:)

Har varit på gång att skriva hur många gånger som helst nu men kommer av mig. Får nog dela upp det för det blir så mkt och jag glömmer bort hälften och så kommer jag på det sen haha, får nog bli lite duktigare på att skriva lite oftare.
 
Jag var lite, rätt mkt, krasslig natten till onsdag, fy farao alltså... Nu är det bättre så det är ju bra det. Vädret, jag hatar vädret, va fasen det är ju svinkallt, geggigt och äckligt, haglar, snöar, stormar och regnar... som om ingen annan märkt det menar jag ;)
Hatar verkligen när det blåser och är kallt, fy bubblan. Men nu ska det vända, nästa vecka och helg ska va varm och fin vad jag förstått, kan säkert ändras några gånger iof. Som vädret till imorgon, ena stunden ska det regna hela dagen och andra säger att det ska vara uppehåll. Ska starta Raine en klass i Perstorp hade jag tänkt, så då vill jag inte att han ska behöva gå på djupt klafsig underlag, rida i regn går bra, men inte dåligt underlag. 
 
Rutan tävlade i söndags, denna gång fick hon gå två klasser, det var framhoppning ute och tävling inne. Fanns utetävling att välja på med, som hon kanske egentligen gillar mer, men jag gick efter vädret som sa snö, åska och allt möjligt så då startar jag hellre inomhus även om det är den korta stunden man är på banan, men det är ju bra att ha bra förutsättningar då iaf, dessutom en miljon gånger bättre underlag där än utomhustävlingen. Nu blev det rätt bra väder ändå men det vet man ju aldrig och eftersom det är inomhus hon spänt sig mest på så är det ju bra att göra det lite mer. 
 
Hon var så jäkla superfin, bästa hon gått helt klart! Hoppade väl på alla hinder även om det var smått, det gjorde hon i Eslöv med så det har ju verkligen gått framåt. Hon hade spetsade öron hela tiden och var ordentligt taggad på hinder utan att koka över, riktigt roligt var det!
Banorna var helt galet långa med, vad sägs om 16 språng i 1.00m haha!! Samma i 1.10n och det är ju rätt många språng även där, speciellt för att vara en lokal tävling, nåja det gjorde inte mig nåt, bara bra för vår del.
 
Visste att han är lite lustig som byggde där men tänkte att det kan nog inte va så farligt ändå, han har nog skärpt till sig. Så i andra klassen va det ett räcke som var med två gånger från båda hållen, markbom på ena sidan bara, andra räcke som det var så på hade markbom på båda sidorna. Påpekade det och trodde han glömt det bara, då säger han att ja men där är på andra sidan, haha jag trodde han skämtade! Det är ju det som är grejen liksom!! Hade man gjort så hemma eller på framhoppningen så är det barrering!! Så sa jag att ja men det får nog inte vara så faktiskt, ja men det är så lågt sa han då, haha ja det kan jag hålla med om, men ändå, fatta hur det står till i det kontoret liksom.... 
 
En 3:e plats i första klassen, och en 2:a plats i andra klassen blev det, så himla skoj:) 
 Supertaggad Rut

Hejhopp! Inomhus tävling idag med Rutan, i Hässleholm. Upptäckte igår att hon är brunstig, en jäkla vass attityd får hon då, taggar en miljon gånger mer än annars, som är fullt tillräckligt bara det. 

Jag hatar faktiskt att tävla i Hässleholm o brukar undvika det, men nu finns det en anledning så det var bara att göra det liksom. 

Satan vad hon laddade o nästan kokade över på framhoppningen ( i själva hoppningen) kan ju gå precis hur som sa jag o det kändes rätt hopplöst jobbigt mot hinder. Kan ju inte klaga på hennes vilja direkt ;) 
Sist hon va så här var ju på tävling för 14 dagar sen så antagligen va hon brunstig då med, det stämmer ju bra i tiden menar jag. 

In på banan o ställer sig på tvären mitt över startlinjen när ryttaren innan ska starta haha, ja man skäms lite över henne ibland faktiskt... 


Astaggad var hon men vi styrde runt felfritt, hon karatekickade dock ner sista i omhoppningen, så jäkla onödigt! 
Alla linjer o avstånd satt men jag är missnöjd med min ridning i omhoppningen, men nöjd att det går att styra runt yrvädret så pass när hon är så här på hugget.


Det är så här hon ofta gör när hon är på sitt vassa humör, sprätter ut med ena bak o det andra hänger ner o träffar ofta bommen. Blir tokig på det men börjar få ordning på det genom en superövning som vi kört mkt på sistone o hon var jämn på alla andra språng så det var ju bra. 


Nöjd Rut som vanligt! 

Coolt

Rutan var fin i helgen, lugn och avspänd så det var skönt. Det var hon sist med när vi startat på banan, men inte ute på framridningen, då var det alla cylindrar igång. Nu var hon chill hela tiden. Jag var modig och körde på hacket, som hon går bäst på i själva hoppningen, men har inte haft det ute mer än hemma och det har gått bra, men på en större bana vet man ju inte. Lite stor galopp nån stans i mitten, men den gick att fånga upp igen och det kändes inte out of control, men något lite mer hade varit bra, får se om jag kan kombinera nåt på något vis. 
Har ju ett kombi från Nathe som jag brukade ha till Raine förr, men det är rak mundel och det får hon ju lite halvt panik på tyvärr. 

Vi rev a hindret i kombinationen i omhoppningen, så himla lite, bommen ramlade inte förrän vi hoppat b, efter det var det fem språng på rak linje med en stor vattenpöl bakom i landningen, hon blir lite så ofokuserade, eller överfokuserad, vet inte vad man kan kalla det, när hon ser många hinder på rad, och nu var det lite vatten med att hålla koll på, hon fokuserar liksom alltid mest på det sista hindret och lite mindre fokus på det första. 
Det är ju bara att hoppa mer serier, hon börjar bli bättre på det, ett tag var det ren katastrof, hon fattade inte och försökte ta allt på en gång hur vi än gjorde = inte så bekvämt, livsfarligt nästan. 
 
Så ett ner i omh, det är ju alltid surt, men denna gång var vi rätt glada ändå :) Ute är nog mer hennes grej dessutom. 
 


Raine då, han fick gå en liten 90 i söndags, ihhh hehe :)) 
Han skulle gått 1,00 egentligen men det blev sjukt många efteranmälningar såg vi, så det jag sagt till Andreas skulle gå snabbt på morgonen skulle blivit mitt på dagen istället, vilket vi absolut inte kunde, så vi fick ändra, men jaja, det är ju typ same same liksom. 
Åh alltså lilla killen, han känner igen sig, hur kan han göra det, märks att de inte har någon tidsuppfattning som vi. 
Han bara föll in i sitt gamla tävlingsmood och var precis som han tävlat helgen innan och varit i full gång. Det är ca 3 år sen han tävlade sist, och det är ju det bästa han vet, han blev så sjukt mallig och glad. Han gjorde som vanligt, stod och tittade på banan, det gör han alltid när det är ute, sen skrittade han bort genom framhoppningen och svängde på eget bevåg in till banan, här behövs minsann ingen framhoppning tyckte han!
 
Han puffade runt hela framhoppningen, man svimmar ju lite i hjärtat när de visar sådan glädje alltså! 
Står och väntar på vår tur och han följer ryttaren innan, som han alltid gör, de kom lite fel och kasade rakt in i ena hindret, då suckar han och tittar bort haha, så har han alltid med gjort om det går dåligt för någon, han vill liksom inte se, men just att han suckar, alltså haha han är så skön.
 
Skuttade runt så fint på banan sen, jag trodde han skulle köra räserstreck som en skållad råtta, men nej han liksom föll in i samma form som förr när han var som finast, kändes precis lika fin i ridningen som när han gick 1.30- 1.40. 

Sjukt kul var det för oss båda, han har ju gjort vad han ska så höjden och så kvittar ju, han ska ha kul bara!