////

Man behöver inte vara sÀrsklit klipsk för att rÀkna ut att det hÀr med att annordna lite finare tÀvlingar genererar bra med pengar. Omöjligt att det görs bara "för sporten och för att det Àr kul" ;) 
 
Men det Àr mkt roligt att det görs sÄklart, det behövs lite "finare" och större tÀvlingar helt klart, och det Àr bra att det finns dem som orkar engagera sig i det och göra slag i saken, det Àr inget som görs i en handvÀndning sÄklart, och det ligger enormt mkt arbete bakom det.  
 
Bara inte smÄtÀvlingarna och alla föreningar glöms bort, de behövs ju verkligen ocksÄ, men jag Àr rÀdd att det drar lite pÄ ett hÄll med ridsporten i sverige, allt blir vÀldigt mkt dyrare hela tiden, som licenser, det Àr inte ok med 100% höjning pÄ en gÄng... 
 
Aja, det var inte det jag skulle skriva om... Ingen har vÀl missat den nya nu med Lisen och co pÄ Elmia.
 
Man kan tÀnka med bakdelen och ÀndÄ rÀkna ut vad mÄlet med den tÀvlingen Àr. Kanske de till och med redan vet att det blir sÄ, det Àr mkt möjligt för ridsporten kan vara mkt smutsig i detta land. 
 
Denna tÀvling Àr lagd sÄ det krockar med nya Helsingborg Horseweek (om de kör ungefÀr samma datum som i Är), och strax efter Breeders. Strategiskt lagt?
 
Det Àr roligt med nÄgot nytt sÄklart, man ska inte vara rÀdd för förÀndring, men förmodligen Àr det ju dÄ dÀr vi kommer ha Breeders i framtiden. Jag Àr kluven till det, förmodligen för att Flyinge Àr "nÀra och bra" och det "brukar ju vara dÀr", iaf rÀtt mÄnga Är nu. 
 
Det har ju varit ett jÀkla tragg om detta, det Àr mÄnga som vill flytta det frÄn Flyinge, och jag kan hÄlla med om argumenten frÄn bÄda sidor, det Àr inte "nÀra och bra" för alla, och det kanske inte ens Àr bra??
 
Det hade nog gÄtt att lösa dÀr sÄ att det blev bra, men inte geografiskt dÄ sÄklart...
 
Man hade vÀl kunnat dela upp hoppningen och dressyren sÄ blir det gott om plats och man kan hoppa fram inne och det blir inte trÄngt osv, borde gÄ att fÄ ihop hela alltet pÄ 1,5 vecka, eller varför inte tvÄ, det mÄste bli bra mkt billigare att göra sÄ, men visst det Àr ju inte allt.
 
Som sagt, jag Àr lite kluven och vi fÄr vÀl se hur det utvecklar sig :)
 
 

Vi hade vinter i en dag

Gissa om det Ă€r mĂ„nga som kom pĂ„ att de ska ha bytt till vinterhjul nu haha, lite kaos pĂ„ jobbet faktiskt. Folk kan inte riktigt uppföra sig heller, jag blir ofta sjukt chockad kan jag sĂ€ga, vuxna mĂ€nniskor alltsĂ„ haha, fĂ„r bita mig i tungan bĂ„de en och tvĂ„, eller femtio, gĂ„nger om dagarna... 
 
Fy farao vad fint vĂ€der vi hade igĂ„r, kunde det inte fĂ„ vara sĂ„ ett tag nu. Även om det stĂ€ller till det lite med snön, allt tar lĂ€ngre tid och sĂ„ med hĂ€starna, men det var sĂ„ himla fint, jag Ă€lskar riktig vinter!! Nu ska det ju dock vara plusgrader och regna i nĂ„gra veckor, till januari-februari skulle jag tippa pĂ„, sĂ„ det Ă€r precis som det brukar liksom, grön jul och varmare Ă€n pĂ„ midsommar. 
 
Lilly hoppade ut ur hagen tvĂ„ gĂ„nger förra veckan, fast hon gick med bĂ„de Rut och Mini, nĂ€r jag kom och sĂ„g att hon gick i fel hage sĂ„ bara skuttade hon tillbaka, alltsĂ„ va fasen!! Nu gĂ„r hon och Mini i lilla hagen utanför stallet med förhöjt staket plus att dĂ€r Ă€r trĂ€staket runt hela, det kanske avsrĂ€cker lite. Rutan fĂ„r gĂ„ i maskinhallen för hon har inga snösulor, sĂ„ hon fĂ„r först gĂ„ ut i vanlig hage och rulla sig och sĂ„ sen in dĂ€r, och hon Ă€lskar att gĂ„ dĂ€r, vĂ€ldigt mysigt och skönt och sĂ„ kan det regna sĂ„ mkt det vill tycker hon. 

Haha hennes stil alltsĂ„ :) 😂

Fint va det 😃reeegnigt....

Ehhh det regnar rÀtt mkt faktiskt.... Hade lite glömt hur jobbigt det Àr nÀr det Àr sÄ extemt blött och geggigt, tÀckesbyten osv... Har blivit pÄmind nu dÄ kan man sÀga. SÄ nu Àr det kanske inte sÄ dÀr mysigt iaf, tar tillbaka det.
 
Har gÄtt till mig efter förra veckans akupunktur, var dÄlig hela veckan och hade vÀldigt mkt huvudvÀrk igen. Tydligen hade jag fÄtt andra nÄlar och lite "tuffare" förra gÄngen, men denna veckan fick vi backa tillbaka och göra lite mildare igen och dÄ svarade jag bÀttre och blev genast mkt bÀttre.
 
Rutan har fÄtt ett nytt Rambo Duo, igen, hon fick ju ett i vintras men jag var tvungen att reklamera det dÄ det inte var som de skulle. LÀckte in vid kanterna sÄ det blev blött flera dm in, hela innertÀcket blev blött, det blev aldrig blött rakt igenom, tack vare innertÀcket, men halsdelen var helt katastrof, den var bara torr precis lÀngst uppe, och detta var med bara lite regn inte hela dagars störtregn som det Àr nu.
Har rĂ€tt mĂ„nga HorsewaretĂ€cken, flera stycken som Ă€r riktigt gamla, och inget har gjort sĂ„ hĂ€r, jo faktiskt ett amigo men det rann rakt igenom första gĂ„ngen jag anvĂ€nde det och jag fick ett nytt direkt, hade blivit ngt fel i tillverkningen. 
 
SĂ„ blev det nu med, tog nĂ„gra dagar sen hade jag ett nytt att hĂ€mta, vĂ€ldigt bra, men jag trodde inget annat, de har ju dessutom tre Ă„rs garanti pĂ„ RambotĂ€cken. Detta funkar ju vĂ€ldigt mkt bĂ€ttre om vi sĂ€ger sĂ„, det bara rinner av precis som det ska nĂ€r det Ă€r nytt, det andra drog dessutom Ă„t sig och blev hur tungt som helst. Skönt att hon Ă€r ordentligt vĂ€ldklĂ€dd igen :) 


Ja de andra Àr ju ocksÄ ordentligt pÄklÀdda, tom Mini faktiskt, men hon har sÄ sjukt mkt pÀls att hon hinner inte torka över natten annars. Hon hatar att bli blöt i pÀlsen, verkligen haha, hon fÄr spel och gÄr tio varv runt runt i boxen och drar sig pÄ vÀggarna, sÄ hon gillar verkligen den hÀr uppfinningen med tÀcke.
 
Men alltsĂ„ jag hoppas det lugnar ner sig med regnandet snart, men antagligen inte, det ska vĂ€l komma ifatt.