Liten presentation av hästarna

Nu har jag fått mina skär bara för det haha! Får väl ta och klippa luddRaine lite då, mest på halsen som han är luddig.
 
Sjukt fint väder fortfarande, fantstiskt, men det blåser storm idag tycker jag, är kanske det där ruskvädret som ska va på söndag som drar in. Hoppas inte för det ställer till mina planer big time...
 
Rutan hon gjorde mig till världens lyckligaste igår, så från att varit världens tröttaste blev jag lite piggare. Tänk vad man kan sväva på moln efter ett bra pass! 
 
Tänkte köra en snabb presentation av hästarna för det är kanske inte så kul att läsa här och inte ha någon koll, tänkte om det är någon ny läsare eller så kanske. 
 
"Raine" (Rainbow KLT) f 00 e Cardento - Gatsby (Robin Z) - Uskudar des Malais. Köpte honom 2002 av Ilse Ekenborn. Har tävlat upp till 1.40m. Nu halvpensionär och gör någon liten start ibland när andan faller på. Helt underbar häst med riktigt stort hjärta och mod, världens bästa inställning!! Rider man bara något så när ordentligt så skuttar han runt felfritt, alltid, vill absolut inte riva och har ruskigt bra frambensteknik. Kan bli lite väl het och ivrig och bara springa som en tok, har hänt att jag fått utgå ett par gånger när det varit lite väl "out off control" typ i början på säsongen eller första inne. Inser att en sådan här häst kommer jag nog inte sitta på någon mer gång, önskar han var ett sto!
 
"Rut" (Miss Diamond) f 08 e Callahan - Cortus. Egen uppfödning som ligger mig riktigt varmt om hjärtat. Tävlat tom. 1.20m. Minst sagt speciell dam som inte gillar folk (precis som matte haha). Har livlig fantasi (också precis som matte) och kan nästan ramla ner och dö när hon fått för sig att något är märkligt, det kan ställa till det en hel del och man får ta henne lite för vad hon är. All kapacitet i världen har hon och ger en fantastisk känsla i språnget, enorm kraft och inget känns omöjligt. Rätt het, kommer lätt till spänning och börjar stöta, studsa och sprätta vilket kan göra det till en utmaning ibland, blir dock bättre desto mer hon är ute. Fått föl i år som är 6 månader om några dagar och hon är väl i stort sätt helt igång nu och tanken är att hon ska tävla några år nu innan hon går helt i avel.
 
"Lilly" (Alcortina) f 14 e Al Cendo(Al Cantino - Cardento) - Cortus. Egen uppfödning. Klass 1 hoppn 3- års test. Inte gjort så mkt än såklart men är en mkt snäll häst som var väldigt lätt att rida in. Nu dräktig med I´m Special de Muze (Emerald - Nabab de Reve - Chin Chin) som har det fantastiska Qerly Chin blodet på mödernets sida, ska bli mkt spännande att se vad det kan bli. Lilly har själv fyra ELIT ston i sin stam. Ska ridas lite nu i höst innan hon går på mammaledighet helt, mest så hon inte glömmer hur man gör.
 
"Mini" (Snow Contendra NHS) f 15 e Contendro I - Elmshorn - Irco Marco - Utrillo. Otroligt glad för denna personliga tjej som kom till oss som 7 månader hösten 15. En fantastisk stam i mina ögon, jag älskar Contendro blodet och även Irco Marco och hade velat ha mer Irco Marco/ Irco Mena att avla på. Har attityd och temperament men är samtidigt världens lugnaste och lättaste att ha att göra med, mkt cool och lättlärd, älskar att hoppa och gör det än så länge bra det lilla jag sett. Just nu under inridning.
 
"Ellen" (Rut-Ellen) f 17 e Emmerton - Callahan - Cortus. Mkt VDL blod ;) Ruts föl alltså och har ju såklart inte gjort så mkt mer än att äta, sova och skutta runt och vara glad. Mkt trevlig modell och väldigt snäll.
 
Raine
 
Rut
 
Lilly
 
Mini (måste nog ta någon bättre bild på henne haha)
 
Ellen
 

Kommentera här: