===

Fy vilka jobbiga dagar det varit. Jag blev rätt dålig i fredags kväll o gick o la mig jättetidigt för att bli bra till lördagens tävling med Rutan. Så vaknar jag kl 01 o är jättepigg o var vaken resten av natten, slumrade till lite när det var dags att gå upp såklart. 
Ställa in tävlingen fanns liksom inte dessutom var jag lite bättre på lördagen.

Så vi susade iväg min bästis o jag. Lite meckigt när man är själv med att kunna gå banan o så, men de var snälla o la mig en bit ner trots att jag var efteranmäld, o Rutan är ju som sagt helt okomplicerad.  


Hon var så himla fin o jag önskar jag hade haft film för det kändes rätt bra o jag red bättre än tidigare tävlingar i år. Vi kom till omhoppning o det var en rolig sådan med svängar där man kunde tänka till lite o sen kunde man gasa lite också vilket hon är bra på. 
Hon var helt med på noterna i omhoppningen o vi kunde styra runt som planerat o jag tycker vi red snabbt o bra, men jag ville inte vända för snävt då jag inte visste riktigt hur hon skulle reagera, men det var alltså inga problem. Sen är hon rätt högt över hinderna o det tar lite tid o i dessa små lokala klasser rider folk som de stulit sina ponnyhästar ;) Men vi fick en placering o blev rätt nöjda med det faktiskt, alltså hennes första vuxenpris :)

Nästa klass var hon riktigt fin o den var egentligen ännu bättre än första, men vi rev näst sista hindret, hon var rätt exalterad över det här med omhoppning  hehe, så hon låg på rätt bra men gjorde väldigt runda fina språng ändå, men där vi rev blev det ett lite för snabbt språng o ena baktån petade till frambommen. 

Mkt rolig dag o vi susade hem nöjda o glada Rutan o jag :)


Sen igår hade jag huvudvärk o var trött o hängig. Det blev inte direkt bättre till idag, tvärtom, längesen jag var såhär dålig, så väl på jobbet tog det inte lång tid förrän jag fick ta mig hem igen. 
Nu har jag precis kvicknat till lite o imorgon väntar reumatologen. Jag hoppas verkligen det går att styra upp det här alltså.

Härligt skitväder både idag o igår, Alice är inte så jätteförtjust...


 

)( )( )(

I helgen gjorde vi ett annat upplägg med Rutan, hon skulle tävla i Karlshamn med Sara på söndagen, först tänkte vi två klasser men ändrade till en då vi annars hade fått vara där hela dagen typ. 
Så då tänkte jag att jag kunde rasta av henne det värsta tagget själv i Flyinge på lördagen. Tog bara en enmetersklass för att hinna med den så fort som möjligt på fm eftersom jag har en hel del annat som måste hinnas med, och jag är ju nuförtiden helt själv med allt här hemma eftersom Andreas typ bor i garaget sedan någon månad tillbaka, de har lite tajt tidsschema hehe;)

 
Hon var iaf mkt duktig och hoppade felfritt :) Riktigt roligt var det med även om det var med skräckblandad förstjusning jag red mot hinderna, varje språng var som en explosion! Så har hon inte hoppat på tävling i varje språng innan, så det var skoj även om det försvårar det en hel del. Men vi var alltså nöjda och glada, jag är så sjukt tacksam över att hon älskar att åka iväg och att hon är så lätt att göra det själv med. 

 
Sen på söndagen så höll jag först på att svimma när jag såg banan, den var alldeles för svår för att bara vara en regional 120, herre jisses vilka svängar, hela tiden, lustigt vinklade med, och man hörde det från alla håll och folk kraschade och slog ihjäl sig typ, nej men ni fattar. Ingen Rutbana iaf, dessutom startade hon först, och det gick i ett rasande tempo så fick hon startsignal, jag sa till Lina att herregud nu går det för snabbt för min rutiga dam. 
Det gjord det nog med, hon hoppade så fruktansvärt riktig pisstråkigt så man hade kunnat ta vilken oförberedd ridskolehäst som helst och  den hade gjort det bättre, haha lilla Rutan gumman alltså.
Boink boink trean och fyran ramlade, trodde hon skulle skärpa till sig efter första rivet på trean, men nej. Blev väl helt chockad av att hindena kom som de gjorde och hon var kanske kvar på lördagens låga höjd med. Sen så kastade hon bogen före till 8an och var omöjlig att få ut mot väggen så där fick de lägga en volt dessutom. Suck, kändes som en slägga slog mig hårt i huvudet, man blir så besviken, det är ju såklart inte hela världen, men man lägger ner så mkt tid och pengar så då tappar man hoppet för en stund helt enkelt, trist ibland alltså.
Jag förstår inte att hon kunde hoppa så sjukt pisstråkigt och hoppa så wow dagen innan, det är liksom ingen höjd för henne och hon såg inte spänd ut heller. Aja, så kan det va, och oavsett vad den hästen hittar på så fullkomligt älskar jag henne, hon är helt ovärderlig för mig!


Sen så har jag hoppat henne i veckan och det har hon gjort sanslöst bra, idag hade jag en liten serie och den gjorde hon bättre än jag någonsin känt, riktigt riktigt bra faktiskt, så hon är förlåten, såklart, och jag kommer vara glad ända till imorgon minst.

I helgen taggar vi ny tävling Rutan och jag, jag har iof hunnit ångra mig att jag anmälde, men väl på plats blir det nog roligare, vi kör dock själva igen och det är lite tråkigt, men skönt att hon är så enkel och hon älskar verkligen släpen och att åka runt på utflykt till lite olika ställen haha!


Schabraket som jag först hatade när jag köpt det, har fått komma till användning och nu gillar jag det igen ;) Passar fint till denna sadeln och med den bruna filtpadden:)


Piffat upp ett gammalt tråkigt träns, blev rätt stiligt tycker jag :) 
Även Alice blev piffad, sjukt mallig blev hon!


Flera vändor till sjukhuset blir det, idag visade jag bilder på Alice och mormor frågade om det var hälsovårdsmyndigheten, alltså förstår ni? Hur kan det bli så? När hon såg Rut frynte hon iaf på näsan och sa att hon nog inte skulle klappa henne, hon är inte jätteförtjust i hästar, så där stämde det lite iaf, och hon är iaf lite piggare nu.

--

Gissa vad som öppnade igår? Thaivagnen!! :) Precis vad jag behövde, åt där både igår och idag, såklart. Vad glad jag är, hade nästan gett upp hoppet helt faktiskt.
 
Mormor har fått kommat till Krstd nu och igår efter vi varit och tränat med Rutan så svängde vi inom och hälsade på, Martin och jag, Rutan fick faktiskt vänta utanför, funderade dock på att låta henne besöka psyket under tiden för att få något lugnande (höll på att bli skyldig ett helt ridhus nästan på träningen).
Mormor ligger på samma avd som mamma låg och både Martin och jag svängde automatiskt stegen mot sista rummet hon hade där. Nu hade ju tack o lov inte mormor det rummet, det hade ju bara känts, ja jag vet inte...
Pigg var hon ju inte direkt, knappt vaken, kom några ord, men man förstår inte mkt. Hon är väldigt medtagen av operationen, men det blir nog bättre efterhand, nu är hon ju både trött och smärtstillad så då blir det lite vimsigt bara av det ju. 
 
Grållis har nu vilat 8 veckor som jag bestämde att han skulle göra, känner att det blev perfekt tajmat med årstiden, väder och så, blir alldeles lagom att komma igång nu. Ångrar bara att jag inte satte Rutan på helvila någon månad också, fast hon är gladast om hon får hitta på saker, heela tiden ;) Det nya är nu att hon får en runda i skogen på ca 40min innan själva passet på ridbanan, det behöver inte bli så himla långt då, men hon får liksom lufta huvudet mer och rastat av sig ordentligt innan man börjar jobba liksom. Men hon har fasen kondis som en bättre tränad fälttävlanshäst, Sara undrade igår om hon verkligen aldrig blir trött, och nej tyvärr, det är lite jobbigt faktiskt, för sprutar energin om hela hästen är det inte det lättaste att få den att jobba rätt. Andra hästar brukar man bara kunna göra av med den energin och sen jobba vidare, men det gååår liksom inte på denna dam. 

I centrum vill hon också va, heela tiden!