Föl

Så ja, landat lite efter förra veckan som gick i ett. Läkarbesök i Lund på måndagen och Kristiansdag på tisdagen, provtagningar, telefontider och förberedelser osv ut över det... Sen skulle vi bort i lördags för Andreas bror har fyllt 40, och brorsbarn fyller 6 nu i veckan, och som vanligt så firar de mitt på dagen och bor ju långt iväg så hela den dagen gick tyvärr bort åt det. Jag är inget fan av kalas och har aldrig varit, tar det lång tid dessutom så får jag nästan panik, man har ju så mkt annat man både vill och måste göra när man är ledig liksom ;) 
 
Fölis bestämde sig för att titta ut punktligt (i tisdags), vilket jag ju var rädd för, men det blev på kvällen iaf, så det var ju skönt det. Ett stoföl blev det, en mkt stark och pigg sådan, studsade upp själv snabbt efter att hon och Rut legat en stund och återhämtat sig. Rutan var väldigt duktig, skötte allt som ett proffs!!
Hon är dock lite hönsmamma men det har börjat avta lite, men det är inte så att vi inte får vara med och så utan mer så att hon inte vågar lägga sig ner och i början när fölis skulle dia så sprang hon efter runt runt för att hon inte ville va så långt ifrån henne och petade på henne stup i kvarten för att se så allt var ok och så.
Fölis är väldigt snäll och försynt, men kickar gärna mot både oss och Rut, och Rutan tycker det är hemskt, hon har ju lärt sig att det är aja baja att göra så, så hon blir helt bestört faktiskt haha!
 
När hon får syn på fölis, först blev hon lite rädd och tittade bort sen fattade hon
 
Hon är väldigt stolt och tycker att det är finaste fölet i hela världen, hon kollade stup i kvarten de första dagarna så att allt var bra med fölis, drog henne i manen, öronen och puffade på henne...
 
 
 
Även Alice ska ha koll hela tiden, hon ryckte dessutom tag i en krokodil direkt efter fölis kommit och passade på att leka mamma lite själv... De är rätt roliga dessa djur!
 
Fölis är ganska mkt glidare och bara sover, äter och myser, men det är ju som det ska vara då!
 
 
Provar på att äta hö, svårt...
 
Ute lite både morgon och kväll
 
 
 
 
Alldeles bedårande söt och kul med lite vitt för en gångs skull!
 
Vi började kalla henne för Ella rättså direkt, och har namnförslag från instagram som jag gillar på Rut´s Ella, Eminella och Rut´s Ellmina. Jag gillar Elsa, Ellie och Ellinor också men har inte bestämt mig, så ni får gärna komma med fler namnförslag här! (pappa heter Emmerton och Rut heter ju Miss Diamond (ruter) men är ju mer känd som just Rut)
1 Fru B:

skriven

Ja, sååå söt. Har kollat efter bilder på henne flera dagar. Så skönt att det är bra med de fina flickorna nu. Hoppas att Dina sjukbesök även leder till bra resultat. Visst är djur fantastiska.
Kram kram...

Svar: Ja hon är så himla söt 😍
Kramis!🌷
equianna.blogg.se

2 Ellen - tävlingsryttare:

skriven

Jösses så söt! Så roligt!

Svar: Ja jättesöt o himla roligt!😃
equianna.blogg.se

Kommentera här: