Fint väder

Vilket lovely höstväder vi har alltså!!
 
Tyvärr har mina muskler i nacken tjorvat ihop sig så jag mår rätt piss, ska försöka sätta liv i dem på nåt chockartat sätt så går det nog över, men just nu är jag lite lätt illamående för det trycker så. 
 
Måste mocka i lösdriften ikväll, den används som toalett, som vanligt, lustigt det där men speciellt Mini kan gå längst upp i hagen och springa ner och in där för att skita och sen upp igen haha. Jaja det är ju lättare att mocka där iaf än i hagen i gräset vilket är sjukt jobbigt. 
 
Snart ska Lilly kollas på 90 dygn, det känns som hon fortf är dräktig, hon har ändrat sig rätt mkt i beteendet, sjukt översocial och klängig, kommer springandes så fort hon ser en. Efter detta föl vill jag inte ta något mer på väldigt länge, man är så rädd det ska hända något, speciellt när det är första gången för stoet och vi har ju haft "peppar peppar" tur hitintills, men man hör ju så mkt som hänt, skräck alltså. Nä fy, man får tänka att det ändå är det mest naturliga för dem och att det bör gå bra. 
 
Sen är det dags att börja sälja, min sämsta egenskap ;) Bara Rut och Raine kommer få bo kvar för alltid är tanken, resten ska ju utbildas och säljas, det måste man ju tyvärr eftersom det inte är så stor mening att samla på hög och sen inte hinna med dem och de blir efter.
 
 
Roligast är utbildningen i början, det mesta de gör då är ju liksom bra och framsteg, plus att det är kul att lägga upp en plan och matchning som är långsiktigt och gör att de är med i tiden utan att behöva bli tagna för hårt.
 
Jag tror att är man bara ute i god tid och allt får ta lång tid i början då är det inga problem sen heller, de får en bra stabil grund och att sen ratta runt över några små språng ska inte vara några konstigheter då heller. Sen såklart finns det ju de som behöver mer av något tex miljöträning osv, eller bara ännu mer tid men det visar ju sig under resans gång liksom.
Men som sagt, jag tycker verkligen man ska börja i tid, för det är verkligen inget som ska behöva slita så himla mkt på dem och man tjänar absolut ingenting på att stå och börja med en inridning när de är fyra fem liksom.
 
 

Kommentera här: