SOL

Äntligen sol och VÄRME!! Så skönt och efterlängtat!!
 
Lilly är hemma igen efter sin utbildning hos Sara och 3års testet som var i måndags på Bollerup. Hon sköter sig så himla bra när hon är iväg, fast hemma hos Sara har hon varit mer stirrig och velat ha koll på alla hästar och så men så fort hon har en uppgift så blir hon superkoncentrerad och har förvånat oss nu många gånger, man kan ju tänka att hon då skulle bli stirrigare när hon är iväg liksom men nej, hon typ njuter av att det händer nåt verkar det som.
Hon har nu då massa "vuxenpoäng" så som att bo borta, gå i skrittmaskin, åka lastbil, vilket hon såklart var helt stormförtjust i, men lastbil brukar de ju gilla mer på alla sätt och vis, var lite rädd ett tag att jag skulle behöva köpa lastbil och ta lastbilskort haha... Hon kan bubbelbadas borta (med lite reservation), skos, knoppas och alltså även ridas på olika platser. Märkligt, det var ju typ häromdagen hon föddes, tiden går verkligen fort!
 
Väldigt glad att jag lämnade iväg henne för detta, det har gett supermkt och de gör ett fantastiskt jobb med unghästarna och det är så väl värt det, tror man har igen det många gånger om.
 
 
Hon gick iaf upp bra i släpen sen när hon skulle hem, och hon stod som ett ljus fortfrande fast hon nu då blivit bortskämd med lastbil. 
 
3års testet gick bra, hon är typ medel på gångarter och så, traven är superkass(6) men det visste vi ju redan, men det gör inget då det ändå inte är till en fördel att ha bättre än så på en hopphäst. Hon hoppar lätt, luftigt och lite snabbt, men är lite försiktig och hoppar inte helt genom ryggen än, det kommer sig sen.
Fick god kritik på både fram och bakben, god taxeringsförmåga och avspänd med balaserad galopp. Så himla avspänd vet jag inte om hon var direkt men hon gjorde det med mkt gott förtroende och fick 7,5-8,5 och blev klass 1. Högre betyg än jag väntat mig i dagens läge faktiskt så det var ju kul :) Däremot fick hon 7,5 på typ bara, det är väl det enda jag trodde hon skulle ha högre på, hon fick bedömningen lågt ansatt hals, mkt ädel, feminin och gracil. Nu pratas det ju rätt mkt om att hästarna är på väg att bli för ädla så lagom tills de börjar bli snygga och sportiga så ska det vändas tillbaka, måste betyda att Mini kommer vara mer rätt nästa år då haha;) 
 
 
Snygg är hon iaf :)  Och så himla duktig, jag menar Bollerup av alla ställen, det händer verkligen mkt där och är mkt maskiner som kör runt hela tiden, men som sagt inga problem alls!
 
 
1 Susanna:

skriven

Ja men visst är det skönt med sol! :D

Kommentera här: