:)

Har varit pÄ gÄng att skriva hur mÄnga gÄnger som helst nu men kommer av mig. FÄr nog dela upp det för det blir sÄ mkt och jag glömmer bort hÀlften och sÄ kommer jag pÄ det sen haha, fÄr nog bli lite duktigare pÄ att skriva lite oftare.
 
Jag var lite, rÀtt mkt, krasslig natten till onsdag, fy farao alltsÄ... Nu Àr det bÀttre sÄ det Àr ju bra det. VÀdret, jag hatar vÀdret, va fasen det Àr ju svinkallt, geggigt och Àckligt, haglar, snöar, stormar och regnar... som om ingen annan mÀrkt det menar jag ;)
Hatar verkligen nÀr det blÄser och Àr kallt, fy bubblan. Men nu ska det vÀnda, nÀsta vecka och helg ska va varm och fin vad jag förstÄtt, kan sÀkert Àndras nÄgra gÄnger iof. Som vÀdret till imorgon, ena stunden ska det regna hela dagen och andra sÀger att det ska vara uppehÄll. Ska starta Raine en klass i Perstorp hade jag tÀnkt, sÄ dÄ vill jag inte att han ska behöva gÄ pÄ djupt klafsig underlag, rida i regn gÄr bra, men inte dÄligt underlag. 
 
Rutan tÀvlade i söndags, denna gÄng fick hon gÄ tvÄ klasser, det var framhoppning ute och tÀvling inne. Fanns utetÀvling att vÀlja pÄ med, som hon kanske egentligen gillar mer, men jag gick efter vÀdret som sa snö, Äska och allt möjligt sÄ dÄ startar jag hellre inomhus Àven om det Àr den korta stunden man Àr pÄ banan, men det Àr ju bra att ha bra förutsÀttningar dÄ iaf, dessutom en miljon gÄnger bÀttre underlag dÀr Àn utomhustÀvlingen. Nu blev det rÀtt bra vÀder ÀndÄ men det vet man ju aldrig och eftersom det Àr inomhus hon spÀnt sig mest pÄ sÄ Àr det ju bra att göra det lite mer. 
 
Hon var sÄ jÀkla superfin, bÀsta hon gÄtt helt klart! Hoppade vÀl pÄ alla hinder Àven om det var smÄtt, det gjorde hon i Eslöv med sÄ det har ju verkligen gÄtt framÄt. Hon hade spetsade öron hela tiden och var ordentligt taggad pÄ hinder utan att koka över, riktigt roligt var det!
Banorna var helt galet lÄnga med, vad sÀgs om 16 sprÄng i 1.00m haha!! Samma i 1.10n och det Àr ju rÀtt mÄnga sprÄng Àven dÀr, speciellt för att vara en lokal tÀvling, nÄja det gjorde inte mig nÄt, bara bra för vÄr del.
 
Visste att han Àr lite lustig som byggde dÀr men tÀnkte att det kan nog inte va sÄ farligt ÀndÄ, han har nog skÀrpt till sig. SÄ i andra klassen va det ett rÀcke som var med tvÄ gÄnger frÄn bÄda hÄllen, markbom pÄ ena sidan bara, andra rÀcke som det var sÄ pÄ hade markbom pÄ bÄda sidorna. PÄpekade det och trodde han glömt det bara, dÄ sÀger han att ja men dÀr Àr pÄ andra sidan, haha jag trodde han skÀmtade! Det Àr ju det som Àr grejen liksom!! Hade man gjort sÄ hemma eller pÄ framhoppningen sÄ Àr det barrering!! SÄ sa jag att ja men det fÄr nog inte vara sÄ faktiskt, ja men det Àr sÄ lÄgt sa han dÄ, haha ja det kan jag hÄlla med om, men ÀndÄ, fatta hur det stÄr till i det kontoret liksom.... 
 
En 3:e plats i första klassen, och en 2:a plats i andra klassen blev det, sÄ himla skoj:) 
 Supertaggad Rut

Hejhopp! Inomhus tĂ€vling idag med Rutan, i HĂ€ssleholm. UpptĂ€ckte igĂ„r att hon Ă€r brunstig, en jĂ€kla vass attityd fĂ„r hon dĂ„, taggar en miljon gĂ„nger mer Ă€n annars, som Ă€r fullt tillrĂ€ckligt bara det. 

Jag hatar faktiskt att tĂ€vla i HĂ€ssleholm o brukar undvika det, men nu finns det en anledning sĂ„ det var bara att göra det liksom. 

Satan vad hon laddade o nĂ€stan kokade över pĂ„ framhoppningen ( i sjĂ€lva hoppningen) kan ju gĂ„ precis hur som sa jag o det kĂ€ndes rĂ€tt hopplöst jobbigt mot hinder. Kan ju inte klaga pĂ„ hennes vilja direkt ;) 
Sist hon va sĂ„ hĂ€r var ju pĂ„ tĂ€vling för 14 dagar sen sĂ„ antagligen va hon brunstig dĂ„ med, det stĂ€mmer ju bra i tiden menar jag. 

In pĂ„ banan o stĂ€ller sig pĂ„ tvĂ€ren mitt över startlinjen nĂ€r ryttaren innan ska starta haha, ja man skĂ€ms lite över henne ibland faktiskt... 


Astaggad var hon men vi styrde runt felfritt, hon karatekickade dock ner sista i omhoppningen, sĂ„ jĂ€kla onödigt! 
Alla linjer o avstÄnd satt men jag Àr missnöjd med min ridning i omhoppningen, men nöjd att det gÄr att styra runt yrvÀdret sÄ pass nÀr hon Àr sÄ hÀr pÄ hugget.


Det Ă€r sĂ„ hĂ€r hon ofta gör nĂ€r hon Ă€r pĂ„ sitt vassa humör, sprĂ€tter ut med ena bak o det andra hĂ€nger ner o trĂ€ffar ofta bommen. Blir tokig pĂ„ det men börjar fĂ„ ordning pĂ„ det genom en superövning som vi kört mkt pĂ„ sistone o hon var jĂ€mn pĂ„ alla andra sprĂ„ng sĂ„ det var ju bra. 


Nöjd Rut som vanligt! 

Coolt

Rutan var fin i helgen, lugn och avspĂ€nd sĂ„ det var skönt. Det var hon sist med nĂ€r vi startat pĂ„ banan, men inte ute pĂ„ framridningen, dĂ„ var det alla cylindrar igĂ„ng. Nu var hon chill hela tiden. Jag var modig och körde pĂ„ hacket, som hon gĂ„r bĂ€st pĂ„ i sjĂ€lva hoppningen, men har inte haft det ute mer Ă€n hemma och det har gĂ„tt bra, men pĂ„ en större bana vet man ju inte. Lite stor galopp nĂ„n stans i mitten, men den gick att fĂ„nga upp igen och det kĂ€ndes inte out of control, men nĂ„got lite mer hade varit bra, fĂ„r se om jag kan kombinera nĂ„t pĂ„ nĂ„got vis. 
Har ju ett kombi frĂ„n Nathe som jag brukade ha till Raine förr, men det Ă€r rak mundel och det fĂ„r hon ju lite halvt panik pĂ„ tyvĂ€rr. 

Vi rev a hindret i kombinationen i omhoppningen, sĂ„ himla lite, bommen ramlade inte förrĂ€n vi hoppat b, efter det var det fem sprĂ„ng pĂ„ rak linje med en stor vattenpöl bakom i landningen, hon blir lite sĂ„ ofokuserade, eller överfokuserad, vet inte vad man kan kalla det, nĂ€r hon ser mĂ„nga hinder pĂ„ rad, och nu var det lite vatten med att hĂ„lla koll pĂ„, hon fokuserar liksom alltid mest pĂ„ det sista hindret och lite mindre fokus pĂ„ det första. 
Det Ă€r ju bara att hoppa mer serier, hon börjar bli bĂ€ttre pĂ„ det, ett tag var det ren katastrof, hon fattade inte och försökte ta allt pĂ„ en gĂ„ng hur vi Ă€n gjorde = inte sĂ„ bekvĂ€mt, livsfarligt nĂ€stan. 
 
SĂ„ ett ner i omh, det Ă€r ju alltid surt, men denna gĂ„ng var vi rĂ€tt glada Ă€ndĂ„ :) Ute Ă€r nog mer hennes grej dessutom. 
 


Raine dĂ„, han fick gĂ„ en liten 90 i söndags, ihhh hehe :)) 
Han skulle gĂ„tt 1,00 egentligen men det blev sjukt mĂ„nga efteranmĂ€lningar sĂ„g vi, sĂ„ det jag sagt till Andreas skulle gĂ„ snabbt pĂ„ morgonen skulle blivit mitt pĂ„ dagen istĂ€llet, vilket vi absolut inte kunde, sĂ„ vi fick Ă€ndra, men jaja, det Ă€r ju typ same same liksom. 
Åh alltsĂ„ lilla killen, han kĂ€nner igen sig, hur kan han göra det, mĂ€rks att de inte har nĂ„gon tidsuppfattning som vi. 
Han bara föll in i sitt gamla tÀvlingsmood och var precis som han tÀvlat helgen innan och varit i full gÄng. Det Àr ca 3 Är sen han tÀvlade sist, och det Àr ju det bÀsta han vet, han blev sÄ sjukt mallig och glad. Han gjorde som vanligt, stod och tittade pÄ banan, det gör han alltid nÀr det Àr ute, sen skrittade han bort genom framhoppningen och svÀngde pÄ eget bevÄg in till banan, hÀr behövs minsann ingen framhoppning tyckte han!
 
Han puffade runt hela framhoppningen, man svimmar ju lite i hjĂ€rtat nĂ€r de visar sĂ„dan glĂ€dje alltsĂ„! 
StÄr och vÀntar pÄ vÄr tur och han följer ryttaren innan, som han alltid gör, de kom lite fel och kasade rakt in i ena hindret, dÄ suckar han och tittar bort haha, sÄ har han alltid med gjort om det gÄr dÄligt för nÄgon, han vill liksom inte se, men just att han suckar, alltsÄ haha han Àr sÄ skön.
 
Skuttade runt sĂ„ fint pĂ„ banan sen, jag trodde han skulle köra rĂ€serstreck som en skĂ„llad rĂ„tta, men nej han liksom föll in i samma form som förr nĂ€r han var som finast, kĂ€ndes precis lika fin i ridningen som nĂ€r han gick 1.30- 1.40. 

Sjukt kul var det för oss bĂ„da, han har ju gjort vad han ska sĂ„ höjden och sĂ„ kvittar ju, han ska ha kul bara!