SOL

Åh vad skönt att solen äntligen tittat fram idag, tycker det har gått lite segt för den annars, i lördags var det ju dock underbart, man får så mkt energi och det behövs känner jag, är sjukt trött i kroppen och blir så himla seg då. 
 
Lilly fick ha sadel på sig i helgen, ja det brukar ju inte vara nån stor grej så i början, och det tyckte inte hon heller att det var, men det är ändå roligt att förbereda dem och de tycker att det är skoj bara. 
 
Själv så är det lite halvkaos i min kropp, nämde ju att vi nog hittat anledning till den konstanta nackvärken på högersidan. Nu har vi laborerat med en sula på ena foten och det blev genast mkt bättre, jag kände rättså direkt faktiskt, ja jag vet det är så enkelt så man vet inte om man ska skratta eller gråta. Så många som jag tagit upp detta med, jag har själv varit inne på det nämligen men jag tänkte fel ben, och sen när alla sagt nej men du är spikrak så har jag ju tänkt att ja men då är det väl så då....
Har alltså olika långa ben men jag ser rak ut (är rak?) på ovankroppen eftersom mina leder är så pass mjuka och "anpassar" sig, det ger ju såklart problem speciellt när man rider och skuttar runt. Hade jag varit en stel människa, man kan ju tro att jag är det iom min reumatiska sjukdom och tro mig det känns verkligen som jag är det, men jag är alltså sjukt rörlig, inte bra, iaf hade jag varit stel hade jag liksom bara lutat och suttit snett, nu har jag suttit rakt men skelettet har "packat ihop sig" istället, enkelt förklarat.
 
Klart det blir inte så lätt att upptäcka då, men jag har varit inne på denna teorin hela tiden och jag har ju en kass vänster höft/SI led så för mig har det liksom varit lite självklart att det då blir ett diagonalt problem. Men folk lyssnar ju inte riktigt, den tiden finns liksom inte, och man behandlar gärna problemet istället, men det känner jag att jag inte kan gå och göra resten av livet liksom. Tur jag inte har gett mig, tjatat sönder så de tröttnat på mig, men rätt person som tog sig tiden så hittade hon det rätt snabbt, skam den som ger sig. 
 
Så det konstanta trycket försvann nästan direkt, jag vet inte senast när jag inte hade det, nåt år sen? Det har ju blivit sämre och sämre hela tiden, förra året var ju värsta alltså, fy... 
 
Men så blir det då lite kaos när jag rider, det verkar inte vara lika enkelt att komma till rätta med och jag får nog ge det tid att muskla om sig osv, för som sagt så anpassar sig min kropp bara och då blev det höften som tog smällen nu ist, har knappt kunnat röra mig på morgonen nu här de senaste dagarna, men det går till sig när man kommer igång tack och lov, men innan dess så är man ju inte så jättepepp. Så nu hoppas jag att detta med kommer falla på plats så småningom, det hade varit sjukt skönt. 
 
I helgen så fixade vi, eller ja Andreas mest, en grusplan framför stallet istället för jorden och gräset som var där innan. Så himla bra det blev, vill göra så överallt nu. 
 
 
 

///

Tjoho fredag :) 
 
Jag blev sjuk i söndags och låg nerbäddad och även hela måndagen, var väl vaken totalt någon timme, helt sjukt faktiskt. Men jag har varit halvkrasslig ett tag nu och så då tog det väl tvärstopp till sist.
 
Blev ju såklart hur pigg som helst, i huvudet, av att sova så mkt så det var full rulle på mig i tisdags igen, det straffad sig, såklart... Men inte så farligt ändå mest ont i halsen och lite mer öm i kroppen än vanligt, så jag har kunnat köra på ändå, lyckas jaga bort det mesta med silvervatten, tycker synd om dem som inte kommit på det fantastiska med det!
Fastnade i karbinhaken på magplattegjorden häromdagen, haha ja jag vet, ett megadjupt köttsår lyckades jag få, hela Raine blev nerblodad dessutom. På med silvervatten och nästa dag är det i princip borta, såret alltså, gör inte ont eller nåt.
Har det till hur mkt som helst, minsta lilla sår, eller stora, på en häst och det blir direkt på med silvervatten så blir det inte mkt mer av det och det läker på direkten i stort sett.
 
Nåja nog om det. Lilly fick löshoppa lite förra helgen, mest för jag hade traktorn nere på ridbanan och sladdade och ändrade om lite, så då passade jag på att ta med lite hinder upp till hallen när jag slapp bära upp dem ;)
 
Jag gillar Lilly, verkligen, otroligt bra att ha att göra med, lättlärd och snäll, och det här med att hoppa verkar hon förstå också, så det är ju kanon! Hittintills har hon varit extremt okomplicerad med precis allt, så jag hoppas det fortsätter i samma stil :) 
 
Minikorven fick med ta några varv och miniskutt sen, mest för att det är bra träning att va ifrån de andra och lite så, inte för att det bekommer henne nåt, så jädrans cool är hon. Hon förstod med och bara susade runt, runt, runt... fick inte stopp på henne, hon tyckte det var så sjukt kul!
Goa underbara tjejer det där :)
  

helg

Äntligen freeedag :) Fasen vad skönt!! Detta sa vi fick va en mellanvecka pga diverse omständigheter, o bara hålla vikten, jag har vägt mig ändå såklart o har ändå gått ner ett halvt kilo denna veckan så det är ju otroligt skönt faktiskt, så nu är det -12,5kg. Finns ju inget som gör en så glad som att gå ner i vikt tror jag, om man behöver det alltså, finns ju dem som har problem på andra hållet. 
 
Rutstrut har fått gå riktigt hårt i veckan, insåg att hon ändå var alldeles för pigg, trodde jag hade koll på det men nej hon kan gömma sin energi bra, hon bara måste få släppa ut det alltså, så nu har hon fått göra det, tror jag...;)
Tänkte på det att när jag valde att ta ett annat hinder, jag är egentligen så att ska man rida på just ett ställe så är det så punkt slut, finns inget annat. MEN det har jag fått lära mig att med henne är det inte så, jag har fått släppa det o vara mer smart. Bråkar man o får mot förmodan igenom det, tycker hon bara det var otrevligt ändå o inget hon lär sig av fast det egentligen är "rätt".
Tänker jag ist om snabbt o kanske lurar henne att såhär var det, så hinner hon inte bli så jätteupprörd utan tycker att ja men det här var ju ändå en rätt trevlig upplevelse, kan nog tänka mig att göra det igen.
Det känns ju egentligen piss för det känns som hon "vinner" o man får ge sig men jag har fått släppa det för jag har helt enkelt lärt mig vad som är mest givande för henne, det jag menar med att antingen skolar man eller oskolar, o i detta fallet var det på detta viset för henne, lite typiskt sto tror jag. Hade det varit en vanlig valack så hade det nog varit mer rätt att banka på o jo hit ska vi haha...! Nu är hon ju varken vanlig någonstans eller valack ;)
 
Igår var jag hela förmiddagen på CSK för årlig genomgång. Det tar sjukt lång tid för man träffar både sjukgymnast o läkaren, så ska det mätas upp varenda rörelse i lederna, o sen ska varenda led klämmas på o det är tusen frågor man ska svara på o massa som ska gå igenom, prover, medicinering o så.
Jag gick igenom besiktningen så nu ska jag klara mig ett år till haha.
Hade min gamla sjukgymnast igen, har inte haft henne på några år nu o hon är så grymt bra. Det kan va så att vi kanske har hittat en riktig lösning på det här med nackproblemet nu, alltså inte bara som gör det lite bättre o drägligare som ackupunkturen, utan anledningen/lösningen. Skriver mer om det sen isf för jag vågar inte ropa hej än....
 
Trevlig helg alla!