////

Man behöver inte vara särsklit klipsk för att räkna ut att det här med att annordna lite finare tävlingar genererar bra med pengar. Omöjligt att det görs bara "för sporten och för att det är kul" ;) 
 
Men det är mkt roligt att det görs såklart, det behövs lite "finare" och större tävlingar helt klart, och det är bra att det finns dem som orkar engagera sig i det och göra slag i saken, det är inget som görs i en handvändning såklart, och det ligger enormt mkt arbete bakom det.  
 
Bara inte småtävlingarna och alla föreningar glöms bort, de behövs ju verkligen också, men jag är rädd att det drar lite på ett håll med ridsporten i sverige, allt blir väldigt mkt dyrare hela tiden, som licenser, det är inte ok med 100% höjning på en gång... 
 
Aja, det var inte det jag skulle skriva om... Ingen har väl missat den nya nu med Lisen och co på Elmia.
 
Man kan tänka med bakdelen och ändå räkna ut vad målet med den tävlingen är. Kanske de till och med redan vet att det blir så, det är mkt möjligt för ridsporten kan vara mkt smutsig i detta land. 
 
Denna tävling är lagd så det krockar med nya Helsingborg Horseweek (om de kör ungefär samma datum som i år), och strax efter Breeders. Strategiskt lagt?
 
Det är roligt med något nytt såklart, man ska inte vara rädd för förändring, men förmodligen är det ju då där vi kommer ha Breeders i framtiden. Jag är kluven till det, förmodligen för att Flyinge är "nära och bra" och det "brukar ju vara där", iaf rätt många år nu. 
 
Det har ju varit ett jäkla tragg om detta, det är många som vill flytta det från Flyinge, och jag kan hålla med om argumenten från båda sidor, det är inte "nära och bra" för alla, och det kanske inte ens är bra??
 
Det hade nog gått att lösa där så att det blev bra, men inte geografiskt då såklart...
 
Man hade väl kunnat dela upp hoppningen och dressyren så blir det gott om plats och man kan hoppa fram inne och det blir inte trångt osv, borde gå att få ihop hela alltet på 1,5 vecka, eller varför inte två, det måste bli bra mkt billigare att göra så, men visst det är ju inte allt.
 
Som sagt, jag är lite kluven och vi får väl se hur det utvecklar sig :)
 
 

Kommentera här: