mera regn

Ja som sagt så blev det rätt ruskigt väder igår kväll, men inte storm som det sades först, skönt det iaf.
 
Eftersom jag hade ridit på morgonen så hände inte så mkt på kvällen mer än att det kom en snickare och kollade och mätte på ett tak på ena byggnaden, det måste bytas så vi ska få pris på det.
 
Sen så ska vi även få pris på vad det kan kosta att öppna upp till nocken och i med nya takstolar högre upp på det gamla gris/kostallet, samt att rensa ut allt och så såklart.
De hade gjort exakt det jobbet på en precis likadan byggnad i samma storlek, så det ska bli intressant att få reda på vad det kan tänkas bli för kostnad på ett sådant projekt.
Min tanke är nämligen att göra ridhall där inne, fy farao så himla skönt det hade varit, tjocka stenväggar och alltid ett lagom klimat där inne. Det blir inte stort men fullt tillräckligt, tänk så perfekt när man ska rida in unghästar tex.
Ska vi sen göra om ridbanan så den tål lite mer så kommer man nog kunna ha rätt mkt mer användning av den, funderar även på att bygga ut den så den blir typ 30X70m, men det känns inte som en nödvändighet direkt, vi har ju inte dirket brist på stora bra banor bara ett par minuter bort, och den är ju hyfsat stor (25X55m) men funderar på det iaf. 
 
Red även denna morgon och såklart började det regna rätt bra så fort jag skulle hoppa upp! Rätt trött på regnet nu alltså, men det är bara att bita ihop. 
 
Sadeln fick sig ett paraffinoljebad efter morgonens regn, de blir ljusare med tiden men oljar man lite då och då, speciellt efter regn, och inte låter det gå för lång tid så håller den sig rätt mörk.
Jag använder mig av en lite större pensel och bara penslar på oljan, lättast så och blir jämnast, man kan ta på rätt mkt för de sugs in rätt snabbt, iaf om det är bra läder, men bäst är väl ändå att göra det när man ridit klart så den kan hänga till nästa dag. 
 
 

Kommentera här: