alldeles för mkt text...

IgÄr upptÀckte jag en rÀtt rolig sak. Jag sÄlde hÀromdagen tre stycken lycksomycken till en tjej och ser dem igÄr pÄ en sida som skriver att det Àr deras, och att de sÀljer dem. SÄdant beteende gillar jag inte. Jag Àr en gammal grÄhÄrig tant och dÀr med rÀtt gammaldags av mig, rÀtt ska va rÀtt, dÄligt uppförande tycker jag inte man ska acceptera.
 
Den/dem har skrivit i princip likadant som mig (och flera andra) sedan en bra tid tillbaka, och de har FÖRSÖKT att kopiera mina smycken. SĂ„nt gör mig inget, det Ă€r rĂ€tt roligt faktiskt. Det finns ju som sagt hur mĂ„nga som helst som gör sĂ„dan hĂ€r smycken och det Ă€r liksom ingen som har patent pĂ„ dem. DĂ€r Ă€r jag precis lika dĂ„lig isf om vi ska se det pĂ„ det viset, bara det att jag har försökt göra mina lite snyggare och lite bĂ€ttre, de har blivit rĂ€tt poppis och det Ă€r ju vĂ€ldigt kul kan jag tycka, fritt fram att göra likadana om man vill, men nu var det inte det detta gĂ€llde.
 
Nu skriver jag hÀr för att reda ut vad som hÀnt eftersom det blivit ett jÀkla liv pÄ kidsen, och en "hund" haha ;)
 
"Hunden" (som visade sig vara en slÀkting) började ju iaf skÀlla pÄ mig för hon var bara ett barn som la upp detta... Jag hade fÄtt fram att hon som köpte av mig var 21, oj sÄ fel jag hade, var nog lite snabb dÀr, fattar inte hur jag kunde fÄ fram det... NÄja, 45 Är fick jag fram vid nÀrmare koll, frÄn Tomelilla, jag kÀnner mÄnga dÀr o det Àr ju inte sÄ lÄngt dit, kanske man ska ta och trÀffa dem face to face och ge lite vett o etikett haha. 
 
Ja jag fattar att det inte Àr hon, men vet ni vad det sorgliga Àr, det Àr hur ungdomar Àr idag, jag hade tÀnkt att ta och skriva om det dÄ jag verkligen har fÄtt en insyn i detta sen jag började sÀlja dessa harmlösa smycke, sÄ det kommer nog upp nÀr jag hittar tid till det.
 
Hur som helst sÄ skyndade jag mig att sÀtta ihop bestÀllningen precis som till alla andra (jag visste ju inte), frÄgade i tisdags och skickade en bild sÄ det blivit rÀtt precis som jag brukar göra, för att sedan hinna posta dem pÄ lunchen.
 
SÄ igÄr kvÀll ser jag dÄ detta pÄ dens/deras sida, Äh herre vad jag skrattade!
 
 
 
 
Men man fĂ„r fasen sĂ€ga till dĂ„ alltsĂ„, Ă€ven om det kĂ€nns extremt löjligt och tar mkt onödig tid. Gjorde det och det tog bort kommentaren snabbare Ă€n en anka bajsar och det blockerades hej vilt... SÅ, rĂ€tt ska va rĂ€tt, man fĂ„r stĂ„ sitt kast helt enkelt, oavsett Ă„lder, vet man inte skillnaden pĂ„ rĂ€tt och fel sĂ„ Ă€r det dags att nĂ„gon lĂ€r dem eftersom ingen annan verkar göra det.
TyvÀrr vet ju inte mÄnga förÀldrar om vad deras barn gör pÄ nÀtet och det finns ju sÄ mkt vÀrre Àn sÄ hÀr, tyvÀrr, detta Àr INGET.
Men vi vuxna som ser ska helt klart kontakta förÀldrarna om vi ser barn uppföra sig illa, men dÄ tÀnker jag mest pÄ mobbing/trakasserier och sÄdant allvarligt, som sagt detta Àr inget som jag ser som sÄ farligt, mest rÀtt roligt faktiskt, men fel av dem.
 
Det Àr inte fel av mig att lÀgga upp bilderna (de pÄstÄr det), herregud de har 750 följare ca, dÄ fÄr man rÀkna med att synas.
Har ocksÄ försökt förklara vad som Àr fel av dem, verkar inte som de förstÄr det, kopiera pÄ, som sagt det finns inget patent, och vi vuxna fattar att sÄ Àr det, jag kommer pÄ nya designer hela tiden sÄ det Àr lugnt, bara kul att de uppskattas.
Men vi kan ta ett exempel, Hööks, de sÀljer trÀns som har vÀldigt starka influenser av andra dyrare mÀrken, det Àr ingen hemlighet att de kopierar, eller inspireras rÀtt mkt (för att uttrycka sig finare), av andra dyrare mÀrken. Det tycker jag Àr bra, har aldrig varit emot det, bra att det gÄr att köpa trÀns med samma funktioner/design men till ett mkt lÀgre pris. Man fÄr ofta vad man betalar för dock, Àven om kopiorna blir bÀttre och bÀttre med Ären, och sen kan jag tycka att 3-4000kr för ett trÀns Àr ett saftigt överpris Àven om det Àr bra kvalitet, sÄ ja det Àr BRA med konkurrens (krÀver ett helt eget inlÀgg egentligen men ja lite kort). De köper iaf inte ett Dyon trÀns och lÀgger upp och skriver att det Àr de dem sÀljer (falsk marknadsföring) de gör egna trÀns.
 
Tror ni kidsen FÖRSTÅR skillnaden nu tro?! 
 
Åh herre jag hade inte ens tĂ€nkt att lĂ€gga nĂ„n energi pĂ„ detta men de började gapa och skrika sĂ„, de gör sĂ„ nu för tiden tydligen, men som sagt, det kommer nog upp ett inlĂ€gg om det sen.
 
Det verkliga livet, dÀr hÀnder det grejer som Àr trÄkiga pÄ riktigt, de kommer förstÄ det nÀr de Àr vuxna och förmodligen skrattar Àven dem Ät detta dÄ. Dessutom sÄ förstÄr jag inte varför det Àr dem som skriker och beter sig, det Àr vÀl ÀndÄ jag som borde göra det eller. 
 
Helt Àrligt, för oss vuxna sÄ Àr sÄdant hÀr bara lite spÀnnande krydda i tillvaron, sjukt spÀnnande att följa kommentarerna haha, sÄ fram med popcornen och lÀsglasögonen ;)
 
HÀr har ni nÄgra fler bilder, förresten cred till dem som iaf tog egna bilder, tummen upp pÄ det!! 
 
 
 
Visst Àr det lite roligt att de till och med försöker göra liknande visitkort haha! 
 
Ja vad ska man sÀga.
Hade inte tÀnkt göra sÄ mÄnga lycksosmycke eller lÀnge, men det blev sÄ stor efterfrÄgan och sen gick jag med pÄ samarbete med ett UF företag för jag tycker det Àr kul, har sjÀlv haft UF-företag nÀr jag gick i skolan och dessa tjejer verkade vara vassa med huvudet pÄ skaft och sjÀlvklart ville jag vara med och stötta deras event. Men annars har jag inte direkt tÀnkt nÄgon framtid för dessa smycken, förutom möjligtvis namnbrickorna dÄ, jag har kommit pÄ andra saker som ska tillverkas och sÀljas men det Àr större grejer och tar lÀngre tid, men jag gör det för det Àr roligt och jag rÄkar ha tid över denna vinter och Àr sjukt rastlösa av mig sÄ jag hittar alltid pÄ nÄgot att göra... Tjopp tjopp, ha det fint gott folk!! 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Kommentera hÀr: