jippi fredag!

Vad har hänt sen sist.. Rutan har gjort två starter, en för 14 dagar sedan i eslöv, tog 1.00 m för jag förväntade mig att hon skulle vara extremt spänd (inomhus nu ju) så då är det ju lättare och man kan ju typ skritta över den låga höjden. Men hon var supderduper fin, väldigt avspänd för att vara henne, mkt ridbar och ja allt var bra. Felfri var hon men jag red försiktigt i om hoppningen för underlaget släppte lite för oss, hon ska helst gå på sandfiber underlag tror jag. Vi kom iaf första utanför placering men det spelar ju ingen som helst roll viktigast att hon var så fin.
 
Nu i helgen gjorde vi en start i hässleholm, ändrade till 110 då hon kändes så pass bra helgen innan. Hon var fin här med, kanske lite mer spänd innan start precis, hon gillar inte hässleholm så värst, men tror hon var mest avspänd någonsin där nu faktiskt. Hon gick bra och lyssnade fint på mig, hade en känsla av att jag "fick ut stegen" mer, då är jag mkt nöjd för det är det som är vårat problem att det kan bli kort och studsigt. Lite flaxig med huvudet, detta bettet är inte optimalt men funkar nog bäst i dagsläget. Tog av martingalen och det var bra, det får hon fortsätta att gå utan tror jag nog. 
Felfri här med och det slutade faktiskt med en tredjeplats :) 
 
 
 
Nu denna vecka var det planerat en lugn vecka för henne. Tur var nog det för jag har haft diverse krämpor. Verkligen. Något har hänt i handen, den gör förbannat ont på morgonen men går som tur är till sig under dagen. Måste vara något med det reumatiska för inget hjälper. Likadant en låsning/inflammation i ryggen, fy fasen vi trodde det var njurarna, jag kunde knappt andas så ont det gjorde. Lite bättre nu tack och lov. Har hämtat ut Humiran som jag kan börja med nu efter typ ett års uppehåll pga dryga operationstiden, det var nog i grevens tid om vi säger så, hade glömt hur skruttig jag kan vara utan den. Hoppas det blir ordning på torpet igen nu då. 
 
Tror Rutan uppskattar att vara helt igång igen, hon tycker nog det är lite roligare än att vara mammaledig faktiskt, det var nog lite drygt i hennes tycke, men hon var superduper duktig på det, och Ellen är helt fantstiskt, nog enklaste hästen vi har för tillfället, precis lika cool som Rutan. 
 
 

Kommentera här: