===

Fy vilka jobbiga dagar det varit. Jag blev rĂ€tt dĂ„lig i fredags kvĂ€ll o gick o la mig jĂ€ttetidigt för att bli bra till lördagens tĂ€vling med Rutan. SĂ„ vaknar jag kl 01 o Ă€r jĂ€ttepigg o var vaken resten av natten, slumrade till lite nĂ€r det var dags att gĂ„ upp sĂ„klart. 
StÀlla in tÀvlingen fanns liksom inte dessutom var jag lite bÀttre pÄ lördagen.

SĂ„ vi susade ivĂ€g min bĂ€stis o jag. Lite meckigt nĂ€r man Ă€r sjĂ€lv med att kunna gĂ„ banan o sĂ„, men de var snĂ€lla o la mig en bit ner trots att jag var efteranmĂ€ld, o Rutan Ă€r ju som sagt helt okomplicerad.  


Hon var sĂ„ himla fin o jag önskar jag hade haft film för det kĂ€ndes rĂ€tt bra o jag red bĂ€ttre Ă€n tidigare tĂ€vlingar i Ă„r. Vi kom till omhoppning o det var en rolig sĂ„dan med svĂ€ngar dĂ€r man kunde tĂ€nka till lite o sen kunde man gasa lite ocksĂ„ vilket hon Ă€r bra pĂ„. 
Hon var helt med pÄ noterna i omhoppningen o vi kunde styra runt som planerat o jag tycker vi red snabbt o bra, men jag ville inte vÀnda för snÀvt dÄ jag inte visste riktigt hur hon skulle reagera, men det var alltsÄ inga problem. Sen Àr hon rÀtt högt över hinderna o det tar lite tid o i dessa smÄ lokala klasser rider folk som de stulit sina ponnyhÀstar ;) Men vi fick en placering o blev rÀtt nöjda med det faktiskt, alltsÄ hennes första vuxenpris :)

NĂ€sta klass var hon riktigt fin o den var egentligen Ă€nnu bĂ€ttre Ă€n första, men vi rev nĂ€st sista hindret, hon var rĂ€tt exalterad över det hĂ€r med omhoppning  hehe, sĂ„ hon lĂ„g pĂ„ rĂ€tt bra men gjorde vĂ€ldigt runda fina sprĂ„ng Ă€ndĂ„, men dĂ€r vi rev blev det ett lite för snabbt sprĂ„ng o ena baktĂ„n petade till frambommen. 

Mkt rolig dag o vi susade hem nöjda o glada Rutan o jag :)


Sen igĂ„r hade jag huvudvĂ€rk o var trött o hĂ€ngig. Det blev inte direkt bĂ€ttre till idag, tvĂ€rtom, lĂ€ngesen jag var sĂ„hĂ€r dĂ„lig, sĂ„ vĂ€l pĂ„ jobbet tog det inte lĂ„ng tid förrĂ€n jag fick ta mig hem igen. 
Nu har jag precis kvicknat till lite o imorgon vÀntar reumatologen. Jag hoppas verkligen det gÄr att styra upp det hÀr alltsÄ.

HÀrligt skitvÀder bÄde idag o igÄr, Alice Àr inte sÄ jÀtteförtjust...


 

)( )( )(

I helgen gjorde vi ett annat upplĂ€gg med Rutan, hon skulle tĂ€vla i Karlshamn med Sara pĂ„ söndagen, först tĂ€nkte vi tvĂ„ klasser men Ă€ndrade till en dĂ„ vi annars hade fĂ„tt vara dĂ€r hela dagen typ. 
SÄ dÄ tÀnkte jag att jag kunde rasta av henne det vÀrsta tagget sjÀlv i Flyinge pÄ lördagen. Tog bara en enmetersklass för att hinna med den sÄ fort som möjligt pÄ fm eftersom jag har en hel del annat som mÄste hinnas med, och jag Àr ju nuförtiden helt sjÀlv med allt hÀr hemma eftersom Andreas typ bor i garaget sedan nÄgon mÄnad tillbaka, de har lite tajt tidsschema hehe;)

 
Hon var iaf mkt duktig och hoppade felfritt :) Riktigt roligt var det med Ă€ven om det var med skrĂ€ckblandad förstjusning jag red mot hinderna, varje sprĂ„ng var som en explosion! SĂ„ har hon inte hoppat pĂ„ tĂ€vling i varje sprĂ„ng innan, sĂ„ det var skoj Ă€ven om det försvĂ„rar det en hel del. Men vi var alltsĂ„ nöjda och glada, jag Ă€r sĂ„ sjukt tacksam över att hon Ă€lskar att Ă„ka ivĂ€g och att hon Ă€r sĂ„ lĂ€tt att göra det sjĂ€lv med. 

 
Sen pĂ„ söndagen sĂ„ höll jag först pĂ„ att svimma nĂ€r jag sĂ„g banan, den var alldeles för svĂ„r för att bara vara en regional 120, herre jisses vilka svĂ€ngar, hela tiden, lustigt vinklade med, och man hörde det frĂ„n alla hĂ„ll och folk kraschade och slog ihjĂ€l sig typ, nej men ni fattar. Ingen Rutbana iaf, dessutom startade hon först, och det gick i ett rasande tempo sĂ„ fick hon startsignal, jag sa till Lina att herregud nu gĂ„r det för snabbt för min rutiga dam. 
Det gjord det nog med, hon hoppade sĂ„ fruktansvĂ€rt riktig pisstrĂ„kigt sĂ„ man hade kunnat ta vilken oförberedd ridskolehĂ€st som helst och  den hade gjort det bĂ€ttre, haha lilla Rutan gumman alltsĂ„.
Boink boink trean och fyran ramlade, trodde hon skulle skÀrpa till sig efter första rivet pÄ trean, men nej. Blev vÀl helt chockad av att hindena kom som de gjorde och hon var kanske kvar pÄ lördagens lÄga höjd med. Sen sÄ kastade hon bogen före till 8an och var omöjlig att fÄ ut mot vÀggen sÄ dÀr fick de lÀgga en volt dessutom. Suck, kÀndes som en slÀgga slog mig hÄrt i huvudet, man blir sÄ besviken, det Àr ju sÄklart inte hela vÀrlden, men man lÀgger ner sÄ mkt tid och pengar sÄ dÄ tappar man hoppet för en stund helt enkelt, trist ibland alltsÄ.
Jag förstÄr inte att hon kunde hoppa sÄ sjukt pisstrÄkigt och hoppa sÄ wow dagen innan, det Àr liksom ingen höjd för henne och hon sÄg inte spÀnd ut heller. Aja, sÄ kan det va, och oavsett vad den hÀsten hittar pÄ sÄ fullkomligt Àlskar jag henne, hon Àr helt ovÀrderlig för mig!


Sen sÄ har jag hoppat henne i veckan och det har hon gjort sanslöst bra, idag hade jag en liten serie och den gjorde hon bÀttre Àn jag nÄgonsin kÀnt, riktigt riktigt bra faktiskt, sÄ hon Àr förlÄten, sÄklart, och jag kommer vara glad Ànda till imorgon minst.

I helgen taggar vi ny tÀvling Rutan och jag, jag har iof hunnit Ängra mig att jag anmÀlde, men vÀl pÄ plats blir det nog roligare, vi kör dock sjÀlva igen och det Àr lite trÄkigt, men skönt att hon Àr sÄ enkel och hon Àlskar verkligen slÀpen och att Äka runt pÄ utflykt till lite olika stÀllen haha!


Schabraket som jag först hatade nÀr jag köpt det, har fÄtt komma till anvÀndning och nu gillar jag det igen ;) Passar fint till denna sadeln och med den bruna filtpadden:)


Piffat upp ett gammalt trĂ„kigt trĂ€ns, blev rĂ€tt stiligt tycker jag :) 
Även Alice blev piffad, sjukt mallig blev hon!


Flera vÀndor till sjukhuset blir det, idag visade jag bilder pÄ Alice och mormor frÄgade om det var hÀlsovÄrdsmyndigheten, alltsÄ förstÄr ni? Hur kan det bli sÄ? NÀr hon sÄg Rut frynte hon iaf pÄ nÀsan och sa att hon nog inte skulle klappa henne, hon Àr inte jÀtteförtjust i hÀstar, sÄ dÀr stÀmde det lite iaf, och hon Àr iaf lite piggare nu.

--

Gissa vad som öppnade igÄr? Thaivagnen!! :) Precis vad jag behövde, Ät dÀr bÄde igÄr och idag, sÄklart. Vad glad jag Àr, hade nÀstan gett upp hoppet helt faktiskt.
 
Mormor har fÄtt kommat till Krstd nu och igÄr efter vi varit och trÀnat med Rutan sÄ svÀngde vi inom och hÀlsade pÄ, Martin och jag, Rutan fick faktiskt vÀnta utanför, funderade dock pÄ att lÄta henne besöka psyket under tiden för att fÄ nÄgot lugnande (höll pÄ att bli skyldig ett helt ridhus nÀstan pÄ trÀningen).
Mormor ligger pÄ samma avd som mamma lÄg och bÄde Martin och jag svÀngde automatiskt stegen mot sista rummet hon hade dÀr. Nu hade ju tack o lov inte mormor det rummet, det hade ju bara kÀnts, ja jag vet inte...
Pigg var hon ju inte direkt, knappt vaken, kom nĂ„gra ord, men man förstĂ„r inte mkt. Hon Ă€r vĂ€ldigt medtagen av operationen, men det blir nog bĂ€ttre efterhand, nu Ă€r hon ju bĂ„de trött och smĂ€rtstillad sĂ„ dĂ„ blir det lite vimsigt bara av det ju. 
 
GrĂ„llis har nu vilat 8 veckor som jag bestĂ€mde att han skulle göra, kĂ€nner att det blev perfekt tajmat med Ă„rstiden, vĂ€der och sĂ„, blir alldeles lagom att komma igĂ„ng nu. Ångrar bara att jag inte satte Rutan pĂ„ helvila nĂ„gon mĂ„nad ocksĂ„, fast hon Ă€r gladast om hon fĂ„r hitta pĂ„ saker, heela tiden ;) Det nya Ă€r nu att hon fĂ„r en runda i skogen pĂ„ ca 40min innan sjĂ€lva passet pĂ„ ridbanan, det behöver inte bli sĂ„ himla lĂ„ngt dĂ„, men hon fĂ„r liksom lufta huvudet mer och rastat av sig ordentligt innan man börjar jobba liksom. Men hon har fasen kondis som en bĂ€ttre trĂ€nad fĂ€lttĂ€vlanshĂ€st, Sara undrade igĂ„r om hon verkligen aldrig blir trött, och nej tyvĂ€rr, det Ă€r lite jobbigt faktiskt, för sprutar energin om hela hĂ€sten Ă€r det inte det lĂ€ttaste att fĂ„ den att jobba rĂ€tt. Andra hĂ€star brukar man bara kunna göra av med den energin och sen jobba vidare, men det gĂ„Ă„Ă„r liksom inte pĂ„ denna dam. 

I centrum vill hon ocksÄ va, heela tiden!