Bubbies o 1.50 GP

Igår var vi ju tvugna att åka och kolla på Peter o Allan i Helsingborg, 1.50 GP hoppning, de vann 1.45en i fredags dessutom!! 
När vi ändå vari Helsingborg skulle jag passa på att köpa Bubbies, har ni provat det? 
Alla pratar om det nu ju o man ser det överallt, dock är närmsta ställe att köpa på i just Helsingborg. Det är gräddglass inlindad i mochi, nån slags risdeg om jag fattat det rätt, som är lite seg, som marsipan typ, fast inte så söt. Dessa Bubbies finns i massa olika smaker såklart, o bäst är om de får tina lite innan man äter dem, vilket ju jag inte hade tid att vänta på ;) Jag åt tre o det var nog för mkt, de ser så små o oskyldiga ut, men de va rätt mastiga på nåt sätt, va nog risgojset... De två första var rätt goda iaf, ja den tredje va ju inte äcklig direkt, men det var ingen superfantastisk sak tycker jag, inte som jag föreställt mig. Typ "nyttiga" ska de va med, glutenfria o bara naturliga råvaror, det är ju bra. 
 
Här kan man läsa om dessa glassbollar Jag ska prova dem igen sen tror jag o inte kasta dem i mig så haha, jag hade lite bråttom faktiskt ;)
 
Peter o Allan gjorde en riktigt fin runda, men tyvärr ett litet ner. Bara fyra av 30 var felfria, han kom på 10e plats av 8 placerade så det var lite surt, men vilken fin runda alltså!! Som han hoppar, Lilly känn ingen press ;)

Ni får in o kolla på hemsidan, där finns film! www.alcendo1241.se  Inte som alla andra...

Idag åkte vi o luftade hovarna på Rut i Åstorp. Hon brukar kunna var asjobbig första tävlingen för året, inte dum eller så, men sjukt spänd/laddad. Hon har dessutom inte tävlat på riktigt länge så det var bara att ta tjuren vid hornen o ge sig ut, tänkte först skjuta upp det lite men så har hon varit så fin så jag tänkte att det kunde passa nu ändå.

Laddad o taggad kan man ju säga att fröken va, att det kan va så förbannat kul att komma till tävling! Hon skulle aldrig bocka eller stegra hur pigg o taggad hon än blir o det tycker jag är sjukt skönt, passar en gammal tant som mig ;)

Kändes ändå som jag hade lite kontroll men hon var rätt spänd, men helt ok. Tills vi ställer oss i gången o ska gå in på banan o det stinker avgaser där inne för de hade precis sladdat. Fy farao vad hon kan hålla på att dö pga en sån sak!!! Blev som en fiolsträng o hoppade fram som en skadeskjuten kråka. Panikkänsla får man då o tiden tills man ska starta går på tre sekunder typ. 

Hoppar runt banan, lite spänt men ok. I slutet på banan taggar hon på ett hinder som står rakt fram o vi ska typ snett igenom. När hon taggar ett hinder så är det suget alldeles extremt. Jag styr mot hindret vi ska ta men hon har ju fokus på det hon tror vi ska ta, så får hon syn på det vi ska ta, ändå en bra bit ifrån så det var lugnt, men hon blir så förbaskat kränkt liksom när sådant händer, hon tar det riktigt hårt o tror hon gjort nåt fel för att hon inte fick hoppa det hon var inställd på, o hon blir verkligen helt tvärlåst i ett sånt läge. Alltså på riktigt, jag tror hon nästan får en hjärtinfarkt, liksom bara var fasen kom det hindret ifrån, vem slängde dit det så snabbt, vad va det för fel på det hindret jag tänkte ta, nån försöker lura mig till nåt, det verkar helt livsfarligt faktiskt... Så tänker hon. 

Hennes inställning, eller mod är det egentligen, är både bra o dålig, det är lite det hon saknar, är hon spänd o övertaggad så kan sånt här hända väldigt lätt, men jag kan ta det för jag vet ju varför liksom, för det mesta har hon världens bästa inställning, men att välja hinder själv på en bana funkar ju inte riktigt hehe. 

Hursomhelst så insåg jag rätt snabbt att det var bättre att välja att ta ett annat hinder o få avsluta nåt så när avspänt. Tvinga henne till nåt i det läget blir tusen gånger värre o då vet hon inte riktigt vad hon gör ändå, det är ju så att antingen så skolar du din häst eller så oskolar du den när du rider, det är bara att välja. 
Vi var dessutom nästan färdiga o det blev 8 språng ändå, o hon rörde inte en bom så vår egendesignade bana var felfri iaf:)

Men ändå surt som fasen o man vill ju bara ge bort henne när man kommer ut från banan haha, o gräva ner sig själv för att jag inte hade ridit den svängen innan start, eller red mkt noggrannare i den svängen så hon aldrig hade fått syn på det rakt fram... Jaja ;)
Bästa för henne hade helt klart varit att gå meeting, iaf första för året, nu får igångsättningsproceduren bli lite mer långdragen ist. Men det brukar faktiskt va lugnt bara hon fått komma ut en klass så nu har vi ju det avklarat. 

Nu ska jag studsa in i duschen för jag håller på att frysa ihjäl!---

Åh jisses vad trött jag är idag. I måndags var det ackupunktur igen, har gjort det varje vecka ett tag nu ju, o sen två veckor mellan denna o förra, nu ska vi ha ett uppehåll igen o se hur jag klarar mig. Såklart blev jag dålig efter måndagens behandling o vaknade med migrän o lite nackspärr på tisdagen, som tur var lugnande det ner sig för jag skulle hoppa med Rutan på kvällen.
 
Jättefin var hon, nu har hon hoppat av sig det värsta o man kan komma till ridning på ett annat vis. Lägga lite mer intill o lite mer samlat o så, vilket ger mer styrka o lydnad. Susade över nåt 140 språng o det kändes kanon, hon har ju rätt lätt för sig i själva hoppningen, men gör det gärna svårare för sig på vägen till hinderna ;)
Jag var sjukt matt o fick sakta av flera gånger för att pausa, fattar inte vad det är riktigt, tror jag har en liten infektion i kroppen eller nåt då kan det bli så. Blev också väldigt matt i kroppen efter o idag ska vi inte snacka om, hade dessutom provtagning igår o då blir jag alltid lite dassig bara av det, tror vi kör en lite lugnare dag idag.
 
Hungrig som fasen är jag med, sjukt vad det varit jobbigt denna veckan, men jag har hållt det o nu ser man ju slutet när det är fredag imorgon.
 
Förresten glömde ju skriva att när jag var på Börjes så fanns den kavajen jag tänkt köpa där, fast den kostade mer än dubbelt så mkt som där jag hittat den tidigare på nätet. Men jag fick ju se den i verkligeheten, känna o prova. Den var verkligen otroligt mjuk o skön i sitt tyg, det var ju det jag var rädd för att den inte skulle va utan mer som mina andra, men riktigt mjuk utan att för den skull vara sladdrig o tunn.
Så jag funderade lite sen beställde jag faktiskt den :) Svart o stilren, enkel o så liksom, väldigt skön. Så nu kanske det får bli en ny hjälm redan nu snart, trots allt rabalder just nu om märkningen, som inte börja gälla förrän nästa år. Hade velat vänta för det sägs så mkt olika just nu, tillverkarna o återförsäljarna påstår att flera är godkända men så är det inte i dagsläget utan bara de med VG1 märkning, inget annat. Så köper man en sådan ska det ju vara lugna puckar, de flesta är faktiskt det med nu tycker jag ändå, o jag har ju bara en blå det kan man inte ha till svart kavaj, tjo så var dt med det!
 
Har ni sett den nya hjälmen KASK? Lite inne på en sån :) Eller en Antarés, eller kanske KEP fast det har varit min hathjälm från början, men nu gillar jag dem, speciellt med poloskärmen.
 
Kavajen, så stoppar man in fickorna så blir det snyggare, brukar göra så på den jag har nu.
 
Tröjan jag fyndade på Börjes som jag varit på jakt efter, va nog halva priset eller mer :) Rikt mjuk o luddig, kommer bli Raines favorit han älskar sånt ludd haha.
         
KASK hjälmen, egentligen så ful så att det blir lite cool ;) Finns i massa olika utföranden...
   
 
Några olika av Antarés hjälmarna. Faktisk rätt fula när man ser dem bara såhär, men snygga på huvudet iaf tycker jag ;)
                          
 
KEP polo. Jag tror jag har snöat in lite på de glansiga för tillfället.