skitväder

Alltså jag är så heligt förbannad och irriterad på vädret, vad är det för skit!! Brukar inte klaga på vädret för det hjälper ju liksom inte och alla andra gör det med hela tiden haha, men nu är det bara för jäkligt, fy jag hatar det, är väldigt beroende av att solen och värmen kommer nu snart alltså, piss är det, DET ÄR SÅ KALLT och jag fryser ihjäl snart!! Plus att jag fortfarande är lite dålig
 
Väldigt mkt änglar går det just nu, sketakul! Har jag glömt bort någon beställning så på mig igen, jag har absolut inget minne längre, rätt skönt men också rätt jobbigt ;) 
 
Här har vi bilder på några iaf
 

sjukling

Men hej världen, typ, har varit sååå dålig sen i torsdags, ruskigt dålig och har haft feber i nästan en vecka nu. Jag blev smittad förra helgen så gissa om jag är på dåligt humör nu då, hela denna helgen också som gick till spillo liksom. Så vidrigt dålig jag varit, herregud säger jag bara, som i koma i flera dagar, lite bättre idag äntligen dock, men hallå en vecka liksom!! mitt immunförsvar känns som det = noll! 
 
Glömt att skriva om att Lilly åkt till Sara Nilsson på utbildning för ett tag sedan. Jättenyttigt på alla sätt och vis för den unga hästen och de är framför allt för just Lilly väldigt nyttigt att komma iväg och se världen lite. Hon ska ha sådan koll och är rätt stirrig, men gör precis ALLT man ber henne om och är jättesnäll, men virrig haha. 
Hon hoppar inte så värst bra i dagsläget tycker jag, det kommer vara en mkt bättre häst att sitta på och tävla sedan liksom. Men hon har fina framben, är modig och försiktig, och det är ju bra egenskaper. 
 
Slänger upp lite ovisade bilder på henne sen innan hon åkte. Mössan är från Cavezzi design på facebook, extremt bra luva kan jag säga, ja nu bara provade jag den på henne, men bra passform och rejält virkad inte sladdrig alls, bra pris, jag ska lätt köpa fler, man kan få dem precis som man vill, långa korta, passpoaler osv... 
 
 
Pappa, mamma, barn haha, lite roligt! Hon är väldigt fin att rida!! 
 
 
 
 

Föl

Så ja, landat lite efter förra veckan som gick i ett. Läkarbesök i Lund på måndagen och Kristiansdag på tisdagen, provtagningar, telefontider och förberedelser osv ut över det... Sen skulle vi bort i lördags för Andreas bror har fyllt 40, och brorsbarn fyller 6 nu i veckan, och som vanligt så firar de mitt på dagen och bor ju långt iväg så hela den dagen gick tyvärr bort åt det. Jag är inget fan av kalas och har aldrig varit, tar det lång tid dessutom så får jag nästan panik, man har ju så mkt annat man både vill och måste göra när man är ledig liksom ;) 
 
Fölis bestämde sig för att titta ut punktligt (i tisdags), vilket jag ju var rädd för, men det blev på kvällen iaf, så det var ju skönt det. Ett stoföl blev det, en mkt stark och pigg sådan, studsade upp själv snabbt efter att hon och Rut legat en stund och återhämtat sig. Rutan var väldigt duktig, skötte allt som ett proffs!!
Hon är dock lite hönsmamma men det har börjat avta lite, men det är inte så att vi inte får vara med och så utan mer så att hon inte vågar lägga sig ner och i början när fölis skulle dia så sprang hon efter runt runt för att hon inte ville va så långt ifrån henne och petade på henne stup i kvarten för att se så allt var ok och så.
Fölis är väldigt snäll och försynt, men kickar gärna mot både oss och Rut, och Rutan tycker det är hemskt, hon har ju lärt sig att det är aja baja att göra så, så hon blir helt bestört faktiskt haha!
 
När hon får syn på fölis, först blev hon lite rädd och tittade bort sen fattade hon
 
Hon är väldigt stolt och tycker att det är finaste fölet i hela världen, hon kollade stup i kvarten de första dagarna så att allt var bra med fölis, drog henne i manen, öronen och puffade på henne...
 
 
 
Även Alice ska ha koll hela tiden, hon ryckte dessutom tag i en krokodil direkt efter fölis kommit och passade på att leka mamma lite själv... De är rätt roliga dessa djur!
 
Fölis är ganska mkt glidare och bara sover, äter och myser, men det är ju som det ska vara då!
 
 
Provar på att äta hö, svårt...
 
Ute lite både morgon och kväll
 
 
 
 
Alldeles bedårande söt och kul med lite vitt för en gångs skull!
 
Vi började kalla henne för Ella rättså direkt, och har namnförslag från instagram som jag gillar på Rut´s Ella, Eminella och Rut´s Ellmina. Jag gillar Elsa, Ellie och Ellinor också men har inte bestämt mig, så ni får gärna komma med fler namnförslag här! (pappa heter Emmerton och Rut heter ju Miss Diamond (ruter) men är ju mer känd som just Rut)