Fint vÀder

Vilket lovely höstvÀder vi har alltsÄ!!
 
TyvÀrr har mina muskler i nacken tjorvat ihop sig sÄ jag mÄr rÀtt piss, ska försöka sÀtta liv i dem pÄ nÄt chockartat sÀtt sÄ gÄr det nog över, men just nu Àr jag lite lÀtt illamÄende för det trycker sÄ. 
 
MÄste mocka i lösdriften ikvÀll, den anvÀnds som toalett, som vanligt, lustigt det dÀr men speciellt Mini kan gÄ lÀngst upp i hagen och springa ner och in dÀr för att skita och sen upp igen haha. Jaja det Àr ju lÀttare att mocka dÀr iaf Àn i hagen i grÀset vilket Àr sjukt jobbigt. 
 
Snart ska Lilly kollas pÄ 90 dygn, det kÀnns som hon fortf Àr drÀktig, hon har Àndrat sig rÀtt mkt i beteendet, sjukt översocial och klÀngig, kommer springandes sÄ fort hon ser en. Efter detta föl vill jag inte ta nÄgot mer pÄ vÀldigt lÀnge, man Àr sÄ rÀdd det ska hÀnda nÄgot, speciellt nÀr det Àr första gÄngen för stoet och vi har ju haft "peppar peppar" tur hitintills, men man hör ju sÄ mkt som hÀnt, skrÀck alltsÄ. NÀ fy, man fÄr tÀnka att det ÀndÄ Àr det mest naturliga för dem och att det bör gÄ bra. 
 
Sen Àr det dags att börja sÀlja, min sÀmsta egenskap ;) Bara Rut och Raine kommer fÄ bo kvar för alltid Àr tanken, resten ska ju utbildas och sÀljas, det mÄste man ju tyvÀrr eftersom det inte Àr sÄ stor mening att samla pÄ hög och sen inte hinna med dem och de blir efter.
 
 
Roligast Àr utbildningen i början, det mesta de gör dÄ Àr ju liksom bra och framsteg, plus att det Àr kul att lÀgga upp en plan och matchning som Àr lÄngsiktigt och gör att de Àr med i tiden utan att behöva bli tagna för hÄrt.
 
Jag tror att Àr man bara ute i god tid och allt fÄr ta lÄng tid i början dÄ Àr det inga problem sen heller, de fÄr en bra stabil grund och att sen ratta runt över nÄgra smÄ sprÄng ska inte vara nÄgra konstigheter dÄ heller. Sen sÄklart finns det ju de som behöver mer av nÄgot tex miljötrÀning osv, eller bara Ànnu mer tid men det visar ju sig under resans gÄng liksom.
Men som sagt, jag tycker verkligen man ska börja i tid, för det Àr verkligen inget som ska behöva slita sÄ himla mkt pÄ dem och man tjÀnar absolut ingenting pÄ att stÄ och börja med en inridning nÀr de Àr fyra fem liksom.
 
 

Kommentera hÀr: