Tjopp sÄ var det mÄndag igen!

Åh fy farao vad jag vaknade pĂ„ ett sĂ„ dĂ„ligt humör idag, svintrött... Har faktiskt fĂ„tt sova ett par nĂ€tter nu men igĂ„r kvĂ€ll var jag sĂ„ himla trött och det enda jag kunde tĂ€nka pĂ„ var att sova typ, sĂ„ jag gick och la mig tidigt, tror ni jag kan somna, nej det Ă€r fullmĂ„ne och jag ligger klarvaken och superpigg helt plötsligt. NĂ€r jag Ă€ntligen lyckas slumra till nĂ„gon timme senare sĂ„ vaknar jag av att Alice och Candy skĂ€ller pĂ„ nĂ„t, helt galna var dem, Alice kan morra lite lĂ€tt i bland bara men det brukar man inte vakna av, men nĂ€r hon gör det sĂ„ tror Candy att det Ă€r nĂ„gt superfarligt sĂ„ hon flyger upp och börjar skĂ€lla och dĂ„ triggar de upp varandra sĂ„ dĂ„ börjar Aice med, sjukt störigt, ska börja rulla ner sĂ„ de inte kan se ut...
 
Ser att Åstorp Ă€ndrat första start till 11.00 pĂ„ onsdag ist för 9.00 som det stĂ„r i proppen. AlltsĂ„ jag hade först ett jĂ€dra dividerande om jag skulle dit över huvud taget, sen vilka klasser för det var inte det enklaste att komma fram till för de var nog fulla nĂ€r de gjorde proppen, dessutom mĂ„ste jag köra sjĂ€lv eftersom det Ă€r mitt i veckan, det gĂ„r bra men det stĂ€ller ju till det Ă€ndĂ„ lite. SEN tror ni inte jag missade att anmĂ€la i tid, visste om att det gick ut den 26e men tĂ€nkte hela tiden att det var pĂ„ tisdagen eftersom det brukar utgĂ„ dĂ„ (men sĂ„klart inte eftersom tĂ€vlingen börjar redan pĂ„ onsdagen), sĂ„ nĂ€r vi kom till mĂ„ndag och jag upptĂ€cker att det Ă€r den 27e sĂ„ inser jag...
BestÀmmer iaf dÄ till sist att Äka och ta tvÄ avd B klasser, lite billigare och lite snabbare avklarat tÀnker jag...Vill  rida en liten 1.00m först för jag har ingen aning om hur hon Àr dÀr, det Àr ju christmas show och det kan dyka upp en och annan julgran och annat pynt vilket hon oftast tycker Àr mkt suspekt, speciellt med belysning. DÄ Àr det ju lÀttare att trycka runt henne om det Àr lÀgre tÀnker jag, sÄ av den anledningen tog jag ocksÄ avd B sÄ blir det inte sÄ mkt ÀndÄ, föredrar att rida en klass bara annars men kÀndes bÀttre sÄ hÀr just i detta fallet. Men alltsÄ kl 11? Vem fasen vill Äka pÄ tÀvling dÄ :/  SÄ jÀkla onödigt, jag tÀnkte ju tjopp tjopp sÄ Àr det snabbt avklarat pÄ förmiddagen sÄ hinner jag jobba sen.. Aja borde gÄ rÀtt snabbt ÀndÄ fÄr vi hoppas.
 
Är nĂ„gon ledig och vill följa med sĂ„ bara hojta :)
 
Var med Alice och skulle lÀmna henne för operation idag, men faktiskt sÄ har knölen minskat vÀldigt mkt i helgen, sÄ nu blev vi osÀkra pÄ att göra operationen dÄ det Àr en sÄn stor risk och sitter sÄ dumt till, sÄ vi avvaktar ett tag och ser om den gÄr ner lite till och kanske i bÀsta fall försvinner helt. Hon fick en salva med som ska hjÀlpa till. Det kan iaf inte vara en elakartad dÄ eftersom de inte beter sig sÄ och gÄr ner sÄ pass, vilket kÀnns superskönt och ocksÄ vÀldigt skönt att slippa operationen och jag hÄller tummarna att det försvinner helt.
 
Alice tycker sjÀlv det Àr superkul att Äka till veterinÀren, hon tycker allt Àr kul liksom. Det lÄg en prydnadskatt pÄ en hatthylla som hon fick syn pÄ, herre jisses hon höll pÄ att riva stÀllet, de fick gömma den i en lÄda haha! 
 
 
Varit en bra helg, fint vÀder i lördags kallt kripsigt och ljust. Började med att rida en mysig runda i skogen med Rutis efter jag mockat och fixat stallen och sÄnt, sen vid 9 körde vi för att hÀmta hem Mini. SÄ nu Àr hon hemma igen, kÀnns super och hon Àr helt i fas med allt, okomplicerad i ridningen, skritt, trav o galopp nemas problemas, lite het med mkt tryck, det gillar vi, rör sig super faktiskt men det Àr inte sÄ konstig med Contendro I ju, fin i löshoppningen, har ett supersjÀlvförtroende! FÄtt vargtÀnderna bortplockade tidigare i höstas, röntgad ua, ja allt Àr i sin ordning precis som med Lilly förra hösten, skönt! Mini matchas mot treÄrs nÀsta Är sÄklart och sen försÀljning. 
 
 
Söndagen hade tvÀrtom helt pissigt vÀder, bara att ge sig ut direkt och trimma Rutan för sen skulle det vÀl bli översvÀmning pÄ ridbana sÄ som det regnade! Tack gode gud för min ridkjol och regnrock alltsÄ, de Àr sjukt bra! Hann precis lagom tills det började bli rÀtt blött pÄ ridbanan. 
 
Kan inte bara vÀdret vara som idag nu, det hade varit sÄ skönt, jag brukar inte bry mig om att gnÀlla för det hjÀlper ju inte och alla andra gnÀller ju sÄ det blir lite mkt liksom, men jag Àr verkligen sjukt trött pÄ detta eviga regnande, det ska sÄklart pissa ner pÄ onsdag med sÄg jag, sÄklart liksom... Jag Àr ÀndÄ lyckligt lottad med mina hagar som ligger högt och flera av dem har sandmark, men till och med dem Àr blöta ju! 
 
Är iaf pĂ„ ett mkt bĂ€ttre humör nu iom Alice, och Rutan, hon var jĂ€ttefin i morse, dĂ„ blir man alltid glad :) 
Hon provar en ny nosgrimma, som remont fast sitter bÀttre och blir kanske lite stabilare och kommer inte riktigt sÄ lÄngt ner, kÀnns lite som Micklem och hon gillar den Àn sÄ lÀnge, men hon Àr inte sÄ krÀsen det mesta funkar faktiskt. Föredrar oftast vanlig achen utan nedre remmen pÄ henne sÄ hon kan gapa lite eftersom hon ser ut som en krokodil i munnen, hennes tÀnder sitter inte sÄ bra nÀmligen, som om nÄgon slÀngt in dem huller om buller liksom, men det Àr ju bra att variera sig lite ibland.
 
Nej öronen Àr inte klippta, som tur Àr sÄ funkar det att ha luva pÄ henne pÄ tÀvling nu ;)
 

Kommentera hÀr: