fantastiskt

Wow förra veckan var fantastisk! Mådde rättså bra nämligen :) Vi har troligen hittat nu var det kommer ifrån, och förra veckan när jag skulle få min ackupunktur så sa hon att du kommer nog inte gilla det här, men vi måste fortsätta likadant, annars kommer det aldrig ge sig. Det hade jag ju själv kommit fram till med så det kom inte som en shock direkt. Det skulle egentligen varit sista gången förra veckan annars, men vi kör på nu, på de ställena som gjort mig så förbaskat riktigt jäkla skitkass flera dagar efter. Men det borde faktiskt avta sa hon, någon gång iaf... Så i tisdags när jag hade varit där så tänkte jag att jag skulle ändå försöka lura musklerna, så jag mockade ur en box på tisdag kväll, och två på onsdag morgon, men då hade jag redan hunnit få huvudvärken, men blev ju rejält varm i musklerna så det lugnade ner sig, plus att jag var före med medicinen denna gång. Det blev aldrig mer än så och vilken livskvalitet alltså, vilken skillnad, man orkar så mkt mer, man blir så mkt gladare osv. :)
 
Detta är ju inte så värst intressant att läsa om, och jag skriver det enbart för att jag ska komma ihåg själv. 
 
Desto roligare var det då med hästarna igår, Rutan fick skutta av sig lite, och av någon anledning så blir hon så himla mkt mer taggad när hon är med och bygger banan själv haha. Hon hoppade bara några dagar tidigare men hon var sjukt taggad alltså.
Jag tänkte att jag skulle prova det här nya att sitta, verkligen sitta ner i sadeln, med lite längre läder. Det har precis börjat funka riktigt bra i markarbetet, men det är en helt annan sak att lägga till lite bommar. Efter första språnget som jag höll på att flyga till månen med, och bryta alla ben i kroppen, minst benen iaf, så konstaterade jag att det där tar vi en annan gång, plus att det är nog inte något för henne, behöver ju inte spänna bågen mer liksom, får bli lite mittemellan.
 
Ja ni kan ju se själva hur hon var. Detta var de sista rundorna när hon hade dämpat sig lite haha. Bröt lillfingret tror jag någonstans där i mitten ;) Känns som förra gången iaf, ja det har hänt en gång tidigare på samma finger dessutom, fast på ett annat ställe. Bröt det då rakt av i leden längst ut, gick inte till doktorn förrän det var helt svart och folk skrämde upp mig att jag skulle få amputera det... Satt en hel dag på akuten och det enda de gjorde var att tejpa fast en glasspinne på fingret. Så nu ska jag köpa en glass och fixa själv, för det börjar bli lite krokigt redan, så det är nog lika bra, ja nåt annat kan ju inte göras egentligen tror jag, så så får det bli. 
 
 
Raine fick också skutta, fast bara bommar på marken. Han tyckte det var lite pinsamt när vi gick och la ner de redan jättelåga hinderna. Ett fick han ha lite halvt uppe så det blev typ 20cm.
Jisses vad han tyckte det var kul, han har inte hoppat på snart två år tror jag det är, så ja ni kan ju förstå hans lycka. "Bockade" och riste på huvudet ett helt varv efter första bommarna haha.
Det kändes iaf helt kanonbra, och som han laddade!! Han hoppar ju inte direkt över utan springer mest, han har aldrig varit bra på bommar och cavaletti direkt, det ska mest gå fort tycker han. Men det som kändes bra var suget, och hans lycka. Satt där och tänkte att ja är det så att det bara är detta som går, då får det ju vara så, helt klart, bara han är lycklig. 
 
Planen har varit att ge honom en lång vila, och prova igen. Innan vilan kände jag att det var något som inte stämde, vad gick inte att veta då han var helt 100 fräsch och gick riktigt bra, men i hoppningen var det inte den lyckliga säkra Raine som det brukar va, han stressade över och blev osäker om han behövde backa av.
 
Detta började när mamma var sjuk och han kände av mig nåt så fruktansvärt, det var så himla tydligt, han blev lika förvirrad som jag var då. Så jag valde att först inte tävla honom och sen inte ens hoppa honom, för att inte "fördärva" något liksom. Provade på nåt minihinder långt efter men jag kände osäkerhet direkt hos honom, så jag lät det va helt enkelt.
Jag vill bara ha en glad häst liksom, det är det viktigaste.
 
Vi kunde ju samtidigt inte låta bli att tänka på hans gamla skada han har på sin ena SI led, det kunde ju vara något där med, men han visade ingen smärta, och massa övningar som inte hade funkat om han hade haft ont där funkade hur bra som helst.
Så ja man kan inte veta, men jag kände att han får ha den tiden, vila i stora kuperade hagar skadar inte åtminstone, så provar vi igen sen.
Nu tror jag den tiden är här och vi provar lite försiktigt, sakta men säkert. Än sålänge känns han helt som vanligt, som han ska, som en unghäst, fast fullärd typ. 
 
 

Raine

Jag har klippt Raine häromdagen, skulle gjort det ett tag nu men det har inte blvit av helt enkelt förrän nu då. Tänkte inte ta hela men han hade så sjukt mkt päls, det blev liksom lite extra tydligt när man hade börjat klippa, så allt fick åka bort, lika bra det, lättare att hålla honom ren och så med då. Han älskar ju att bli klippt, bland det bästa som finns tycker han.

Fin blev han, så himla stor skillnad det kan bli alltså, men det gör mkt att ta hela benen och hela huvudet. 
Nu blev det iof inte så himla snyggt klippt för då hade jag fått lägga en timme till på det, funktionen är ju där iaf, och det är väl snart dags igen ändå. 
 
Tanken är att han ska igång lite nu då, har ju tänkt så länge men nu är det dags känner jag. Sketalycklig är han och precis likadan som när han var ung, den hästen är nog gjord av gummi alltså. Hade glömt hur fin han är i markarbetet :) 
Skitväder

Tjenixen! Alltså vädret!! Jaja inget att göra åt...
Jag har haft två pissveckor, hade jag inte vetat bättre skulle jag trott att sjukgymnasten håller på att ta livet av mig. Förra veckan blev jag så sjukt dåligt efter akupunkturen alltså, vi var ju beredda på det, men jag har gått många gånger nu o det har gått hyfsat bra. Så nu då blev det såhär, extrem huvudvärk en dag men jag kunde jobba ändå, dagen efter var det tusen gånger värre, bara kräkte o kunde inte va uppe något alls, det håller alltid i minst två dagar med. 
Denna veckan kom det direkt efter akupunkturen, blev precis lika dålig o sängliggandes :( Alltså va fan, katastrof är det!! Hon har en plan säger hon, så jag får väl se vad det är...