---

Wow det Àr fint vÀder, kors i taket! Fy fasen vad det regnar annars nu för tiden, heelt sjukt! 
 
Jag har införskaffat en Uhip ridkjol och en riktigt bra rengkappa frÄn Jacson med fleecefoder, hade inte överlevt utan denna klÀdsel, ja och ett par ordentliga gummistövlar med sÄklart! NÀstan som ett ridhus liksom... ;) 
 
 
Rutan behöver Àta vÀÀÀldigt mkt hö, hon tÄl inte kraftfoder, förutom havre och risklibaserat foder, och det kan jag ju inte ösa pÄ direkt av, grovfoder Àr mer naturligt dessutom och de mÄr bÀttre av det, speciellt hon. Nu nÀr det regnar sÄ förbaskat sÄ blir höet snabbt blött i hagen och dÄ vill hon inte ha det och jag mÄste lÀgga ut rÀtt mkt för att det ska rÀcka över dagen.
Hon Àr dessutom glad för att sprida ut det och det kvittar vad för sorts balja jag har sÄ ska det kastas med höet och dÀrefter trampas det pÄ det lite med sÄklart... Spillet blir rÀtt stort!
 
SÄ jag gjorde en fodertunna till henne, den funkar Àn sÄlÀnge super faktiskt. Dock lÀrde hon ju sig att öppna locket rÀtt snabbt efter att ha sett mig göra det en gÄng, sÄg direkt hur den lilla valnöten gick igÄng och började snurra, mkt lÀttare att Àta frÄn det stora hÄlet ju haha, sÄ typiskt henne, kastade ivÀg locket som det var en frisbee!
Men det Àr ju enklet löst genom att borra ett par hÄl i kanterna och fÀsta med nÄgon hake el sprint eller nÄt, sÄlÀnge fick jag anvÀnda det dÀr originallÄset som Àr till de tunnorna, men det Àr inte optimalt, de kan sÀkert skada sig pÄ det med.
 
Iaf sÄ har jag lagt i 6kg i den men mer fÄr plats, och sÄ fÄr hon en 3kg pÄse bredvid, blir alldeles perfekt. 
Ska absolut göra fler sÄdana, Raine ska fÄ en med mindre hÄl för han ska tvÀrtom inte Àta sÄ mkt, sÄ dÄ hade det varit bra om det rÀckte lÀngre.
 
Ska ha hÄl i mitten och bara sÀtta den över en stolpe sÄ kan de inte kasta med den eller nÄt, men den stÄr rÀtt bra ÀndÄ för fÀlgen och dÀcket vÀger ju endel.
 
 
Jag Àr supertrött alltid och sover sÀmre Àn vanligt, somnar inte förrÀn framÄt 01 och vaknar prick 04.20 sen ligger jag och stirrar i taket tills det Àr dags att gÄ upp 06. Helt sjukt och det har varit sÄ lÀnge nu, hoppas verkligen det vÀnder snart.
 
Alice (vÄr hund) har fÄtt en tumör och ska opereras pÄ mÄndag :( Eller ja den Àr ju inte analyserad Àn men det Àr givet.. För tvÄ veckor sedan fick hon ett litet vanligt sÄr sÄg det ut som, men det ville inte lÀka som det ska och jag började misstÀnka vad det var. Det sitter sÄ himla dumt till pÄ frambenet precis vid leden, det behöver dessutom tas bort lite extra mkt för att vara pÄ sÀkra sidan att fÄ bort allt, sÄ det kommer knappt finnas skinn att sy ihop det med, plus att det kommer röras nÀr hon gÄr, inte bra... Usch jag klarar mig inte utan den hunden kan jag sÀga, mÄtte det bli bra och att det inte kommer mer.
 
 
I helgen ska vi nog hÀmta hem Mini tjoho, saknat skruttan hon Àr sÄ rolig! Hon har skött sig bra och Àr nu helt inriden och har Àven löshoppat nÄgra gÄnger, kanonbra, hon fÄr nu vÀlförtjÀnt vila över vintern.
 
 
 

Kommentera hÀr: