Snabba ryck

Oj de där fyndpaket gick hur snabbt som helst, hann inte ens lägga upp dem här. Nåja det kommer nog fler sådana tillfällen.
 
Det finns en hel del änglar färdiga för omgående leverans, finns i både silver och guldigt utförande (spänne ingår såklart). Guldiga och silvriga klöver finns med. De små glittriga pärlorna finns med i mängder nu! 
 
*3st för 100kr el 40kr st*
 
 
Rutan gick ett riktigt hoppass igår, hon har bara tagit enstaka språng och lite bommar på marken och så, men igår fick hon göra ett helt pass liksom, hon var väldigt fin så det var kul. Det ser nog dock inte klokt ut, hon är så taggad och snyggt har hon ju aldrig gått och tänker nog inte börja med heller ;) Men sprången var bra :) 
 
Jag skulle vilja ha en ny sadel, eller prova iaf, en som går upp lite mer bak utan att bli för djup i sitsen. Min är ju extremt platt, vilket jag behöver för att inte få ont i mina SI leder och så, men när hon trycker på och studsar runt med sin enorma kraft är det väldigt lätt att man kasar bak för mkt och far runt, vilket är dumt då hon är en sådan som verkligen kräver att man är med liksom annars blir det bara ännu mer tryck i maskineriet. Jag tänker lite att jag är lite otränad och inte har några "Rutmuskler", hon kräver lite mer än andra, och att det är ett övegående problem, men kan också vara så att det blivit mkt mer plats i sadeln eftersom jag gick ner så pass förra året. Hur som helst är det en svår ekvation att lyckas med och de sadlar som är aktuella kostar ju runt 40 000 liksom, och de ligger tyvärr rätt högt beg med, runt 25 000, så ja suck liksom, vi skjuter det på framitden och tränar lite mer bålstyrka tror jag... 
 
 

Fyndpaket

Jag kommer inte göra några fler specialbeställningar nu, inte ta hem fler färger eller hängen utan det är de som finns färdiga som gäller nu. 
 
Det kommer upp fyndpaket som jag kommer rea ut väldigt förmånligt, det är färdiga smycken som ej blivit sålda eller beställda som ej blivit betalda. Så de ska bort, håll utkik! 
 
Men det finns massor så det är inte slut än!!
 
 

Fint väder

Vilket lovely höstväder vi har alltså!!
 
Tyvärr har mina muskler i nacken tjorvat ihop sig så jag mår rätt piss, ska försöka sätta liv i dem på nåt chockartat sätt så går det nog över, men just nu är jag lite lätt illamående för det trycker så. 
 
Måste mocka i lösdriften ikväll, den används som toalett, som vanligt, lustigt det där men speciellt Mini kan gå längst upp i hagen och springa ner och in där för att skita och sen upp igen haha. Jaja det är ju lättare att mocka där iaf än i hagen i gräset vilket är sjukt jobbigt. 
 
Snart ska Lilly kollas på 90 dygn, det känns som hon fortf är dräktig, hon har ändrat sig rätt mkt i beteendet, sjukt översocial och klängig, kommer springandes så fort hon ser en. Efter detta föl vill jag inte ta något mer på väldigt länge, man är så rädd det ska hända något, speciellt när det är första gången för stoet och vi har ju haft "peppar peppar" tur hitintills, men man hör ju så mkt som hänt, skräck alltså. Nä fy, man får tänka att det ändå är det mest naturliga för dem och att det bör gå bra. 
 
Sen är det dags att börja sälja, min sämsta egenskap ;) Bara Rut och Raine kommer få bo kvar för alltid är tanken, resten ska ju utbildas och säljas, det måste man ju tyvärr eftersom det inte är så stor mening att samla på hög och sen inte hinna med dem och de blir efter.
 
 
Roligast är utbildningen i början, det mesta de gör då är ju liksom bra och framsteg, plus att det är kul att lägga upp en plan och matchning som är långsiktigt och gör att de är med i tiden utan att behöva bli tagna för hårt.
 
Jag tror att är man bara ute i god tid och allt får ta lång tid i början då är det inga problem sen heller, de får en bra stabil grund och att sen ratta runt över några små språng ska inte vara några konstigheter då heller. Sen såklart finns det ju de som behöver mer av något tex miljöträning osv, eller bara ännu mer tid men det visar ju sig under resans gång liksom.
Men som sagt, jag tycker verkligen man ska börja i tid, för det är verkligen inget som ska behöva slita så himla mkt på dem och man tjänar absolut ingenting på att stå och börja med en inridning när de är fyra fem liksom.