Tävlingen

Åh tror ni inte jag vaknade med världens huvudvärk och feber igår! Så med facit i hand var det ändå rätt skönt att det började 11.00 iaf så jag hann kurera mig lite, inte för att det blev ett dugg bättre iof... Bara att bita ihopa och försöka ändå tänkte jag, iaf en klass är ju bättre än inget.
 
Helt sanslöst sjukt vad det regnade, och det blir så himla meckigt när man är själv, blåste ju storm med vilket inte förenklar något precis. Tänkte att det måste gå att klä i ordning hela henne, även sadeln, inne i släpen och det gick bra, så det var ju rätt skönt. Finns ju deras sådant där utrymme de har utanför framhoppningsridhuset, men det är ju uppbindningsbås och hon har ju lite lätt klaustrofobi så tänkte jag provar inte att böka med det för det blir ju väldigt meckigt om det inte skulle gå liksom, provade efter jag ridit och det gick bra så då klädde vi på oss där innan vi gick ut.
 
Allt gick så jädrans snabbt, folk kom inte och hade inte avanmält, jag tyckte jag hade bra koll men kom in alldeles för sent på framhoppningen, man hör ju inget alls i framridningsridhuset så jag gick efter mobilen och det stämde då verkligen inte! 
 
De hade pyntat ordentligt även i framhoppningsridhuset, glitter och belysning på sargen och granar med kulor i båda hörnen och en vid insläppet. Hon blev spänd som en fiolsträng rätt direkt. Rullade över krysset typ fem gånger, hon brukar spänna av om hon får komma igång och hoppa. Av någon anledning var den vänstra granen mkt värre än den högra haha. Hoppade räcket en gång och då låg det på 50cm typ, sen blev jag inkallad till banan!! Herre jisses alltså, tog oxern en gång och gick sen in, hon var ju ordentligt uppvärmd och det var ju bara 1.00m så det var rätt lugnt så sett, bara att hon brukar spänna av ju mer hon hoppar. 
 
Kom knappt in på banan för den där jädra granen som stod där haha, väl inne så kändes hon superfin och avslappnad faktiskt, tur var väl det för hon innan mig kom inte så det var bara att starta direkt. Blev en ordentlig prövning med andra ord!
Men hon skuttade runt utan betänkligheter, då menar jag sånt som granar i hörnorna och annat pynt, inte hinderna de bryr hon sig aldrig om utan det är annat som tar hennes fokus isf och har man otur varvar hon upp och får för sig att det är helt fruktansvärt onormalt det hon ser och ramlar hellre ner och dör än går där förbi, typ så... Hon har ju väldigt livlig fantasi så fråga mig inte vad hon kan få en gran till att se ut som, men nåt alldeles förskräckligt har jag förstått iaf ;) 
 
Men inget sådant alls alltså, men rätt het och yvig och överreagerade bara jag tog minsta förhållning och typ skrek ut "aj slit inte mig i munnen med den där taggtråden", typ så kändes det hehe, lite lätt dramatisk men så kan hon ju va och inte så konstigt med den korta framhoppnigen och allt hände ju så fort för hennes hjärna.
 
Efteråt såg hon helt förvirrad ut och jag tänkte att jag får nog fasen bita ihop och ta den där andra klassen med så hon vet vad hon gjort liksom, och får en chans att tagga ner lite. 
 
Fy farao vad jag mådde piss, huvudvärken hade gått över till migrän och jag var helt matt och yr. Som tur var gick det ju supersnabbt där. 
 
Hon var fruktansvärt fin i andra klassen, satte varenda fot där jag ville och var riktigt avspänd och hoppade runt och fint, lättriden och bekväm, superkul! Jag red lite dåligt till sista hindret men annars höll jag ut stegen till varje hinder och höll galoppen bra i svängarna, det är ju det som kan bli lite svårt med henne, hon börjar lätt studsa och korta upp sig. 
 
Skönt att hon var så chill, Åstorp är ju ett bra test, det börjar nog bli dags att lita lite mer på henne nu och ge henne lite större uppgifter. Ser verkligen fram mot nästa år. Känns ju definitivt som något hänt sedan hon fått föl, hon har verkligen varit otroligt fin de starterna hon hunnit med nu i höst, hoppas det håller i sig för som det är nu är det ju tusen gånger lättare för mig att styra runt henne. 
 
Världens bästa är hon ju också med allt annat, hon är verkligen en dröm att köra själv med, hade hon kunnat så hade hon klätt på sig själv tror jag, hon vill verkligen vara så mkt till lags liksom och älskar verkligen att vara iväg. 
 
Två felfria rundor alltså och vi susade hem nöjda och glada, in i stallet och mumsa hö och titta på ruskvädret utanför, själv bäddade jag ner mig och vaknade liiite bättre några timmar senare. 
 
Superdålig bild haha, men ingen av oss orkade göra något bättre utan fokus var på att komma hem så fort som möjligt! 
 
 
Har man varit duktig så får man öppna en av julklapparna lite tidigare (plus att den behövdes nu), så idag fick hon inviga sitt nya täcke. Rambo Duo, världens bästa täcke enligt mig! 
 
 
Hon hade ett sen innan som Raine får ärva nu, han har ju lyckats göra hål på sitt Rambo Supreme, men bara en reva så jag ska laga det någon gång och ha som reserv. Fyndade dessutom ett till begagnat Duo häromdagen i superskick så nu har alla vars ett för jag hade ett äldre sen tidigare med som Mini har. Ellen har ju inte ett då förstås, hon får hålla till godo med andra så länge tills hon är lite större. 
 
Lilly i sitt nya fynd :) 
 
 

Kommentera här: