alldeles för mkt text...

Igår upptäckte jag en rätt rolig sak. Jag sålde häromdagen tre stycken lycksomycken till en tjej och ser dem igår på en sida som skriver att det är deras, och att de säljer dem. Sådant beteende gillar jag inte. Jag är en gammal gråhårig tant och där med rätt gammaldags av mig, rätt ska va rätt, dåligt uppförande tycker jag inte man ska acceptera.
 
Den/dem har skrivit i princip likadant som mig (och flera andra) sedan en bra tid tillbaka, och de har FÖRSÖKT att kopiera mina smycken. Sånt gör mig inget, det är rätt roligt faktiskt. Det finns ju som sagt hur många som helst som gör sådan här smycken och det är liksom ingen som har patent på dem. Där är jag precis lika dålig isf om vi ska se det på det viset, bara det att jag har försökt göra mina lite snyggare och lite bättre, de har blivit rätt poppis och det är ju väldigt kul kan jag tycka, fritt fram att göra likadana om man vill, men nu var det inte det detta gällde.
 
Nu skriver jag här för att reda ut vad som hänt eftersom det blivit ett jäkla liv på kidsen, och en "hund" haha ;)
 
"Hunden" (som visade sig vara en släkting) började ju iaf skälla på mig för hon var bara ett barn som la upp detta... Jag hade fått fram att hon som köpte av mig var 21, oj så fel jag hade, var nog lite snabb där, fattar inte hur jag kunde få fram det... Nåja, 45 år fick jag fram vid närmare koll, från Tomelilla, jag känner många där o det är ju inte så långt dit, kanske man ska ta och träffa dem face to face och ge lite vett o etikett haha. 
 
Ja jag fattar att det inte är hon, men vet ni vad det sorgliga är, det är hur ungdomar är idag, jag hade tänkt att ta och skriva om det då jag verkligen har fått en insyn i detta sen jag började sälja dessa harmlösa smycke, så det kommer nog upp när jag hittar tid till det.
 
Hur som helst så skyndade jag mig att sätta ihop beställningen precis som till alla andra (jag visste ju inte), frågade i tisdags och skickade en bild så det blivit rätt precis som jag brukar göra, för att sedan hinna posta dem på lunchen.
 
Så igår kväll ser jag då detta på dens/deras sida, åh herre vad jag skrattade!
 
 
 
 
Men man får fasen säga till då alltså, även om det känns extremt löjligt och tar mkt onödig tid. Gjorde det och det tog bort kommentaren snabbare än en anka bajsar och det blockerades hej vilt... SÅ, rätt ska va rätt, man får stå sitt kast helt enkelt, oavsett ålder, vet man inte skillnaden på rätt och fel så är det dags att någon lär dem eftersom ingen annan verkar göra det.
Tyvärr vet ju inte många föräldrar om vad deras barn gör på nätet och det finns ju så mkt värre än så här, tyvärr, detta är INGET.
Men vi vuxna som ser ska helt klart kontakta föräldrarna om vi ser barn uppföra sig illa, men då tänker jag mest på mobbing/trakasserier och sådant allvarligt, som sagt detta är inget som jag ser som så farligt, mest rätt roligt faktiskt, men fel av dem.
 
Det är inte fel av mig att lägga upp bilderna (de påstår det), herregud de har 750 följare ca, då får man räkna med att synas.
Har också försökt förklara vad som är fel av dem, verkar inte som de förstår det, kopiera på, som sagt det finns inget patent, och vi vuxna fattar att så är det, jag kommer på nya designer hela tiden så det är lugnt, bara kul att de uppskattas.
Men vi kan ta ett exempel, Hööks, de säljer träns som har väldigt starka influenser av andra dyrare märken, det är ingen hemlighet att de kopierar, eller inspireras rätt mkt (för att uttrycka sig finare), av andra dyrare märken. Det tycker jag är bra, har aldrig varit emot det, bra att det går att köpa träns med samma funktioner/design men till ett mkt lägre pris. Man får ofta vad man betalar för dock, även om kopiorna blir bättre och bättre med åren, och sen kan jag tycka att 3-4000kr för ett träns är ett saftigt överpris även om det är bra kvalitet, så ja det är BRA med konkurrens (kräver ett helt eget inlägg egentligen men ja lite kort). De köper iaf inte ett Dyon träns och lägger upp och skriver att det är de dem säljer (falsk marknadsföring) de gör egna träns.
 
Tror ni kidsen FÖRSTÅR skillnaden nu tro?! 
 
Åh herre jag hade inte ens tänkt att lägga nån energi på detta men de började gapa och skrika så, de gör så nu för tiden tydligen, men som sagt, det kommer nog upp ett inlägg om det sen.
 
Det verkliga livet, där händer det grejer som är tråkiga på riktigt, de kommer förstå det när de är vuxna och förmodligen skrattar även dem åt detta då. Dessutom så förstår jag inte varför det är dem som skriker och beter sig, det är väl ändå jag som borde göra det eller. 
 
Helt ärligt, för oss vuxna så är sådant här bara lite spännande krydda i tillvaron, sjukt spännande att följa kommentarerna haha, så fram med popcornen och läsglasögonen ;)
 
Här har ni några fler bilder, förresten cred till dem som iaf tog egna bilder, tummen upp på det!! 
 
 
 
Visst är det lite roligt att de till och med försöker göra liknande visitkort haha! 
 
Ja vad ska man säga.
Hade inte tänkt göra så många lycksosmycke eller länge, men det blev så stor efterfrågan och sen gick jag med på samarbete med ett UF företag för jag tycker det är kul, har själv haft UF-företag när jag gick i skolan och dessa tjejer verkade vara vassa med huvudet på skaft och självklart ville jag vara med och stötta deras event. Men annars har jag inte direkt tänkt någon framtid för dessa smycken, förutom möjligtvis namnbrickorna då, jag har kommit på andra saker som ska tillverkas och säljas men det är större grejer och tar längre tid, men jag gör det för det är roligt och jag råkar ha tid över denna vinter och är sjukt rastlösa av mig så jag hittar alltid på något att göra... Tjopp tjopp, ha det fint gott folk!! 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Kommentera här: