SOL

Åh vad skönt att solen Ă€ntligen tittat fram idag, tycker det har gĂ„tt lite segt för den annars, i lördags var det ju dock underbart, man fĂ„r sĂ„ mkt energi och det behövs kĂ€nner jag, Ă€r sjukt trött i kroppen och blir sĂ„ himla seg dĂ„. 
 
Lilly fick ha sadel pÄ sig i helgen, ja det brukar ju inte vara nÄn stor grej sÄ i början, och det tyckte inte hon heller att det var, men det Àr ÀndÄ roligt att förbereda dem och de tycker att det Àr skoj bara. 
 
SjÀlv sÄ Àr det lite halvkaos i min kropp, nÀmde ju att vi nog hittat anledning till den konstanta nackvÀrken pÄ högersidan. Nu har vi laborerat med en sula pÄ ena foten och det blev genast mkt bÀttre, jag kÀnde rÀttsÄ direkt faktiskt, ja jag vet det Àr sÄ enkelt sÄ man vet inte om man ska skratta eller grÄta. SÄ mÄnga som jag tagit upp detta med, jag har sjÀlv varit inne pÄ det nÀmligen men jag tÀnkte fel ben, och sen nÀr alla sagt nej men du Àr spikrak sÄ har jag ju tÀnkt att ja men dÄ Àr det vÀl sÄ dÄ....
Har alltsÄ olika lÄnga ben men jag ser rak ut (Àr rak?) pÄ ovankroppen eftersom mina leder Àr sÄ pass mjuka och "anpassar" sig, det ger ju sÄklart problem speciellt nÀr man rider och skuttar runt. Hade jag varit en stel mÀnniska, man kan ju tro att jag Àr det iom min reumatiska sjukdom och tro mig det kÀnns verkligen som jag Àr det, men jag Àr alltsÄ sjukt rörlig, inte bra, iaf hade jag varit stel hade jag liksom bara lutat och suttit snett, nu har jag suttit rakt men skelettet har "packat ihop sig" istÀllet, enkelt förklarat.
 
Klart det blir inte sÄ lÀtt att upptÀcka dÄ, men jag har varit inne pÄ denna teorin hela tiden och jag har ju en kass vÀnster höft/SI led sÄ för mig har det liksom varit lite sjÀlvklart att det dÄ blir ett diagonalt problem. Men folk lyssnar ju inte riktigt, den tiden finns liksom inte, och man behandlar gÀrna problemet istÀllet, men det kÀnner jag att jag inte kan gÄ och göra resten av livet liksom. Tur jag inte har gett mig, tjatat sönder sÄ de tröttnat pÄ mig, men rÀtt person som tog sig tiden sÄ hittade hon det rÀtt snabbt, skam den som ger sig. 
 
SÄ det konstanta trycket försvann nÀstan direkt, jag vet inte senast nÀr jag inte hade det, nÄt Är sen? Det har ju blivit sÀmre och sÀmre hela tiden, förra Äret var ju vÀrsta alltsÄ, fy... 
 
Men sÄ blir det dÄ lite kaos nÀr jag rider, det verkar inte vara lika enkelt att komma till rÀtta med och jag fÄr nog ge det tid att muskla om sig osv, för som sagt sÄ anpassar sig min kropp bara och dÄ blev det höften som tog smÀllen nu ist, har knappt kunnat röra mig pÄ morgonen nu hÀr de senaste dagarna, men det gÄr till sig nÀr man kommer igÄng tack och lov, men innan dess sÄ Àr man ju inte sÄ jÀttepepp. SÄ nu hoppas jag att detta med kommer falla pÄ plats sÄ smÄningom, det hade varit sjukt skönt. 
 
I helgen sÄ fixade vi, eller ja Andreas mest, en grusplan framför stallet istÀllet för jorden och grÀset som var dÀr innan. SÄ himla bra det blev, vill göra sÄ överallt nu. 
 
 
 

///

Tjoho fredag :) 
 
Jag blev sjuk i söndags och lÄg nerbÀddad och Àven hela mÄndagen, var vÀl vaken totalt nÄgon timme, helt sjukt faktiskt. Men jag har varit halvkrasslig ett tag nu och sÄ dÄ tog det vÀl tvÀrstopp till sist.
 
Blev ju sÄklart hur pigg som helst, i huvudet, av att sova sÄ mkt sÄ det var full rulle pÄ mig i tisdags igen, det straffad sig, sÄklart... Men inte sÄ farligt ÀndÄ mest ont i halsen och lite mer öm i kroppen Àn vanligt, sÄ jag har kunnat köra pÄ ÀndÄ, lyckas jaga bort det mesta med silvervatten, tycker synd om dem som inte kommit pÄ det fantastiska med det!
Fastnade i karbinhaken pÄ magplattegjorden hÀromdagen, haha ja jag vet, ett megadjupt köttsÄr lyckades jag fÄ, hela Raine blev nerblodad dessutom. PÄ med silvervatten och nÀsta dag Àr det i princip borta, sÄret alltsÄ, gör inte ont eller nÄt.
Har det till hur mkt som helst, minsta lilla sÄr, eller stora, pÄ en hÀst och det blir direkt pÄ med silvervatten sÄ blir det inte mkt mer av det och det lÀker pÄ direkten i stort sett.
 
NÄja nog om det. Lilly fick löshoppa lite förra helgen, mest för jag hade traktorn nere pÄ ridbanan och sladdade och Àndrade om lite, sÄ dÄ passade jag pÄ att ta med lite hinder upp till hallen nÀr jag slapp bÀra upp dem ;)
 
Jag gillar Lilly, verkligen, otroligt bra att ha att göra med, lÀttlÀrd och snÀll, och det hÀr med att hoppa verkar hon förstÄ ocksÄ, sÄ det Àr ju kanon! Hittintills har hon varit extremt okomplicerad med precis allt, sÄ jag hoppas det fortsÀtter i samma stil :) 
 
Minikorven fick med ta nÄgra varv och miniskutt sen, mest för att det Àr bra trÀning att va ifrÄn de andra och lite sÄ, inte för att det bekommer henne nÄt, sÄ jÀdrans cool Àr hon. Hon förstod med och bara susade runt, runt, runt... fick inte stopp pÄ henne, hon tyckte det var sÄ sjukt kul!
Goa underbara tjejer det dÀr :)
  

helg

Äntligen freeedag :) Fasen vad skönt!! Detta sa vi fick va en mellanvecka pga diverse omstĂ€ndigheter, o bara hĂ„lla vikten, jag har vĂ€gt mig Ă€ndĂ„ sĂ„klart o har Ă€ndĂ„ gĂ„tt ner ett halvt kilo denna veckan sĂ„ det Ă€r ju otroligt skönt faktiskt, sĂ„ nu Ă€r det -12,5kg. Finns ju inget som gör en sĂ„ glad som att gĂ„ ner i vikt tror jag, om man behöver det alltsĂ„, finns ju dem som har problem pĂ„ andra hĂ„llet. 
 
Rutstrut har fÄtt gÄ riktigt hÄrt i veckan, insÄg att hon ÀndÄ var alldeles för pigg, trodde jag hade koll pÄ det men nej hon kan gömma sin energi bra, hon bara mÄste fÄ slÀppa ut det alltsÄ, sÄ nu har hon fÄtt göra det, tror jag...;)
TÀnkte pÄ det att nÀr jag valde att ta ett annat hinder, jag Àr egentligen sÄ att ska man rida pÄ just ett stÀlle sÄ Àr det sÄ punkt slut, finns inget annat. MEN det har jag fÄtt lÀra mig att med henne Àr det inte sÄ, jag har fÄtt slÀppa det o vara mer smart. BrÄkar man o fÄr mot förmodan igenom det, tycker hon bara det var otrevligt ÀndÄ o inget hon lÀr sig av fast det egentligen Àr "rÀtt".
TÀnker jag ist om snabbt o kanske lurar henne att sÄhÀr var det, sÄ hinner hon inte bli sÄ jÀtteupprörd utan tycker att ja men det hÀr var ju ÀndÄ en rÀtt trevlig upplevelse, kan nog tÀnka mig att göra det igen.
Det kÀnns ju egentligen piss för det kÀnns som hon "vinner" o man fÄr ge sig men jag har fÄtt slÀppa det för jag har helt enkelt lÀrt mig vad som Àr mest givande för henne, det jag menar med att antingen skolar man eller oskolar, o i detta fallet var det pÄ detta viset för henne, lite typiskt sto tror jag. Hade det varit en vanlig valack sÄ hade det nog varit mer rÀtt att banka pÄ o jo hit ska vi haha...! Nu Àr hon ju varken vanlig nÄgonstans eller valack ;)
 
IgÄr var jag hela förmiddagen pÄ CSK för Ärlig genomgÄng. Det tar sjukt lÄng tid för man trÀffar bÄde sjukgymnast o lÀkaren, sÄ ska det mÀtas upp varenda rörelse i lederna, o sen ska varenda led klÀmmas pÄ o det Àr tusen frÄgor man ska svara pÄ o massa som ska gÄ igenom, prover, medicinering o sÄ.
Jag gick igenom besiktningen sÄ nu ska jag klara mig ett Är till haha.
Hade min gamla sjukgymnast igen, har inte haft henne pÄ nÄgra Är nu o hon Àr sÄ grymt bra. Det kan va sÄ att vi kanske har hittat en riktig lösning pÄ det hÀr med nackproblemet nu, alltsÄ inte bara som gör det lite bÀttre o drÀgligare som ackupunkturen, utan anledningen/lösningen. Skriver mer om det sen isf för jag vÄgar inte ropa hej Àn....
 
Trevlig helg alla!