Lilly + IÂŽm Special de Muze

Lilly Àr seminerad med I`m Special de Muze och vi hÄller tummarna att hon tycker det kan vara ok att bli mamma!
 
Velade lÀnge in i det sista om jag skulle betÀcka men jag vet ju att det enda rÀtta Àr det egentligen, och precis alla jag frÄgat som Àr bra pÄ detta undrar om jag Àr kocko om jag inte betÀcker haha.
 
Har letat perfekta matchen till henne sedan i höstas, det Àr nog egentligen inte svÄrt, hon har ett blod som gör att man kan ta det mesta, men jag Àr rÀtt petig och har endel önskemÄl.
Jag sjÀlv gillar ju Mylord Carthago tex och hade gÀrna velat ha en sÄdan avkomma, men för den delen sÄ kan man ju inte bara ta det liksom, han passar inte Lilly alls utan Àr mer perfekt till Rutan och det kommer jag nog ta nÀsta gÄng till henne med.
 
Det har iaf varit funderingar pÄ allt frÄn Hip Hop till Vivant, nÄgon fjording dÀr emellan ocksÄ ;) Clicken,
Hervé dŽIve, Cristallo II, Conthargos och Crusader Ice (framför allt pga mödernet) men dÀr tycker jag resten inte matchar sÄ bra, temperamentet och resultat sÄklart, han har inte satt en fot fel nÄgonsin liksom, men ja ingen av dessa kÀndes helt hundra till henne, sÄ det var bara att börja om... 
 
IŽm Special behöver nog inte nÄgon nÀrmare presentation för de som Àr insatta, det Àr en extremt högintressant hingst. Han har nog det bÀsta möderne man kan tÀnka sig, roligt var att Lisen nÀmde det idag dessutom i sitt blogginlÀgg pÄ Hippson. Ja hela stammen Àr ju grym :) 
 
 
Lilly har fyra ELIT-ston i sin stam sÄ det Àr roligt att köra vidare pÄ extremt bra möderne, det finns ju gott om vÀlstammade hingstar, typ alla, men att mödernet har presterat pÄ högsta nivÄ i flera led Àr ju rÀtt ovanligt.
HÀr fÄr jag ju ocksÄ dessutom mitt Àlskade franska blod, och jag fÄr ett stÀnk av Carthago som Àr en stor favorit och som jag gÀrna vill ha med pÄ nÄgot vis.
KÀnns perfekt och han har precis det jag vill ha pÄ alla vis, och han prÀglar tydligen sina avkommor extremt mkt, mkt bra temperament och hoppar med mkt rygg och vÀldigt bra teknik!! 
 
SÄ detta val kÀnns super och jag hoppas hoppas det gÄr vÀgen! 
 
 
 

SOL

Äntligen sol och VÄRME!! SĂ„ skönt och efterlĂ€ngtat!!
 
Lilly Àr hemma igen efter sin utbildning hos Sara och 3Ärs testet som var i mÄndags pÄ Bollerup. Hon sköter sig sÄ himla bra nÀr hon Àr ivÀg, fast hemma hos Sara har hon varit mer stirrig och velat ha koll pÄ alla hÀstar och sÄ men sÄ fort hon har en uppgift sÄ blir hon superkoncentrerad och har förvÄnat oss nu mÄnga gÄnger, man kan ju tÀnka att hon dÄ skulle bli stirrigare nÀr hon Àr ivÀg liksom men nej, hon typ njuter av att det hÀnder nÄt verkar det som.
Hon har nu dÄ massa "vuxenpoÀng" sÄ som att bo borta, gÄ i skrittmaskin, Äka lastbil, vilket hon sÄklart var helt stormförtjust i, men lastbil brukar de ju gilla mer pÄ alla sÀtt och vis, var lite rÀdd ett tag att jag skulle behöva köpa lastbil och ta lastbilskort haha... Hon kan bubbelbadas borta (med lite reservation), skos, knoppas och alltsÄ Àven ridas pÄ olika platser. MÀrkligt, det var ju typ hÀromdagen hon föddes, tiden gÄr verkligen fort!
 
VÀldigt glad att jag lÀmnade ivÀg henne för detta, det har gett supermkt och de gör ett fantastiskt jobb med unghÀstarna och det Àr sÄ vÀl vÀrt det, tror man har igen det mÄnga gÄnger om.
 
 
Hon gick iaf upp bra i slÀpen sen nÀr hon skulle hem, och hon stod som ett ljus fortfrande fast hon nu dÄ blivit bortskÀmd med lastbil. 
 
3Ärs testet gick bra, hon Àr typ medel pÄ gÄngarter och sÄ, traven Àr superkass(6) men det visste vi ju redan, men det gör inget dÄ det ÀndÄ inte Àr till en fördel att ha bÀttre Àn sÄ pÄ en hopphÀst. Hon hoppar lÀtt, luftigt och lite snabbt, men Àr lite försiktig och hoppar inte helt genom ryggen Àn, det kommer sig sen.
Fick god kritik pÄ bÄde fram och bakben, god taxeringsförmÄga och avspÀnd med balaserad galopp. SÄ himla avspÀnd vet jag inte om hon var direkt men hon gjorde det med mkt gott förtroende och fick 7,5-8,5 och blev klass 1. Högre betyg Àn jag vÀntat mig i dagens lÀge faktiskt sÄ det var ju kul :) DÀremot fick hon 7,5 pÄ typ bara, det Àr vÀl det enda jag trodde hon skulle ha högre pÄ, hon fick bedömningen lÄgt ansatt hals, mkt Àdel, feminin och gracil. Nu pratas det ju rÀtt mkt om att hÀstarna Àr pÄ vÀg att bli för Àdla sÄ lagom tills de börjar bli snygga och sportiga sÄ ska det vÀndas tillbaka, mÄste betyda att Mini kommer vara mer rÀtt nÀsta Är dÄ haha;) 
 
 
Snygg Àr hon iaf :)  Och sÄ himla duktig, jag menar Bollerup av alla stÀllen, det hÀnder verkligen mkt dÀr och Àr mkt maskiner som kör runt hela tiden, men som sagt inga problem alls!