wow vilken helg

Jisses idag Àr man hyfsat trött och kunderna ovanligt dryga.. ;) En dag dÀr man hatar serviceyrket lite mer Àn vanligt helt enkelt haha.
 
I helgen var det final i Falkenberg för Andreas, de körde upp i fredags, och vi kom efter pĂ„ lördag morgon. Alice var med och hejade pĂ„ husse sĂ„klart, nej men den som skulle passa henne blev sjuk... Ett besök pĂ„ Ullared, (eller ja, GekĂ„s heter det ju) skulle hinnas med innan vi körde till banan, de har ju hunddagis sĂ„ dĂ€r installerade vi Alice under tiden. 
Susade sen runt lite snabbt i affĂ€ren, hittade inget jĂ€tteskoj direkt, var rĂ€tt trist sortiment tycker jag. Skulle ha ett tĂ€cke till lillan för extrema vinterdagar tĂ€nkte jag, men pĂ„ nĂ„got vis fick jag fel storlek och det var förlitet sĂ„klart, sĂ„ det var ju trist det med. 
SĂ„ vill nĂ„gon köpa det sĂ„ hojta, brunt utetĂ€cke med typ 2-300g fyllning, strl 115, kostade 349kr, sĂ€ljer det för 300kr. 

HÀmtade sedan ut Alice, och efter diverse förelÀsningar om allt möjligt frÄn koppel till foder sÄ var vi pÄ vÀg till banan. Kom rÀtt lagom i tid till racet och susade upp pÄ lÀktaren med Alice i slÀptÄg.
 
 
 
Starten gick och minst tvĂ„ bilar tjuvstartade var av den ena rĂ€tt rejĂ€lt, men det kom inget straff och jag blev rĂ€tt uppe i varv hehe, hatar sĂ„nt.. 

Den ena susade om Andreas men det gjorde egentligen inget för den körde i klassen under sÄ de tÀvlade inte mot varandra, men han körde lÄngsammare Àn Andreas och höll uppe honom, vilket i sin tur inte Àr sÄ bra sÄklart.
Sen sĂ„ hĂ€nde det en ordentlig krasch och rĂ€tt vad det Ă€r kommer en av Andreas konkurrenter susandes om Andreas frĂ„n ingen stans, dĂ€refter blev det safetycar de sista varven in i mĂ„l, för att bĂ€rga de som kraschat, alltsĂ„ gavs ingen möjlighet till att köra om honom för det fĂ„r man inte göra dĂ„. SĂ„ han blev tvĂ„a i sin klass, dĂ„...

Sen börjades det ryktas om att den som körde om precis efter kraschen, och som vann Andreas klass, kört om pÄ gulflagg, vilket inte Àr tillÄtet, men det hÀnde inget dÀr heller...
 
Kan sÀga att det gjorde mig inte pÄ bÀttre humör och jag gick runt och tjurade och muttrade, sa (skrek nÀstan hehe) till Peter att det hÀr Àr fasen vÀrre Àn dressyr, syftade pÄ att det blev en bedömningssport.
Han blev mkt ledsen över att jag sa sÄ, haha vÀrsta tÀnkbara gÀmförelsen för honom tror jag, racing Àr det bÀsta han vet ju, och dressyr lite mindre skoj...Trodde ett tag han skulle slÀnga ut mig om jag inte höll tyst snart, hehe nejdÄ, men jag sansade mig efter ett tag nÀr jag fÄtt krÀka av mig, men orÀttvis bedömning Àr det vÀrsta jag vet, plus att jag har kanske lite hetsigt temperament. ;)
 
Men sĂ„ vips nĂ€r vi satt dĂ€r och snackade hĂ€st (betydligt roligare), sĂ„ kom det besked att han som vann hade kört om pĂ„ gulflagg som det ryktades och fick tidstillĂ€gg som straff för det, Andreas fick dĂ„ vinst i sin klass iaf, mkt roligare Ă€ven om det var pĂ„ ett trist sĂ€tt. SĂ„ mitt humör och kvĂ€llen var dĂ€rmed rĂ€ddad :) 
 
Nu behövde han i princip bara ta sig i mÄl pÄ söndagen för att vinna hela serien totalt. Men man vet aldrig, allt kan ju verkligen hÀnda, det Àr en extremt snabb bana och tydligen kan förarna bli lite fartblinda dÀr, och det mÀrks för bilarna ser ocksÄ ut dÀrefter och det Àr rÀtt mkt kraschar osv.
Även om du kör försiktigt sjĂ€lv sĂ„ kan det alltid komma nĂ„gon annan dĂ„re som hittar pĂ„ nĂ„got mindre intelligent.
Nu blev det rĂ€tt stort svinn i denna klassen och det kĂ€nns lite lugnare för dĂ„ Ă€r det inte sĂ„ trĂ„ngt pĂ„ banan, vissa bilar Ă€r ju lĂ„ngsammare och det blir varvning av dem och dĂ„ brukar det bli riskfyllt, speciellt om det Ă€r mĂ„nga sĂ„dana, men nu var det lite glesare alltsĂ„. 
 
Även om det blev vinst sĂ„ startade han inte lĂ€ngst fram i Pole, för de gĂ„r efter varvtiderna och han blev ju som sagt hindrad i första racet och kunde inte stĂ„ pĂ„. Alltid lĂ€skigare att starta lite lĂ€ngre ner, iaf för oss som tittar pĂ„, för det Ă€r i starterna det kan hĂ€nda vĂ€ldigt mkt.
 
Han sa till han som stod bredvid, som hade en mkt mer startsnabb bil, att tar du starten sÄ hÀnger jag pÄ, och sÄ blev det.Sen redan pÄ varv tre sÄ körde Andreas om honom sen drog han bara ifrÄn, satte riktigt bra varvtider, och det blev en vÀldigt bekvÀm seger med mkt god marginal till tvÄan.
Att köra pÄ sÀkerhet fanns inte för honom, lika bra att gÄ för vinst för annars hÀnder det nÄt, och ja det Àr ju betydligt mkt roligare att fÄ speta pÄ allt vad man kan och vinna riktigt ordentligt!! :))
 
Sjukt kul att va pÄ plats och se kan jag sÀga, det brukar ju alltid hÀnda nÄgot nÀr jag Àr med och kollar, och efter lördagens knöliga race var jag rÀtt nervös. Allt kan ju som sagt hÀnda, som man inte kan pÄverka sjÀlv dessutom, punktering, el ngt som gÄtt sönder, dÄ hade det varit kört totalt.
Dessutom körde han pĂ„ gamla slitna dĂ€ck dĂ„ de bytte till söndagen, det var för kallt för de andra nya dĂ€cken som Ă€r lite hĂ„rdare och det blev inte jĂ€ttebra grepp. Jag har drömt mardömmar om de nya dĂ€cken i veckan och inte velat att han skulle köra pĂ„ dem dĂ„ jag tycke att man Ă€ndrar inte pĂ„ ett vinnande koncept, sĂ„ jag blev bara glad att de bytte, tills jag hörde att de var vĂ€ldigt slitna... 
 
Han ville visa att han kunde köra lika snabbt pÄ de nya dÀcken (och prova dem sÄklart), som Àr lite hÄrdare, och det har varit ett jÀkla gnÀll över att han kört pÄ mjukare dÀck Àn de andra, men det Àr ju upp till var och en, det Àr ju det racing handlar om, att hitta rÀtt instÀllningar och utrustning för just din bil, dessutom hade inte dem passat pÄ alla de andras bilar men det verkar de inte fatta, eller alltsÄ jag förstÄr inte gnÀllet över huvudtaget.
 
Det har varit rÀtt mkt kontroller pÄ bilen men den har goda mÄtt i reglementet pÄ allt sÄ den har klarat sig varenda gÄng, men det verkar inte vara populÀrt att det kom en nykomlig i serien som körde sÄ hÀr, trist, de fÄr vÀl sluta gnÀlla och köra lite bÀttre istÀllet... ;) FramÄtstrÀvande mÀnniskor Àr roligare liksom.
 
Hur som sÄ var han snabbast Àven med de nya dÀcken bÄde pÄ trÀningen och tidskvalet och hade pole pÄ lördagen, och de kommer passa jÀttebra vid varmare vÀder.
 
Åh gudars detta blir lĂ„ngt, jaja som ni fattar sĂ„ var det en mkt rolig helg och nu Ă€r han alltsĂ„ vinnare av Svenska SportvagnsMĂ€sterskapen Modsport I 2015 :) 
 
 

Jag vet, töntiga pokaler, men större kommer sen.. :)
 Bilen var mkt populĂ€r av publiken :) 
 


 
Alice sköte sig gudomligt bra hela helgen, gick runt och slickade folk pĂ„ benen lite bara, lite pinsamt men det kunde varit vĂ€rre. Vi bodde pĂ„ ett B&B en liten bit frĂ„n banan och det tyckte hon var mkt trevligt och fann sig till ro vĂ€ldigt bra. 
 
VĂ€l hemma igĂ„r kvĂ€ll var jag sĂ„ jĂ€kla trött, men ingen huvudvĂ€rk tack och lov, hade planerat denna resa i minsta detalj. Vila frĂ„n ridning och andra anstrĂ€ngande grejer hela veckan innan, och sĂ„ min sprutdag (HUMIRA) pĂ„ torsdagen, sĂ„ jag har mĂ„tt rĂ€tt bra vilket varit extremt skönt. 
 
Alice var ocksÄ extremt trött nÀr vi kom hem..
 
 
TrÀffade en ny lÀkare med förra veckan sÄ pÄ onsdag börjar jag en ny behandling med akupunktur för nacken, vi vet att jag kommer bli extremt dÄlig av det, men mÄste ge det ett försök till, sÄ jag har fÄtt nÄgon supermedicin ifall det blir helt fruktansvÀrt.
Är rĂ€tt sjukt nervös faktiskt för dessa lĂ€gena Ă€r ju inget man vill plocka fram liksom, men det sista jag vill Ă€r ju att ha det sĂ„ hĂ€r resten av livet.
 

SÄ hÀr fint var det dÀr vi bodde :)
 

Simskola🏊

Haha Ă„h nu ska jag berĂ€tta... IgĂ„r sĂ„ va min kropp rĂ€tt pigg o jag hade funderat pĂ„ att Ă„ka pĂ„ tĂ€vling om den var det. Det regnade lite pĂ„ morgonen men inte sĂ„ himla vĂ€rst Ă€ndĂ„, sen helt plötsligt blev det helt blĂ„tt pĂ„ himlen, 20 grader varmt typ o solen sken, inte ett moln sĂ„ lĂ„ngt man kunde se. 
Visst vÀdret sa att det skulle regna men jag tÀnkte att det brukar ju inte stÀmma o om det skulle regna blev det vÀl som det varit pÄ morgonen, inte sÄ farligt alltsÄ.... O just dÄ var det ju helt kanoners o kÀndes helt omöjligt att det kunde bli dÄligt.

Tji fick jag, hann bara lasta sen vrĂ€kte det ner det jĂ€vligaste o blev helt svart pĂ„ nolltid o 10 grader, haha alltsĂ„!!😂😂

Sen slutade det o det sĂ„g alldeles kanon ut igen, tills vi Ă€r nĂ„gra minuter frĂ„n tĂ€vlingsplatsen. Det Ă€r helt kolsvart o det VRÄKER ner!! 
KĂ€nde mig otroligt dum som efteranmĂ€lt till detta, tĂ€mligen ensam om det haha, o det förklarar de ca 20 slĂ€parna som vi mötte pĂ„ vĂ€gen dit! 

Banan var sÄklart helt mÀttad, det stod verkligen vatten pÄ den, fick höra att det hade vrÀkt ner sÄ precis HELA dagen. Trodde aldrig i min vildaste fantasi att det kunde skilja sÄ mkt ÀndÄ, det Àr ju inte jÀttelÄngt hemifrÄn liksom, men tydligen.

Jaha sÄ vad gör man dÄ?! VÀnda o köra hem igen var vÀldigt lockande men fick höra att underlaget höll ihop ÀndÄ, hade det varit löst som vatten hade jag aldrig funderat pÄ det ens.

Men hmm Rutan hatar ju vattenpölar o sÀtter absolut inte sin fot i en sÄdan. TÀnkte Àsch jag tar ut o provar, o de hÀstar jag tittade pÄ skuttade runt utan att bry sig nÀmnvÀrt, de flesta iaf. Nu brukar ju inte Rutan hÄlla sig till den normala skaran utan brukar ofta tycka lite annorlunda Àn majoriteten. Men vi fÄr ju prova nÀr vi nu ÀndÄ Àr dÀr, helt dyngsur var jag ÀndÄ redan.

Tog ut o det blev uppehĂ„ll helt plötsligt frĂ„n igenstans, tom SOLEN kom fram!! 
Skönt det iaf!😃

Skuttade ut pĂ„ framhoppningen o upptĂ€cker till min stora förvĂ„ning att hon inte bryr sig ALLS, bara klafsar pĂ„, tom genom den största vattenpölen!🏄Behövde inte ens be henne, det var helt naturligt tydligen att gĂ„ i det, haha den hĂ€sten alltsĂ„!😆 
Det verkade som hon tyckte det var roligt dessutom, o jag hĂ„ller med, det ÄR ju roligt att galoppera genom vatten, hej o hĂ„ vad det stĂ€nker, nĂ€r man vet att man kommer bli jĂ€tteskitig hur man Ă€n gör sĂ„ kan man ju lika gĂ€rna göra det lite extra!!😄 Fy som vi sĂ„g ut, mina byxor blir nog aldrig sig sjĂ€lva igen.. Ligger i bad just nu med nĂ€stan en hel flaska klorin..🙈

Höll ett bra tempo pĂ„ banan sen, tĂ€nkte att hon kan lika gĂ€rna grina ihop nĂ€r som helst nĂ€r hon kommer pĂ„ att det Ă€r dyngigt, jobbigt o lite Ă€ckligt, stĂ€nker o har sig, sĂ„ lika bra att hĂ„lla henne pĂ„ riktigt bra humör liksom, o springa snabbt Ă€r det roligaste hon vet ju.😜

Fick till en riktig bra runda som jag faktiskt Ă€r vĂ€ldigt nöjd med. MEN ett ner i omhoppningen!đŸ˜«đŸ˜Ș Vet inte vad som hĂ€nde, det stod iof jĂ€ttemkt vatten precis dĂ€r o nĂ€r hon tryckte ifrĂ„n sĂ„ hĂ€nde liksom inget, mer Ă€n att det stĂ€nkte jĂ€ttemkt, hon kom liksom inte upp alls o frambenen var helt raka o hon va pĂ„ bommen med bĂ„de fram o bak, mkt skumt sprĂ„ng faktiskt. MĂ„ste berott pĂ„ vattnet.

Jaja vi fick ju susa runt i en omhoppning iaf, det Ă€r KUL!😄 Hon visar oxĂ„ att hon kan hĂ€nga med rĂ€tt bra tidsmĂ€ssigt, o nu stod vi nĂ€stan helt stilla dĂ€r vi rev sĂ„ det gick nog en halv sekund dĂ€r dessutom. 

Nej nu mĂ„ste jag hoppa in i duschen, har mĂ„lat om i stallet, haha japp Ă€r man obotligt perfektionist sĂ„ Ă€r man.. Har Ă€ven tvĂ€ttat slĂ€pen sĂ„ nu Ă€r den ren o fin igen oxĂ„!😃 Hepphepp

BlÀhh vad kass min kropp Àr, o ont i huvudet har jag... 

Har bÀsta hjÀlpen pÄ jobbet iaf
 


I helgen som gick var det ju tÀvlingar i Skyrup, o Peter var med o hoppade med Al Cendo, Lillans pappa. 
 
Körde lite Àrenden pÄ fredagen o rÄkade komma en svÀng förbi tÀvlingen ;) Det var 1.50 klassen o Peter blev trea i den, sÄ himla roligt att se!! Allan hade ju endast gÄtt tvÄ st 1.50 innan o det var nu ett tag sedan eftersom han tagit det lugnt över sommaren sen det o bara gjort en 1.40 start imellan hÀr. 
 
Det blev alltsÄ final pÄ söndagen o sjÀlvklart var vi pÄ plats o sÄg nÀr de gÄr in o skuttar upp i ledningen!!! 
AlltsÄ man tror knappt det Àr sant, vad ska det bli av denna hÀst?! Det Àr en mÀsterskapshÀst helt klart!! 
Det slutade med en 2a plats iaf, sista startande Niklas Jonsson susade om, men det ekipaget Àr ju bra mkt mer rutinerat, var ju tom pÄtÀnkta till EM. 
Men det spelar ju egentligen mindre roll, det Àr ju det braiga resultatet med tvÄ felfria rundor o en felfri WR, i 1.50, som Àr sÄ sanslöst bra, han Àr bara Ätta Är liksom. 
Och vilken bra matchning han fÄr, allt för mÄnga har ju lÀtt att köra pÄ nÀr det gÄr bra, det kan man ju inte beskylla Peter för direkt, men sÄ brukar hans hÀstar bÄde hÄlla o gÄ rÀtt lÄngt... :) 
 
Filmer frÄn helgens rundor finns pÄ hans hemsida www.alcendo1241.se 
 
 
 
Skuttade med Rutstrut igÄr, hon Àr skoj, som vanligt... :) Testade att rida lite "lösare", funkade finfint emellanÄt, sen blev vi lite förvirrade o försökte hitta tillbaka igen, nÄt mittimellan hade varit bra, fÄr slipa vidare pÄ det. 
Men hon var fantastisk som vanligt, herregud vad jag gillar den hÀsten! 
 
 
 
Lite överdriven kanske, men det hör till nÀr man heter Rut.. ;)