Tjopp så var det måndag igen!

Åh fy farao vad jag vaknade på ett så dåligt humör idag, svintrött... Har faktiskt fått sova ett par nätter nu men igår kväll var jag så himla trött och det enda jag kunde tänka på var att sova typ, så jag gick och la mig tidigt, tror ni jag kan somna, nej det är fullmåne och jag ligger klarvaken och superpigg helt plötsligt. När jag äntligen lyckas slumra till någon timme senare så vaknar jag av att Alice och Candy skäller på nåt, helt galna var dem, Alice kan morra lite lätt i bland bara men det brukar man inte vakna av, men när hon gör det så tror Candy att det är någt superfarligt så hon flyger upp och börjar skälla och då triggar de upp varandra så då börjar Aice med, sjukt störigt, ska börja rulla ner så de inte kan se ut...
 
Ser att Åstorp ändrat första start till 11.00 på onsdag ist för 9.00 som det står i proppen. Alltså jag hade först ett jädra dividerande om jag skulle dit över huvud taget, sen vilka klasser för det var inte det enklaste att komma fram till för de var nog fulla när de gjorde proppen, dessutom måste jag köra själv eftersom det är mitt i veckan, det går bra men det ställer ju till det ändå lite. SEN tror ni inte jag missade att anmäla i tid, visste om att det gick ut den 26e men tänkte hela tiden att det var på tisdagen eftersom det brukar utgå då (men såklart inte eftersom tävlingen börjar redan på onsdagen), så när vi kom till måndag och jag upptäcker att det är den 27e så inser jag...
Bestämmer iaf då till sist att åka och ta två avd B klasser, lite billigare och lite snabbare avklarat tänker jag...Vill  rida en liten 1.00m först för jag har ingen aning om hur hon är där, det är ju christmas show och det kan dyka upp en och annan julgran och annat pynt vilket hon oftast tycker är mkt suspekt, speciellt med belysning. Då är det ju lättare att trycka runt henne om det är lägre tänker jag, så av den anledningen tog jag också avd B så blir det inte så mkt ändå, föredrar att rida en klass bara annars men kändes bättre så här just i detta fallet. Men alltså kl 11? Vem fasen vill åka på tävling då :/  Så jäkla onödigt, jag tänkte ju tjopp tjopp så är det snabbt avklarat på förmiddagen så hinner jag jobba sen.. Aja borde gå rätt snabbt ändå får vi hoppas.
 
Är någon ledig och vill följa med så bara hojta :)
 
Var med Alice och skulle lämna henne för operation idag, men faktiskt så har knölen minskat väldigt mkt i helgen, så nu blev vi osäkra på att göra operationen då det är en sån stor risk och sitter så dumt till, så vi avvaktar ett tag och ser om den går ner lite till och kanske i bästa fall försvinner helt. Hon fick en salva med som ska hjälpa till. Det kan iaf inte vara en elakartad då eftersom de inte beter sig så och går ner så pass, vilket känns superskönt och också väldigt skönt att slippa operationen och jag håller tummarna att det försvinner helt.
 
Alice tycker själv det är superkul att åka till veterinären, hon tycker allt är kul liksom. Det låg en prydnadskatt på en hatthylla som hon fick syn på, herre jisses hon höll på att riva stället, de fick gömma den i en låda haha! 
 
 
Varit en bra helg, fint väder i lördags kallt kripsigt och ljust. Började med att rida en mysig runda i skogen med Rutis efter jag mockat och fixat stallen och sånt, sen vid 9 körde vi för att hämta hem Mini. Så nu är hon hemma igen, känns super och hon är helt i fas med allt, okomplicerad i ridningen, skritt, trav o galopp nemas problemas, lite het med mkt tryck, det gillar vi, rör sig super faktiskt men det är inte så konstig med Contendro I ju, fin i löshoppningen, har ett supersjälvförtroende! Fått vargtänderna bortplockade tidigare i höstas, röntgad ua, ja allt är i sin ordning precis som med Lilly förra hösten, skönt! Mini matchas mot treårs nästa år såklart och sen försäljning. 
 
 
Söndagen hade tvärtom helt pissigt väder, bara att ge sig ut direkt och trimma Rutan för sen skulle det väl bli översvämning på ridbana så som det regnade! Tack gode gud för min ridkjol och regnrock alltså, de är sjukt bra! Hann precis lagom tills det började bli rätt blött på ridbanan. 
 
Kan inte bara vädret vara som idag nu, det hade varit så skönt, jag brukar inte bry mig om att gnälla för det hjälper ju inte och alla andra gnäller ju så det blir lite mkt liksom, men jag är verkligen sjukt trött på detta eviga regnande, det ska såklart pissa ner på onsdag med såg jag, såklart liksom... Jag är ändå lyckligt lottad med mina hagar som ligger högt och flera av dem har sandmark, men till och med dem är blöta ju! 
 
Är iaf på ett mkt bättre humör nu iom Alice, och Rutan, hon var jättefin i morse, då blir man alltid glad :) 
Hon provar en ny nosgrimma, som remont fast sitter bättre och blir kanske lite stabilare och kommer inte riktigt så långt ner, känns lite som Micklem och hon gillar den än så länge, men hon är inte så kräsen det mesta funkar faktiskt. Föredrar oftast vanlig achen utan nedre remmen på henne så hon kan gapa lite eftersom hon ser ut som en krokodil i munnen, hennes tänder sitter inte så bra nämligen, som om någon slängt in dem huller om buller liksom, men det är ju bra att variera sig lite ibland.
 
Nej öronen är inte klippta, som tur är så funkar det att ha luva på henne på tävling nu ;)
 

Kommentera här: