fredag!!!

Yes Àntligen helg :) Eller ja denna vecka har sprungit ivÀg precis som de flesta andra, men det ska bli skönt med helg iaf.
 
Mini skötte sig mkt bra i Flyinge, stjÀrna Àr hon, lyckos den som ska ratta runt med henne sen sÀger jag bara! Hon gillade Flyinges ridhus och kunde galoppera avspÀnt och fint, hoppas det hÄller i sig, men det vet man ju aldrig men hon har hitintills skött sig mkt bra nÀr hon varit ivÀg, det Àr galoppen som kan bli lite struttig och dÄ blir ju sprÄngen sÀmre, men jag hoppas den tiden Àr förbi ;) 
 
 
Rutan har fÄtt gÄ i skogen, körde desto mer trav denna gÄng, vilken skillnad det Àr nu nÀr hon faktiskt har en hov (med rÀtt stöd) att sÀtta ner och vila steget pÄ!
Hon har ju ingen gÄng det Àr inte det jag menar, men hon kan vila pÄ steget bÀttre, ha hoven lÀngre stund i marken och hon vinklar upp den bÀttre sen, ja hela steget Àr liksom mer korrekt. Innan var hon sÄ snabb och hade knappt foten i marken ens, de mÄste ju röra sig ordentligt genom hela kroppen annars kan de inte bygga rÀtt muskler osv. Just hÄlla ut steget Àr ju det jag haft mest problem med och att hon lÀtt blir stötig, men som sagt stor skillnad och det Àr vÀldigt skoj!
 
Sen har vi trimmat hemma och idag var vi i Skyrup, hon kÀnns rÀtt fin och dÄ blir man alltid glad :)
 
 
En del av tulpanerna blommar nu (och lite ogrÀs)
 
 
Idag var jag en vÀnda pÄ tippen innan jobbet, ovanligt, och efter ska jag köpa hem spÄn och lite foder, ockÄ ovanligt... 
Hoppas pÄ fint vÀder i helgen, grÀset behöver klippas och det behöver fixas lite i trÀdgÄrden och evighetsarbetet med att mocka hagar fortsÀtter ju hela tiden, de Àr ju duktiga pÄ att fylla pÄ konstant om vi sÀger sÄ.
IgÄr kunde vi anvÀnda köket och jag gjorde storstÀdning i hela huset, sÄ himla skönt, men vi har fortfarande kvar mattor som skydd lite överallt och golvpapp och ja det Àr allmÀnt stökigt egentligen men det Àr himla mkt rymligare igen nu iaf och gÄr lite lÀttare att stÀda. 

perfekt

BÀsta tiden Àr ju helt klart nu och ett tag framÄt fÄr jag sÀga, redan vÀldigt grönt, bokskogen hÄller pÄ att slÄ ut och det Àr knoppar överallt, hÀstarna har grÀs i hagarna och ja allt Àr topp, inga jobbiga insekter osv. Vi körde ut gödning i mÄndags sÄ regnet som kommer nu Àr vÀlkommet dessutom! 
 
Rutis joggade ett lÀttare trimpass i mÄndags och hon var pefekt tempererad sÄ tror jag fick ut det mesta förra veckan dÄ ;) IgÄr hade jag frutansvÀrd migrÀn och mÄdde piss, var bara nÄgra timmar pÄ jobbet mitt pÄ dagen sen lÄg jag nerbÀddad tills pÄ kvÀllen dÄ vi var tvugna att köra och byta en sak pÄ ikea, men det lugnade sig lite och idag Àr det bra igen.
 
I eftermiddag Àr det löshoppning för Mini i Flyinge sÄ dÄ ska jag dit sen frÀser Rutan och jag en runda i skogen och sen ikvÀll tar vi och gör det sista pÄ köket tippar jag, lite Àr dock kvar som vi mÄste ha hjÀlp med av snickaren men sen Àr det verkligen klart!! :) Inte hallen men den tar vi i helgen...
 
Kolla vad snygga, men priset :/ 
 
Bjuder pÄ en bild pÄ ena sidan av köket frÄn i helgen sÄlÀnge, kommer nog bomba med bilder nÀr det Àr klart sen.... :) 
 
 
 

MĂ„ndag

Börjar se ett slut pÄ köket nu faktiskt, inte mkt kvar, mest lister, handtag och stÀlla in luckor och sÄdant smÄtt, ska bli sÄ otroligt skönt nÀr det Àr helt klart och jag kan stÀda hela huset ordentligt och inreda det nya! :) 
 
Jobbade non stop med det i helgen, hade först planer pÄ att kunna efteranmÀla till nÄgon tÀvling kanske men nej det hanns inte med. 
 
Rutan har fÄtt gÄ riktigt ordentligt sÄ hon har fÄtt ur sig lite energi. Trimmade ju först rÀtt hÄrt tvÄ dagar med smÄhinder mÄn-tis, sen frÀste vi runder riktigt ordentligt i skogen pÄ onsdagen, den rundan jag brukar ta 1- 1,5 varv av tog vi 5 av nu varav 4 i galopp och sen ett dÀr jag joggade av henne i trav och sÄ skritt hem sen sÄ det blev ordentligt och hon var vÀldigt nöjd och belÄten.
Torsdag morgon trimmade vi i Skyrup, dressyrade ordentligt och rullade sen över en lÄg bana nÄgra gÄnger, vill inte hoppa sÄ högt nÀr jag Àr sjÀlv men det Àr mest att jag vill hitta rÀtt tempo och kÀnsla sÄ det funkar ÀndÄ.
Avslutade med att hon fick gÄ ett varv utanför dÀr det finns lite stockar och terrÀnghinder, hon Àr ju rÀtt mesig av sig sÄ hon höll ju pÄ att dö men var ju trött sÄ hon gjorde inga extrema motstÄnd direkt och skuttade glatt över dem sen, hon blev rÀtt mallig att hon vÄgade haha!
Fredag blev det klÀttring pÄ stenberget, den rundan Àr extremt bra för den tar sÄ bra fast man bara behöver skritta pÄ lÄng tygel för det gÄr verkligen upp och ner hela tiden. I helgen hann jag inte med henne men hon for runt som en galning i hagen igÄr kvÀll sÄ jag antar att hon redan Àr superpigg igen ;)