mera regn

Ja som sagt sÄ blev det rÀtt ruskigt vÀder igÄr kvÀll, men inte storm som det sades först, skönt det iaf.
 
Eftersom jag hade ridit pÄ morgonen sÄ hÀnde inte sÄ mkt pÄ kvÀllen mer Àn att det kom en snickare och kollade och mÀtte pÄ ett tak pÄ ena byggnaden, det mÄste bytas sÄ vi ska fÄ pris pÄ det.
 
Sen sÄ ska vi Àven fÄ pris pÄ vad det kan kosta att öppna upp till nocken och i med nya takstolar högre upp pÄ det gamla gris/kostallet, samt att rensa ut allt och sÄ sÄklart.
De hade gjort exakt det jobbet pÄ en precis likadan byggnad i samma storlek, sÄ det ska bli intressant att fÄ reda pÄ vad det kan tÀnkas bli för kostnad pÄ ett sÄdant projekt.
Min tanke Àr nÀmligen att göra ridhall dÀr inne, fy farao sÄ himla skönt det hade varit, tjocka stenvÀggar och alltid ett lagom klimat dÀr inne. Det blir inte stort men fullt tillrÀckligt, tÀnk sÄ perfekt nÀr man ska rida in unghÀstar tex.
Ska vi sen göra om ridbanan sÄ den tÄl lite mer sÄ kommer man nog kunna ha rÀtt mkt mer anvÀndning av den, funderar Àven pÄ att bygga ut den sÄ den blir typ 30X70m, men det kÀnns inte som en nödvÀndighet direkt, vi har ju inte dirket brist pÄ stora bra banor bara ett par minuter bort, och den Àr ju hyfsat stor (25X55m) men funderar pÄ det iaf. 
 
Red Àven denna morgon och sÄklart började det regna rÀtt bra sÄ fort jag skulle hoppa upp! RÀtt trött pÄ regnet nu alltsÄ, men det Àr bara att bita ihop. 
 
Sadeln fick sig ett paraffinoljebad efter morgonens regn, de blir ljusare med tiden men oljar man lite dÄ och dÄ, speciellt efter regn, och inte lÄter det gÄ för lÄng tid sÄ hÄller den sig rÀtt mörk.
Jag anvÀnder mig av en lite större pensel och bara penslar pÄ oljan, lÀttast sÄ och blir jÀmnast, man kan ta pÄ rÀtt mkt för de sugs in rÀtt snabbt, iaf om det Àr bra lÀder, men bÀst Àr vÀl ÀndÄ att göra det nÀr man ridit klart sÄ den kan hÀnga till nÀsta dag. 
 
 

Kommentera hÀr: