TĂ€vlingen

Åh tror ni inte jag vaknade med vĂ€rldens huvudvĂ€rk och feber igĂ„r! SĂ„ med facit i hand var det Ă€ndĂ„ rĂ€tt skönt att det började 11.00 iaf sĂ„ jag hann kurera mig lite, inte för att det blev ett dugg bĂ€ttre iof... Bara att bita ihopa och försöka Ă€ndĂ„ tĂ€nkte jag, iaf en klass Ă€r ju bĂ€ttre Ă€n inget.
 
Helt sanslöst sjukt vad det regnade, och det blir sÄ himla meckigt nÀr man Àr sjÀlv, blÄste ju storm med vilket inte förenklar nÄgot precis. TÀnkte att det mÄste gÄ att klÀ i ordning hela henne, Àven sadeln, inne i slÀpen och det gick bra, sÄ det var ju rÀtt skönt. Finns ju deras sÄdant dÀr utrymme de har utanför framhoppningsridhuset, men det Àr ju uppbindningsbÄs och hon har ju lite lÀtt klaustrofobi sÄ tÀnkte jag provar inte att böka med det för det blir ju vÀldigt meckigt om det inte skulle gÄ liksom, provade efter jag ridit och det gick bra sÄ dÄ klÀdde vi pÄ oss dÀr innan vi gick ut.
 
Allt gick sÄ jÀdrans snabbt, folk kom inte och hade inte avanmÀlt, jag tyckte jag hade bra koll men kom in alldeles för sent pÄ framhoppningen, man hör ju inget alls i framridningsridhuset sÄ jag gick efter mobilen och det stÀmde dÄ verkligen inte! 
 
De hade pyntat ordentligt Àven i framhoppningsridhuset, glitter och belysning pÄ sargen och granar med kulor i bÄda hörnen och en vid inslÀppet. Hon blev spÀnd som en fiolstrÀng rÀtt direkt. Rullade över krysset typ fem gÄnger, hon brukar spÀnna av om hon fÄr komma igÄng och hoppa. Av nÄgon anledning var den vÀnstra granen mkt vÀrre Àn den högra haha. Hoppade rÀcket en gÄng och dÄ lÄg det pÄ 50cm typ, sen blev jag inkallad till banan!! Herre jisses alltsÄ, tog oxern en gÄng och gick sen in, hon var ju ordentligt uppvÀrmd och det var ju bara 1.00m sÄ det var rÀtt lugnt sÄ sett, bara att hon brukar spÀnna av ju mer hon hoppar. 
 
Kom knappt in pÄ banan för den dÀr jÀdra granen som stod dÀr haha, vÀl inne sÄ kÀndes hon superfin och avslappnad faktiskt, tur var vÀl det för hon innan mig kom inte sÄ det var bara att starta direkt. Blev en ordentlig prövning med andra ord!
Men hon skuttade runt utan betÀnkligheter, dÄ menar jag sÄnt som granar i hörnorna och annat pynt, inte hinderna de bryr hon sig aldrig om utan det Àr annat som tar hennes fokus isf och har man otur varvar hon upp och fÄr för sig att det Àr helt fruktansvÀrt onormalt det hon ser och ramlar hellre ner och dör Àn gÄr dÀr förbi, typ sÄ... Hon har ju vÀldigt livlig fantasi sÄ frÄga mig inte vad hon kan fÄ en gran till att se ut som, men nÄt alldeles förskrÀckligt har jag förstÄtt iaf ;) 
 
Men inget sÄdant alls alltsÄ, men rÀtt het och yvig och överreagerade bara jag tog minsta förhÄllning och typ skrek ut "aj slit inte mig i munnen med den dÀr taggtrÄden", typ sÄ kÀndes det hehe, lite lÀtt dramatisk men sÄ kan hon ju va och inte sÄ konstigt med den korta framhoppnigen och allt hÀnde ju sÄ fort för hennes hjÀrna.
 
EfterÄt sÄg hon helt förvirrad ut och jag tÀnkte att jag fÄr nog fasen bita ihop och ta den dÀr andra klassen med sÄ hon vet vad hon gjort liksom, och fÄr en chans att tagga ner lite. 
 
Fy farao vad jag mÄdde piss, huvudvÀrken hade gÄtt över till migrÀn och jag var helt matt och yr. Som tur var gick det ju supersnabbt dÀr. 
 
Hon var fruktansvÀrt fin i andra klassen, satte varenda fot dÀr jag ville och var riktigt avspÀnd och hoppade runt och fint, lÀttriden och bekvÀm, superkul! Jag red lite dÄligt till sista hindret men annars höll jag ut stegen till varje hinder och höll galoppen bra i svÀngarna, det Àr ju det som kan bli lite svÄrt med henne, hon börjar lÀtt studsa och korta upp sig. 
 
Skönt att hon var sĂ„ chill, Åstorp Ă€r ju ett bra test, det börjar nog bli dags att lita lite mer pĂ„ henne nu och ge henne lite större uppgifter. Ser verkligen fram mot nĂ€sta Ă„r. KĂ€nns ju definitivt som nĂ„got hĂ€nt sedan hon fĂ„tt föl, hon har verkligen varit otroligt fin de starterna hon hunnit med nu i höst, hoppas det hĂ„ller i sig för som det Ă€r nu Ă€r det ju tusen gĂ„nger lĂ€ttare för mig att styra runt henne. 
 
VÀrldens bÀsta Àr hon ju ocksÄ med allt annat, hon Àr verkligen en dröm att köra sjÀlv med, hade hon kunnat sÄ hade hon klÀtt pÄ sig sjÀlv tror jag, hon vill verkligen vara sÄ mkt till lags liksom och Àlskar verkligen att vara ivÀg. 
 
TvÄ felfria rundor alltsÄ och vi susade hem nöjda och glada, in i stallet och mumsa hö och titta pÄ ruskvÀdret utanför, sjÀlv bÀddade jag ner mig och vaknade liiite bÀttre nÄgra timmar senare. 
 
SuperdÄlig bild haha, men ingen av oss orkade göra nÄgot bÀttre utan fokus var pÄ att komma hem sÄ fort som möjligt! 
 
 
Har man varit duktig sÄ fÄr man öppna en av julklapparna lite tidigare (plus att den behövdes nu), sÄ idag fick hon inviga sitt nya tÀcke. Rambo Duo, vÀrldens bÀsta tÀcke enligt mig! 
 
 
Hon hade ett sen innan som Raine fÄr Àrva nu, han har ju lyckats göra hÄl pÄ sitt Rambo Supreme, men bara en reva sÄ jag ska laga det nÄgon gÄng och ha som reserv. Fyndade dessutom ett till begagnat Duo hÀromdagen i superskick sÄ nu har alla vars ett för jag hade ett Àldre sen tidigare med som Mini har. Ellen har ju inte ett dÄ förstÄs, hon fÄr hÄlla till godo med andra sÄ lÀnge tills hon Àr lite större. 
 
Lilly i sitt nya fynd :) 
 
 

Kommentera hÀr: