nu vänder det

Åh herre idag var Rutan en apa, verkligen. Jag såg framför mig ett pass med mkt galopp på perfekta grusvägar, det gjorde nog hon med men kokade över helt och hållet innan vi ens kommit iväg. Hon lagrar väldigt lätt energi denna årstid, hon klarar knappt att gå på halvfart alltså och har verkligen ett stort behov av att få göra av med sin energi ordentligt. Hon går i stor hage med bra torrt underlag och hon drar sina repor ibland, men det är långt ifrån tillräckligt. Tänk de stackarna som står i små rutor och inte kan bralla av sig och dra de där reporna, de måste ju bli helt psykiskt nedbrutna, mina hade blivit det alltså, och förmodligen svåra att ha att göra med. 
 
Vi kom iväg till sist iaf även om det var minst sagt omständigt, vi kunde inte rida på våra vanliga vägar heller för det var ju helt livsfarligt där helt plötsligt, tänk så skrittade jag där på långa tyglar i förgår liksom.. Det är precis så hon kan vara ibland, helt omöjlig då när det kokar över, är verkligen en hårfin balansgång alltså men det är nog dags att dra ner lite på maten nu haha. Förmodligen går hon precis som vanligt imorgon för hon fick galoppera av sig rätt mkt idag även om det fick bli på snöslaskig väg i stället, supernöjd var hon efteråt iaf. 
 
Önskar mig som vanligt ett ridhus även denna jul, lär nog inte bli något med 100% säkerhet ;) Alltså jag räknar och räknar på det om man ska våga göra det, men det är ju sjukt mkt pengar alltså men fy fasen vad mkt roligare, enklare och bättre allt hade blivit. Jag är inte nöjd i mitt liv förrän jag har ett kan jag säga, det är mitt mission nr 1 så om det ska bli när jag är 80 och inte har en enda häst haha. 
 
Idag vänder det och blir ljusare, lär väl inte märkas direkt men ändå vi går på rätt håll iaf :) 
 
Apan
 

Kommentera här: