Bra besked med Rut

IgÄr fick Rutan klartecken att komma igÄng lite försiktigt, vÀldigt roligt!
 
 
MÄrten blev förresten chippad förra veckan och det gick bra, han var duktig lilla killen! 
 
 
Imorgon blir en hesktisk dag och jag vill bara att den ska vara över, först hovslagaren kl 8, begravning kl 10, sen ska jag vara i Löberöd kl 14.00, det blir tajt men det ska gÄ pÄ minuten.
 
Regnperioden Àr nog hÀr nu och jag Ängrar att jag inte lÀt drÀnera ridbanan i somras iaf, men det Àr ju inte försent sÄklart. Men just dÄ kÀndes det som att det aldrig mer kommer bli blött haha ;) En ordentlig belysning till den skulle jag vilja investera i ocksÄ. 
 
PÄ tal om regn sÄ igÄr nÀr jag kom hem sÄ stÄr Lilly, Ellen och MÄrten inne i maskinhallen och det öser ner utanför och de Àr torra och varma, det Àr skönt det!
 
De brukar inte vara sĂ„ kloka att de faktiskt gĂ„r in nĂ€r det regnar men Lilly gör det hela tiden vid dĂ„ligt vĂ€der och tar dĂ„ med sig gĂ€nget och det Ă€r ju kanonbra! Är det ruggiga nĂ€tter tar jag faktiskt in dem fast att de egentligen gĂ„r pĂ„ bete fortfarande och mycket vĂ€l hade klarat sig Ă€ndĂ„, men ja det kĂ€nns bĂ€ttre att bĂ€dda ner dem inne i halmen.
 
Ellen och MÄrten har blivit bÀstisar och han hÀnger mest med henne och ser upp till sin ett Är Àldre kusin. Full fart pÄ dem och de busar rÀtt mkt, roligare Àn att bara ha mami som mest tÀnker pÄ mat.
 
 

perfekt

Tjosan, alltsÄ nu tycker jag vÀdret Àr helt perfekt fÄr jag sÀga, lagom varmt, det kommer lite regn ibland, framför allt har vi fÄtt grÀs i hagarna igen vilket Àr uppskattat! 
 
PÄ tal om det sÄ har nu Mini vila och gÄr och mumsar grÀs, sÄ nu blir det inte mer om henne pÄ ett tag, har förstÄtt att det inte Àr sÄ uppskattat av en del haha, Rut bla... Hon Àr riktigt irriterad pÄ mig nu eftersom den lilla stjÀrnan har fÄtt all uppmÀrksamhet pÄ sistone, fÄtt bada massa bubbelbad och pyssel, ut och Äka osv, katastrofhemskt enligt Rut! 
 
 
NÀr det kommer mot höst blir jag alltid inspirerad att pyssla en massa, har ett rum som jag ska tapetsera om och vi ska lÀgga nytt golv dÀr och sÄ, det Àr jag lite sugen pÄ NU typ, passar inte sÄ bra i tiden nu dock sÄ det fÄr vÀnta lite.
Har gjort en ny sladd till ridbanan iaf, var sÄ himla trött pÄ den andra som Àr klumpig och tung men Àr bra eftersom man kan vÀnda pÄ den och riva upp om det behövs. Men nu slÀngde vi ihop en lite snabbt av tvÄ rejÀla stolpar typ mindre balkar och sÄ hittade jag ett galler som var perfekt att sÀtta efter, vÀldigt enkel modell men blev kanonbra, bÀsta Àr att jag kan ta den efter bilen med sÄ Àr det lite enklare och snabbare nÀr man slipper ta fram traktorn. Ska ta och laga mina utfyllnader till hinderna med som far lite illa eftersom jag har dem ute alltid, kanske snickrar ihop nÄgot nytt med. 
 
 

Selekteringen

IgÄr var det dÄ dags för SSHS selekteringen och jag var helt uppe i varv av nervositet. Antingen fÄr det ju gÄ jÀttebra eller sÄ fÄr det gÄ katastrofdÄligt, det Àr bÀttre Àn nÄgot mitt i mellan. Hon har aldrig gjort nÄgon dÄlig löshoppning eller satt en enda fot fel sÄ jag Àr rÀtt trygg dÀr men sÄklart kan hon ju dra till med supersprÄng och det vill man ju gÀrna, men hon Àr vÀldigt jÀmn i hoppningen och sprÄngen Àr vÀldigt lika varandra och det Àr bra. 
 
Vi hade fÄtt sent startnr och det skulle vara typ hela dagen dÀr, vi bor ju supernÀra sÄ jag var nere dÀr och kollade lÀget och konstaterade att vi borde starta halv fem. Halv fyra Àr hon fÀrdigknoppad och typ allt Àr klart, sÄ ringer jag och kollar var de Àr, start nr 50, Äh herre vi hade 53 liksom, ringde till Pontus och frÄgade var han var, i Höör, alltsÄ jag tror jag svimmade lite dÀr, sÄ pinsamt vi bor 1km ifrÄn och kommer för sent...
 
In med Mini fort som attan i slÀpen, tÀnkte att nu ska vÀl hon krÄngla bara för hon kÀnner stressen men nejdÄ raka vÀgen upp pÄ direkten som vanligt, sÄ duktig! 
 
Kommer fram och dÄ Àr start nr 37 inne och jag inser att ingen gÄr efter den dÀr listan lÀngre utan man stÀller sig i kö bara, sÄ skönt och ingen stress lÀngre och vi hade inte rÀknat fel och allt var frid och fröjd. 
 
NÀr vi lastat ut och stÄr lÀngst bort pÄ parkeringen vid gaveln pÄ ridhuset, parkerade dÀr för det var lugnast och lite mindre hÀstar just dÀr, ett gÀng treÄringar kan det ju vara ganska sÄ yvig stÀmning med liksom.
SÄ kommer det rÀtt vad det Àr en lös hÀst med trasigt trÀns farandes runt knuten bakifrÄn ridhuset!! Konstaterade blixtsnabbt att det var en hingst och siktet var instÀllt pÄ Mini och den bara flög pÄ henne, förstÄr ni paniken!!
 
DÀr stÄr jag och hÄller henne och kan inte göra sÄ mkt mer Àn att bara vifta lite, vilket inte hjÀlper ett skit, och jag mÄste ju se till och inte tappa henne heller dÄ hade hon vÀl sprungit hem rakt över vÀgen, hemska tanke... Mini blir inte ett dugg rÀdd och tar saken i egna hovar och ger den en ordentlig omgÄng, men det var inget den backade av eller brydde sig om och vÀgrar lÀmna henne och hon fortsatte slÄ och ingen vÄgade gÄ nÀra sÄklart, hemsk upplevelse. Till sist lugnade den sig lite och de fick tag pÄ den, den var inte sÄ snygg pÄ sidan dÄ men som tur var trÀffade hon inget ben pÄ den utan bara pÄ sidan. 
 
Men phu alltsÄ det dÀr kunde gÄtt riktigt illa men nu slutade det bra, Àr ju sÄdant som kan hÀnda.
 
Mini kliver in i ridhuset helt övertygad att hela denna tillstÀllning var bara för hennes skull och hon tycker det Àr ett riktigt trevligt pÄhitt dessutom. Skuttade över luftigt och fint och med mkt tryck, mer Àn sÄ uppfattar jag inte för jag Àr typ helt paralyserad av nervositet och fast Àn att jag verkligen stod och tÀnkte att jag skulle kolla ordentligt hur hon hoppade sÄ gick det inte in riktigt, mer Àn att jag var nöjd, filma fick man inte sÄ kunde ju inte kolla dÀr heller. Men de var nöjda, Pontus sa att det var bra, nÄgra andra hade lite koll pÄ henne och var vÀldigt förtjusta. 
 
SÄ det var inga diskussioner utan det blev ut för fotografering direkt :)
 
Fotografen hade typ tio olika lÀten pÄ sin telefon som hjÀlpmedel att fÄ perfekta bilder, men Mini som Àr en rÀtt ego och trygg individ bryr sig inte jÀttemkt om att det gnÀggar frÄn en telefon haha.
Ett bad i dammen hade varit roligare, eller rulla sig kanske, Àta grÀs, eller Ätminstone klia lite hysteriskt efter flugan som envisades med att landa pÄ henne... 
BlÄste storm gjorde det ju med sÄ de som faktiskt blev bra sÄ hade vi en svans pÄ helt fel hÄll, men till sist sÄ blev det nÄgon som var ok. PortrÀttbilden satt direkt och den ska jag köpa oavsett om vi kommer vidare eller inte.
 
Det blev en rÀtt lÄng tillsstÀllning ÀndÄ, skönt vi hade nÀra hem haha. Hon gick rakt upp Àven dÀr nÀr vi skulle hem, det tycker jag Àr helt fantastiskt, och det var ÀndÄ fullt med andra hÀstar pÄ parkeringen. Jag blir sÄ stolt och imponerad över henne, hur kan hon liksom bara göra allt sÄ sjÀlvklart och sjÀlvsÀkert, himla roligt Àr det med en sÄdan hÀst! :)
 
Idag Àr de pÄ Eklunda, dÀr var inte alls lika mÄnga anmÀlda, 16 st, sÄ nÄgra fler tillkommer ju och sen ska vÀl nÀstan hÀlften av dessa hÀr som nu blivit uttagna bort. Oavsett sÄ Àr jag glad att vi vÄgade prova för det var kul och vi blir absolut inte ledsna pÄ nÄgot vis om hon inte kommer med, det Àr ju en "risk" i sig med eftersom man inte sÀtter lÀgsta accepterat pris sjÀlv, det Àr ju inte alla som gÄr för enorma summor, sÄ kommer vi med kommer jag vara dödligt nervös av det, har verkligen inga bra nerver nÀr det kommer till sÄdant hÀr har jag mÀrkt ;) Vanliga tÀvlingar Àr bÀttre helt klart, men sÄdant som ska bedömas av andra och som du inte sjÀlv kan pÄverka Àr ju dölÀskigt.