nu vÀnder det

Åh herre idag var Rutan en apa, verkligen. Jag sĂ„g framför mig ett pass med mkt galopp pĂ„ perfekta grusvĂ€gar, det gjorde nog hon med men kokade över helt och hĂ„llet innan vi ens kommit ivĂ€g. Hon lagrar vĂ€ldigt lĂ€tt energi denna Ă„rstid, hon klarar knappt att gĂ„ pĂ„ halvfart alltsĂ„ och har verkligen ett stort behov av att fĂ„ göra av med sin energi ordentligt. Hon gĂ„r i stor hage med bra torrt underlag och hon drar sina repor ibland, men det Ă€r lĂ„ngt ifrĂ„n tillrĂ€ckligt. TĂ€nk de stackarna som stĂ„r i smĂ„ rutor och inte kan bralla av sig och dra de dĂ€r reporna, de mĂ„ste ju bli helt psykiskt nedbrutna, mina hade blivit det alltsĂ„, och förmodligen svĂ„ra att ha att göra med. 
 
Vi kom ivÀg till sist iaf Àven om det var minst sagt omstÀndigt, vi kunde inte rida pÄ vÄra vanliga vÀgar heller för det var ju helt livsfarligt dÀr helt plötsligt, tÀnk sÄ skrittade jag dÀr pÄ lÄnga tyglar i förgÄr liksom.. Det Àr precis sÄ hon kan vara ibland, helt omöjlig dÄ nÀr det kokar över, Àr verkligen en hÄrfin balansgÄng alltsÄ men det Àr nog dags att dra ner lite pÄ maten nu haha. Förmodligen gÄr hon precis som vanligt imorgon för hon fick galoppera av sig rÀtt mkt idag Àven om det fick bli pÄ snöslaskig vÀg i stÀllet, supernöjd var hon efterÄt iaf. 
 
Önskar mig som vanligt ett ridhus Ă€ven denna jul, lĂ€r nog inte bli nĂ„got med 100% sĂ€kerhet ;) AlltsĂ„ jag rĂ€knar och rĂ€knar pĂ„ det om man ska vĂ„ga göra det, men det Ă€r ju sjukt mkt pengar alltsĂ„ men fy fasen vad mkt roligare, enklare och bĂ€ttre allt hade blivit. Jag Ă€r inte nöjd i mitt liv förrĂ€n jag har ett kan jag sĂ€ga, det Ă€r mitt mission nr 1 sĂ„ om det ska bli nĂ€r jag Ă€r 80 och inte har en enda hĂ€st haha. 
 
Idag vÀnder det och blir ljusare, lÀr vÀl inte mÀrkas direkt men ÀndÄ vi gÄr pÄ rÀtt hÄll iaf :) 
 
Apan
 

Kommentera hÀr: