Sorg

Det som inte fĂ„r hĂ€nda har hĂ€nt. 

En 17Ă„rig ryttare gick omkull pĂ„ framhoppningen i BjörbĂ€ck i fredags och fick hĂ€sten över sig. 

Hon dog av skadorna. 

Jag kan inte sluta tÀnka pÄ det och igÄr hade jag ett direkt illamÄende och en konstig kÀnsla i kroppen.

Det som har hÀnt Àr sÄ fruktansvÀrt hemskt trÄkigt, inga ord kan beskriva nÄgot som Àr sÄ overkligt och ofattbart.

Tankarna gĂ„r runt hela tiden, stod hennes mamma eller pappa bredvid nĂ€r det hĂ€nde, alla som sĂ„g det pĂ„ nĂ€ra hĂ„ll, hur kunde det hĂ€nda, hĂ€sten, förstĂ„r hĂ€sten, vad hĂ€nder sen, hur ska familj och alla nĂ€ra kunna gĂ„ vidare... 

Man kan inte heller lĂ„ta bli att tĂ€nka pĂ„ de gĂ„nger som man sjĂ€lv gjort liknande omkullridningar, och förstĂ„ vilken ofantlig och faktisk tur man kanske haft. 

Nej det gÄr inte riktigt att ta in det som hÀnt, det Àr stor sorg och jag tÀnker sÄ pÄ familjen, men det hjÀlper ju inte...

Denna olycka Ă€r fruktansvĂ€rd, precis som nĂ€r nĂ„got annat barn avlider brutalt i en annan olycka, olyckor hĂ€nder hela tiden. 

Men det berör en sÄ himla mkt nÀr det hÀnder i en sport man sjÀlv hÄller pÄ med, och pÄ tÀvlingsplatsen man ridit pÄ tusen gÄnger och förmodligen kommer göra igen, men aldrig mer utan att tÀnka pÄ det som hÀnt.

Jag skÀnker mina varmaste tankar till familj och vÀnner, Àven tÀvlingsarrangören och alla andra inblandade.


€€€€€

SĂ„ kom dagen dĂ„ jag mĂ„ste bestĂ€mma om jag ska ha det dĂ€r ridhuset eller inte. Eller ja, stommen Ă€r det om jag fattat det rĂ€tt, fĂ„r nog kolla upp det lite mer... Ni som följt mig vet att jag inte trott för mkt pĂ„ det hĂ€r och bara lyssnat halvhjĂ€rtat och liksom "jag tror det nĂ€r jag ser det". Men nu Ă€r det sĂ„ och det Ă€r dags för ett beslut alltsĂ„. 
25 x 45 Àr det, en rÀtt lagom storlek som funkar kan jag tycka. Men det Àr mkt att fundera pÄ som ni kanske förstÄr, dessutom har jag inte rÄd att smÀlla upp det nu sÄ det mÄste förvaras bra nÄgonstans, vilket inte Àr det lÀttaste Àven om vi har mkt byggnader. Det Àr ju inte direkt sÄ att man jonglerar runt det lite hur som helst om man vill flytta det haha. Vi fÄr se helt enkelt vad jag kommer fram till.
 
Det var inget skadat i nacken, jag grÀt i en vecka efter jag fÄtt beskedet, typ. Inte för att jag vill att dÀr ska vara nÄgot, sÄklart, utan för att jag vill ha hjÀlp och problemet att jag Àr helt ihoptryckt pÄ högersidan kvarstÄr, och jag har redan som sagt provat det mesta, faktiskt.
Men nu har jag smÀlt detta och fÄtt upp lite hopp igen iaf, jag har fÄtt nÄgra tips om bra behandlingar som kommer att göras, men som allt annat bra, det Àr lÄng vÀntetid. Ruinerad blir man med, sjukt dyrt Àr det, skulle lÀtt kunna lÀgga flera tusen i veckan pÄ alternativa behandlingar, men det gÄr ju inte, tyvÀrr.
Har varit hos min vanliga kiropraktor nu sĂ„lĂ€nge och det Ă€r ridförbud som gĂ€ller alltsĂ„, eller inga stötar för nacken. Det kĂ€nns bĂ€ttre just nu sĂ„ det Ă€r extremt svĂ„rt att hĂ„lla det kan jag sĂ€ga, men ett tag till det stabiliserat sig och fĂ„tt vila lite dĂ€r iaf. 

Senaste dagarna i en bild, frÄn Kivik o hemma. Jag vill ha badvÀder nu tack.


 

bra helg

Nej inget svar Ă€n och jag fĂ„r allt lugna mig ett tag till tydligen. 
 
Kanske man skulle betÀcka Rutan? Diarado vill jag ha pÄ henne, tror jag, eller det hade varit spÀnnande men tÄls nog att tÀnkas pÄ bÄde en och tvÄ gÄnger, och det finns sÄ mÄnga roliga nÀr man kollar runt. Ett fint alternativ Àr ju Dylan N (e Diarado- Indoctro). SÄg att Armitage skulle bli tillgÀnglig nu med.
 
Men nej jag vill inte betÀcka, inte nu, dÄ stÄr man dÀr rÀtt vad det Àr med en uppsjö med hÀstar knappt inridna och halvvilda och allt ser katastrof ut runt omkring, sett sÄ mÄnga göra det misstaget... DÄ mÄste man ha en bra plan för det hela, det Àr ju inte direkt sÄ att det finns nÄgra garantier, och det Àr verkligen inte "bara att" sÀlja om man skulle behöva det. Men klart jag tÀnker tanken just nu, men man mÄste vara realist. MÄlet Àr ist att bara ha tre till vintern, det Àr lagom (för mig alltsÄ).
 
Har haft en bra helg dÀr jag faktiskt mÄtt lite bÀttre Àn pÄ mkt lÀnge och vi fick massor med trÀdgÄrds och hagfix gjort.

Jag griper varenda halmstrÄ just nu för att mÄ lite drÀgligare, ni skulle bara veta hur mkt olika saker vi provat, allt tror jag till och med, och det enda som egentligen funkat Àr att inte rida, och absolut inte hoppa... Just nu ger jag MSM en chans till och hoppas det gÄr bÀttre Àn förra gÄngen.
 
FörstÄr inte vad som hÀnt, för ett halvÄr sedan kunde jag hoppa rundor pÄ 130 och högre utan att fÄ mer ont Àn vanligt, det gick helt klart att leva med.
Nu har jag iaf börjat stÀlla in mig pÄ att jag kanske mÄste lÀgga ridningen pÄ hyllan för alltid, och det kÀnns helt sjukt tungt, men sÄ illa Àr det, som det Àr nu Àr det ohÄllbart, det Àr inte bara att jag fÄr lite ont liksom, utan det Àr rena jÀkla katastrof "anfall" som varar i dagar, i vÀrsta fall tar jag mig inte ur sÀngen... SÄ ni kanske förstÄr att jag hoppas pÄ att nÄgot kan göras, tÀnk vilken katastrof om inget syns heller, vad gör jag dÄ?! Söker hjÀlp utomlands?