---

Wow det är fint väder, kors i taket! Fy fasen vad det regnar annars nu för tiden, heelt sjukt! 
 
Jag har införskaffat en Uhip ridkjol och en riktigt bra rengkappa från Jacson med fleecefoder, hade inte överlevt utan denna klädsel, ja och ett par ordentliga gummistövlar med såklart! Nästan som ett ridhus liksom... ;) 
 
 
Rutan behöver äta väääldigt mkt hö, hon tål inte kraftfoder, förutom havre och risklibaserat foder, och det kan jag ju inte ösa på direkt av, grovfoder är mer naturligt dessutom och de mår bättre av det, speciellt hon. Nu när det regnar så förbaskat så blir höet snabbt blött i hagen och då vill hon inte ha det och jag måste lägga ut rätt mkt för att det ska räcka över dagen.
Hon är dessutom glad för att sprida ut det och det kvittar vad för sorts balja jag har så ska det kastas med höet och därefter trampas det på det lite med såklart... Spillet blir rätt stort!
 
Så jag gjorde en fodertunna till henne, den funkar än sålänge super faktiskt. Dock lärde hon ju sig att öppna locket rätt snabbt efter att ha sett mig göra det en gång, såg direkt hur den lilla valnöten gick igång och började snurra, mkt lättare att äta från det stora hålet ju haha, så typiskt henne, kastade iväg locket som det var en frisbee!
Men det är ju enklet löst genom att borra ett par hål i kanterna och fästa med någon hake el sprint eller nåt, sålänge fick jag använda det där originallåset som är till de tunnorna, men det är inte optimalt, de kan säkert skada sig på det med.
 
Iaf så har jag lagt i 6kg i den men mer får plats, och så får hon en 3kg påse bredvid, blir alldeles perfekt. 
Ska absolut göra fler sådana, Raine ska få en med mindre hål för han ska tvärtom inte äta så mkt, så då hade det varit bra om det räckte längre.
 
Ska ha hål i mitten och bara sätta den över en stolpe så kan de inte kasta med den eller nåt, men den står rätt bra ändå för fälgen och däcket väger ju endel.
 
 
Jag är supertrött alltid och sover sämre än vanligt, somnar inte förrän framåt 01 och vaknar prick 04.20 sen ligger jag och stirrar i taket tills det är dags att gå upp 06. Helt sjukt och det har varit så länge nu, hoppas verkligen det vänder snart.
 
Alice (vår hund) har fått en tumör och ska opereras på måndag :( Eller ja den är ju inte analyserad än men det är givet.. För två veckor sedan fick hon ett litet vanligt sår såg det ut som, men det ville inte läka som det ska och jag började misstänka vad det var. Det sitter så himla dumt till på frambenet precis vid leden, det behöver dessutom tas bort lite extra mkt för att vara på säkra sidan att få bort allt, så det kommer knappt finnas skinn att sy ihop det med, plus att det kommer röras när hon går, inte bra... Usch jag klarar mig inte utan den hunden kan jag säga, måtte det bli bra och att det inte kommer mer.
 
 
I helgen ska vi nog hämta hem Mini tjoho, saknat skruttan hon är så rolig! Hon har skött sig bra och är nu helt inriden och har även löshoppat några gånger, kanonbra, hon får nu välförtjänt vila över vintern.
 
 
 

Kommentera här: