////

Man behöver inte vara särsklit klipsk för att räkna ut att det här med att annordna lite finare tävlingar genererar bra med pengar. Omöjligt att det görs bara "för sporten och för att det är kul" ;) 
 
Men det är mkt roligt att det görs såklart, det behövs lite "finare" och större tävlingar helt klart, och det är bra att det finns dem som orkar engagera sig i det och göra slag i saken, det är inget som görs i en handvändning såklart, och det ligger enormt mkt arbete bakom det.  
 
Bara inte småtävlingarna och alla föreningar glöms bort, de behövs ju verkligen också, men jag är rädd att det drar lite på ett håll med ridsporten i sverige, allt blir väldigt mkt dyrare hela tiden, som licenser, det är inte ok med 100% höjning på en gång... 
 
Aja, det var inte det jag skulle skriva om... Ingen har väl missat den nya nu med Lisen och co på Elmia.
 
Man kan tänka med bakdelen och ändå räkna ut vad målet med den tävlingen är. Kanske de till och med redan vet att det blir så, det är mkt möjligt för ridsporten kan vara mkt smutsig i detta land. 
 
Denna tävling är lagd så det krockar med nya Helsingborg Horseweek (om de kör ungefär samma datum som i år), och strax efter Breeders. Strategiskt lagt?
 
Det är roligt med något nytt såklart, man ska inte vara rädd för förändring, men förmodligen är det ju då där vi kommer ha Breeders i framtiden. Jag är kluven till det, förmodligen för att Flyinge är "nära och bra" och det "brukar ju vara där", iaf rätt många år nu. 
 
Det har ju varit ett jäkla tragg om detta, det är många som vill flytta det från Flyinge, och jag kan hålla med om argumenten från båda sidor, det är inte "nära och bra" för alla, och det kanske inte ens är bra??
 
Det hade nog gått att lösa där så att det blev bra, men inte geografiskt då såklart...
 
Man hade väl kunnat dela upp hoppningen och dressyren så blir det gott om plats och man kan hoppa fram inne och det blir inte trångt osv, borde gå att få ihop hela alltet på 1,5 vecka, eller varför inte två, det måste bli bra mkt billigare att göra så, men visst det är ju inte allt.
 
Som sagt, jag är lite kluven och vi får väl se hur det utvecklar sig :)
 
 

Vi hade vinter i en dag

Gissa om det är många som kom på att de ska ha bytt till vinterhjul nu haha, lite kaos på jobbet faktiskt. Folk kan inte riktigt uppföra sig heller, jag blir ofta sjukt chockad kan jag säga, vuxna människor alltså haha, får bita mig i tungan både en och två, eller femtio, gånger om dagarna... 
 
Fy farao vad fint väder vi hade igår, kunde det inte få vara så ett tag nu. Även om det ställer till det lite med snön, allt tar längre tid och så med hästarna, men det var så himla fint, jag älskar riktig vinter!! Nu ska det ju dock vara plusgrader och regna i några veckor, till januari-februari skulle jag tippa på, så det är precis som det brukar liksom, grön jul och varmare än på midsommar. 
 
Lilly hoppade ut ur hagen två gånger förra veckan, fast hon gick med både Rut och Mini, när jag kom och såg att hon gick i fel hage så bara skuttade hon tillbaka, alltså va fasen!! Nu går hon och Mini i lilla hagen utanför stallet med förhöjt staket plus att där är trästaket runt hela, det kanske avsräcker lite. Rutan får gå i maskinhallen för hon har inga snösulor, så hon får först gå ut i vanlig hage och rulla sig och så sen in där, och hon älskar att gå där, väldigt mysigt och skönt och så kan det regna så mkt det vill tycker hon. 

Haha hennes stil alltså :) 😂

Fint va det 😃reeegnigt....

Ehhh det regnar rätt mkt faktiskt.... Hade lite glömt hur jobbigt det är när det är så extemt blött och geggigt, täckesbyten osv... Har blivit påmind nu då kan man säga. Så nu är det kanske inte så där mysigt iaf, tar tillbaka det.
 
Har gått till mig efter förra veckans akupunktur, var dålig hela veckan och hade väldigt mkt huvudvärk igen. Tydligen hade jag fått andra nålar och lite "tuffare" förra gången, men denna veckan fick vi backa tillbaka och göra lite mildare igen och då svarade jag bättre och blev genast mkt bättre.
 
Rutan har fått ett nytt Rambo Duo, igen, hon fick ju ett i vintras men jag var tvungen att reklamera det då det inte var som de skulle. Läckte in vid kanterna så det blev blött flera dm in, hela innertäcket blev blött, det blev aldrig blött rakt igenom, tack vare innertäcket, men halsdelen var helt katastrof, den var bara torr precis längst uppe, och detta var med bara lite regn inte hela dagars störtregn som det är nu.
Har rätt många Horsewaretäcken, flera stycken som är riktigt gamla, och inget har gjort så här, jo faktiskt ett amigo men det rann rakt igenom första gången jag använde det och jag fick ett nytt direkt, hade blivit ngt fel i tillverkningen. 
 
Så blev det nu med, tog några dagar sen hade jag ett nytt att hämta, väldigt bra, men jag trodde inget annat, de har ju dessutom tre års garanti på Rambotäcken. Detta funkar ju väldigt mkt bättre om vi säger så, det bara rinner av precis som det ska när det är nytt, det andra drog dessutom åt sig och blev hur tungt som helst. Skönt att hon är ordentligt väldklädd igen :) 


Ja de andra är ju också ordentligt påklädda, tom Mini faktiskt, men hon har så sjukt mkt päls att hon hinner inte torka över natten annars. Hon hatar att bli blöt i pälsen, verkligen haha, hon får spel och går tio varv runt runt i boxen och drar sig på väggarna, så hon gillar verkligen den här uppfinningen med täcke.
 
Men alltså jag hoppas det lugnar ner sig med regnandet snart, men antagligen inte, det ska väl komma ifatt.