fredag!!!

Yes äntligen helg :) Eller ja denna vecka har sprungit iväg precis som de flesta andra, men det ska bli skönt med helg iaf.
 
Mini skötte sig mkt bra i Flyinge, stjärna är hon, lyckos den som ska ratta runt med henne sen säger jag bara! Hon gillade Flyinges ridhus och kunde galoppera avspänt och fint, hoppas det håller i sig, men det vet man ju aldrig men hon har hitintills skött sig mkt bra när hon varit iväg, det är galoppen som kan bli lite struttig och då blir ju sprången sämre, men jag hoppas den tiden är förbi ;) 
 
 
Rutan har fått gå i skogen, körde desto mer trav denna gång, vilken skillnad det är nu när hon faktiskt har en hov (med rätt stöd) att sätta ner och vila steget på!
Hon har ju ingen gång det är inte det jag menar, men hon kan vila på steget bättre, ha hoven längre stund i marken och hon vinklar upp den bättre sen, ja hela steget är liksom mer korrekt. Innan var hon så snabb och hade knappt foten i marken ens, de måste ju röra sig ordentligt genom hela kroppen annars kan de inte bygga rätt muskler osv. Just hålla ut steget är ju det jag haft mest problem med och att hon lätt blir stötig, men som sagt stor skillnad och det är väldigt skoj!
 
Sen har vi trimmat hemma och idag var vi i Skyrup, hon känns rätt fin och då blir man alltid glad :)
 
 
En del av tulpanerna blommar nu (och lite ogräs)
 
 
Idag var jag en vända på tippen innan jobbet, ovanligt, och efter ska jag köpa hem spån och lite foder, ockå ovanligt... 
Hoppas på fint väder i helgen, gräset behöver klippas och det behöver fixas lite i trädgården och evighetsarbetet med att mocka hagar fortsätter ju hela tiden, de är ju duktiga på att fylla på konstant om vi säger så.
Igår kunde vi använda köket och jag gjorde storstädning i hela huset, så himla skönt, men vi har fortfarande kvar mattor som skydd lite överallt och golvpapp och ja det är allmänt stökigt egentligen men det är himla mkt rymligare igen nu iaf och går lite lättare att städa. 

perfekt

Bästa tiden är ju helt klart nu och ett tag framåt får jag säga, redan väldigt grönt, bokskogen håller på att slå ut och det är knoppar överallt, hästarna har gräs i hagarna och ja allt är topp, inga jobbiga insekter osv. Vi körde ut gödning i måndags så regnet som kommer nu är välkommet dessutom! 
 
Rutis joggade ett lättare trimpass i måndags och hon var pefekt tempererad så tror jag fick ut det mesta förra veckan då ;) Igår hade jag frutansvärd migrän och mådde piss, var bara några timmar på jobbet mitt på dagen sen låg jag nerbäddad tills på kvällen då vi var tvugna att köra och byta en sak på ikea, men det lugnade sig lite och idag är det bra igen.
 
I eftermiddag är det löshoppning för Mini i Flyinge så då ska jag dit sen fräser Rutan och jag en runda i skogen och sen ikväll tar vi och gör det sista på köket tippar jag, lite är dock kvar som vi måste ha hjälp med av snickaren men sen är det verkligen klart!! :) Inte hallen men den tar vi i helgen...
 
Kolla vad snygga, men priset :/ 
 
Bjuder på en bild på ena sidan av köket från i helgen sålänge, kommer nog bomba med bilder när det är klart sen.... :) 
 
 
 

Måndag

Börjar se ett slut på köket nu faktiskt, inte mkt kvar, mest lister, handtag och ställa in luckor och sådant smått, ska bli så otroligt skönt när det är helt klart och jag kan städa hela huset ordentligt och inreda det nya! :) 
 
Jobbade non stop med det i helgen, hade först planer på att kunna efteranmäla till någon tävling kanske men nej det hanns inte med. 
 
Rutan har fått gå riktigt ordentligt så hon har fått ur sig lite energi. Trimmade ju först rätt hårt två dagar med småhinder mån-tis, sen fräste vi runder riktigt ordentligt i skogen på onsdagen, den rundan jag brukar ta 1- 1,5 varv av tog vi 5 av nu varav 4 i galopp och sen ett där jag joggade av henne i trav och så skritt hem sen så det blev ordentligt och hon var väldigt nöjd och belåten.
Torsdag morgon trimmade vi i Skyrup, dressyrade ordentligt och rullade sen över en låg bana några gånger, vill inte hoppa så högt när jag är själv men det är mest att jag vill hitta rätt tempo och känsla så det funkar ändå.
Avslutade med att hon fick gå ett varv utanför där det finns lite stockar och terränghinder, hon är ju rätt mesig av sig så hon höll ju på att dö men var ju trött så hon gjorde inga extrema motstånd direkt och skuttade glatt över dem sen, hon blev rätt mallig att hon vågade haha!
Fredag blev det klättring på stenberget, den rundan är extremt bra för den tar så bra fast man bara behöver skritta på lång tygel för det går verkligen upp och ner hela tiden. I helgen hann jag inte med henne men hon for runt som en galning i hagen igår kväll så jag antar att hon redan är superpigg igen ;)