fin, jag har kunnat sitta där och bara ställa lite hit och lite dit, flytta hit och dit, öppna, sluta osv... i galoppen!! Tralala liksom, plättlätt och nästan chockerande, varenda fot har hon satt där jag vill med minimala hjälper, typ bara tanken, man svävar ju på moln alltså!!! :) 
Sen i hoppningen, som jag nämnde innan så känns hon så väldigt säker och trygg, hoppar riktigt fint och det är så sjukt kul, och lätt. 
I hoppningen går hon dock inte alls som när vi dressyrar, jag har lärt mig att jag måste skilja på det, tydligt, annars blir det pannkaka. 
Så jag får helt enkelt acceptera att hon går "fult" och är lite mer som en pinne där, just nu iaf...

Hon var iaf helt otroligt fin igår, man blir så jädrans glad och studsar fram typ, tom så huvudvärken går att leva med idag.***

Sista omgången med laget blev ju ingen höjdare direkt :( Jo Douglas, grym är han o Casello!👍 
 
Sen avslutadade grabbarna med fina rundor i den individuella finalen men inga höjdarplaceringar. MEN det betyder att det blir riktigt bra på OS i stället tror jag!
 
Själv hade jag en mindre bra torsdag kväll och fredag/lördag, kan konstatera att jag är tillbaka på ruta ett igen med mina nackproblem. Jag vet verkligen inte hur jag ska göra nu alltså, så jag skriver inget mer om det tills jag vet mer.
 
Åkte trots det med Rutan på tävling i lördags. Hon är fantastisk min lilla häst, men jag hann ångra mig ett tag innan start om vi säger så... Bevattningstanken sög upp vatten från ett sumphål i marken (typ) och det luktade träsk över hela banan, eller hela området om ni frågar Rutan.
Ingen annan häst brydde sig direkt, men hon vill knappt sätta ner fötterna i marken och hon vädrade med näsan rätt ordentligt om vi säger så, riktigt förnärmad var hon över detta.
När den sedan kör mot henne och vänder precis innan så liksom vattnet sprutar rakt mot henne, då fattar hon att det faktiskt är självaste träsktrollet som kör runt och förpestar, och hon tar det GANSKA personligt!!
 
Helt sjukt uppe i varv blev hon haha, alltså jag kan inte annat än att skratta åt henne, hon blir dock rätt sur om man gör det ;)
Försökte ta några språng men hon skuttade bara som en kanin mot dom och sen världens skutt över.
Tack och lov varvade hon ner under tiden jag gick banan och blev rätt mkt bättre, träsktrollet hade kört bort till sitt sumphål då med så då var allt lite bättre i hennes värld. 
 
Väl på banan var hon ännu mer taggad än förra tävlingen, jisses alltså, kan va för hon varvat upp lite innan, men hon hoppade fint ändå och jag hängde med så gått jag kunde ;) Tyvärr rev vi B hindret, hon är "för snabb i huvudet" över hindret, precis som föra tävlingen alltså.
Allt kändes kanon, hon är riktigt "säker" och målinriktad och riktigt rolig och trygg att styra runt, om än då lite väl het, men det vet jag ger sig desto mer hon får hoppa och komma igång, hellre den egenskapen än något annat.
 

 

---

Om någon har missat det så pågår ju EM-laghoppningen o jag kan tala om att det var 50% katastrof o 50% superbra för vårat lag idag.
Sverige kom med nöd o näppe med som 10e o sista lag till finalen imorgon, så det kommer inte räcka långt hur bra det än går imorgon.

Douglas o Henrik gjorde två fina felfria rundor, verkligen helt superfina rundor, varenda millimeter blev rätt.

Malin hade två ner, tog rätt mkt in till första kombinationen o jag tycker man såg på lång väg att det skulle bli nedslag på B- hindret. Sen till sista kombinationen kom hon av lite långt utifrån ist o fick ett till där. 

Helena fick tre ner. Hon kommer in o rider i snigelfart, så säger Lotta Björe att hon rider väldigt offensivt o med bra tryck, what?! Jag var tvungen att gnugga ögonen både en o två gånger, men nej den är inte så speedad i vanliga fall men den rörde sig ju knappt. 

Nej fy så katastrofdåligt resultat totalt sett, trist. 

Nu får vi heja på Douglas o Henrik individuellt ist!!