Dimmigt

Ny vecka😊


I helgen va det hämta hem halm, flytta gödselstack, köra in hö o sånt som stod på schemat. 

Rut ska snart få flytta in i stor dubbelbox och jag vill hinna göra fin bädd där med spån i botten sen massa halm ovanpå. Så det va hög tid att hämta hem halmen, brist på bra sådan i år men han vi köper höet av kunde undvara lite till oss, så det var ju kanon!😃

Märkligt dimmigt o murrigt har vi det, men det är milt iaf!👍🏼Underbart väder

Wow vädret idag alltså!! Känns som vår verkligen, tänk om det inte blir någon mer vinter, fantastiskt lindrigt vi kom undan i år isf... :)
 
Jag har hittat en thaivagn, i Vinslöv, och jag tror det till och med skulle kunna va den vagn som stod här borta ett tag innan. För er som inte vet så är jag lite beroende av thaimat, stark ska den va, och det va den i denna vagn som var här kan jag säga, men så flyttade den helt plötsligt och mitt liv rasade totalt, haha nej men typ.... Så förra året någon gång hittade jag denna då men har inte provat förrän nu, starkt gott och bra, som sagt så kulle det kunna va samma faktiskt, lyckan är total, men det är lite halvlångt att köra för att handla lunch haha, men vad gör man inte liksom ;)
 
 
På tal om mat, flera har undrat om Hay- baren, om den är bra, och ja den är väldigt bra om höet får ligga kvar i den haha! Rutis är lite stressad tror jag av att ha så mkt hö, hon har ju haft fri tillgång länge nu, och då kastar hon ut det sen äter hon inte det när det kommer på golvet. Det var lite därför jag ville ha en sån till henne med, får hon normala portioner gör hon inte så men poängen är ju att man kan fylla riktigt mkt i den så hon har hela tiden, men det va inget som passade henne tydligen, så nu får hon lite i den och sen fullproppat hönät som hon älskar att stå och pilla i.
Men ja annars är den som sagt bra, men det är väldigt enkelt för dem att kasta ut höet om de vill det.
Tror hon gör det lite för hon börjar bli uttråkad med, för hon kastar ut det och sen tittar hon på mig så kommer ju jag farandes och lägger i det igen, mkt skoj, hon gjorde tyvärr samma med sin 20- liters vattenspann, bara lyfte den rakt upp och oops så va det översvämning, lyfte upp stolpar i hagen och lite sådant trix. Hon fick börja på mammayoga (springa lös på ridbanan och skutta över bommar) så gick detta trams över tack och lov (förutom att kasta med höet då).
Det här med mammaledighet är nog inget för henne egentligen om man ska va ärlig även om hon ändå verkar gilla mammamoodet emellanåt.
 
 
 

/*/*/

Lilly ska börja ridas lite smått nu igen snart tänkte jag, sen ska hon iväg på utbildning och evt matchning mot 3årstest, det är inte säkert jag låter henne gå det men man kan ju matcha mot det iaf. 
 
Sen kom jag häromdagen på att det börjar bli dags att fundera på hingstval lite närmare igen, om jag väljer att betäcka henne men det lutar åt det såklart.
Jag har en liten lista som jag väger för och mot på, men i dagsläget lutar det mot Mylord Carthago fortfarande, om det är möjligt. Det var egentligen mitt förstaval till Rut men vågade inte chansa med fryst där och då, nu i efterhand ångrar jag lite att jag inte gjorde det iaf för det är nog helt klart bästa matchen till henne tror jag, eller skulle kunna va det, man vet ju aldrig... Men jag tror såklart det blir super med Emmerton med :) 
 
Mer på min lista har jag Clicken, Conthargos, Comfortuna gillar jag mkt men han har ju flyttat nu men finns väl på fryst tror jag. Sen gillar jag Mr Vain mkt, han har gång och han är mindre och borde även ge lite mindre än de andra jag har på listan (lilly är rätt hög redan). Bengt Nabab utveckalade sig väldigt fint förra året och ja det är väl sådant blod hon saknar i sin stam om man ska tänka så. 
 
Comme il Faut är såklart av intresse, hade jag velat lägga på Rut, men tror inte Ratina hade kunnat väga upp så mkt utan att det andra kockot hade nog tagit över istället i den kombon haha. Hade nog varit bättre på Lilly isf. 
 
Lordanos, hade kunnat bli riktigt bra tror jag.. 
 
Men jag ska vänta och se såklart, det kommer ju dyka upp fler roliga och spännande nya förhoppningsvis. Men det är rätt kul att fundera och planera :)