Jul🎄🎅🏼🎄

Idag var Rutan som vanligt igen, dessutom hade sista snön försvunnit från ridbanan och det gick att rida där så hon fick till och med hoppa av sig lite, då blir hon lite extra nöjd!😄

Nu är det lite julledigt och det ska bli så skönt! 

Om jag inte skriver mer så God Jul på er alla!
(null)

nu vänder det

Åh herre idag var Rutan en apa, verkligen. Jag såg framför mig ett pass med mkt galopp på perfekta grusvägar, det gjorde nog hon med men kokade över helt och hållet innan vi ens kommit iväg. Hon lagrar väldigt lätt energi denna årstid, hon klarar knappt att gå på halvfart alltså och har verkligen ett stort behov av att få göra av med sin energi ordentligt. Hon går i stor hage med bra torrt underlag och hon drar sina repor ibland, men det är långt ifrån tillräckligt. Tänk de stackarna som står i små rutor och inte kan bralla av sig och dra de där reporna, de måste ju bli helt psykiskt nedbrutna, mina hade blivit det alltså, och förmodligen svåra att ha att göra med. 
 
Vi kom iväg till sist iaf även om det var minst sagt omständigt, vi kunde inte rida på våra vanliga vägar heller för det var ju helt livsfarligt där helt plötsligt, tänk så skrittade jag där på långa tyglar i förgår liksom.. Det är precis så hon kan vara ibland, helt omöjlig då när det kokar över, är verkligen en hårfin balansgång alltså men det är nog dags att dra ner lite på maten nu haha. Förmodligen går hon precis som vanligt imorgon för hon fick galoppera av sig rätt mkt idag även om det fick bli på snöslaskig väg i stället, supernöjd var hon efteråt iaf. 
 
Önskar mig som vanligt ett ridhus även denna jul, lär nog inte bli något med 100% säkerhet ;) Alltså jag räknar och räknar på det om man ska våga göra det, men det är ju sjukt mkt pengar alltså men fy fasen vad mkt roligare, enklare och bättre allt hade blivit. Jag är inte nöjd i mitt liv förrän jag har ett kan jag säga, det är mitt mission nr 1 så om det ska bli när jag är 80 och inte har en enda häst haha. 
 
Idag vänder det och blir ljusare, lär väl inte märkas direkt men ändå vi går på rätt håll iaf :) 
 
Apan
 

:)

Har inte så mkt att skriva för tillfället, att skriva om hur vädret är och så är ju inte så intressant ;) Men vi går mot ljusare tider om någon dag så det är fint det! 
 
Det går lite på halvfart med hästarna nu i någon vecka, eller Rut, de andra gör ju inte så mkt ändå, men vi tar någon runda i skogen i veckan eller på ridbanan om underlaget tillåter. Tänkte spurta igång lite mer nästa vecka o se om jag kan få till någon träning med kanske. 
 
Det är ju världelöst ute nu då vi fick rätt mkt snö, typ två dm, och det ligger kvar så länge hos oss och hinner inte töa bort och så kommer det ny slaskigt osv.. Så jag köpte de där nya huf flex till henne, funkar faktiskt riktigt bra! (Broddar har hon med såklart annars skulle vi slå ihjäl oss)
 
Försöker hitta julstämning....
 
Alltså igår morse, wow så fint, -8 hade vi och det riktigt knarrade i snön, sen kom solen med, sån vinter vill vi ha! Varade bara några timmar dock haha, men fint var det!
 
Vi har en häst till som kom i fredags, lilla Felicita, en Rut i mindre format helt klart, de är väldigt lika till sättet och såklart blev de bästisar. Vi ska bara passa henne över jul och hon är världens lättaste så en till mer eller mindre gör varken till eller från. Hon kan passa på att lära Rut ett och annat, 154cm hög och tävlat 1.55 med framgång, respekt liksom! 
 
Måste lägga in denna bild på Candy, hon ser helt kunglig ut där! :)