ibland ska det bara krÄngla lite...

AlltsÄ de tvÄ senaste dagarna haha, vad det krÄnglat, smÄ saker men som gör vardagen lite bökigare.
 
I förrgÄr kvÀll skulle jag skynda mig ut och rida nÀr jag kom hem, det var hÄrt i marken pÄ morgonen men hade hunnit bli mjukt under dagen men höll pÄ att bli lite kallt igen sÄ jag blev stressad. MÄste köra in en höbal först och fÄr inte balgripen till att fungera, kunde inte öppna den liksom, dÄ var inte hydraulslangarna ikopplade, jag var ju hemma sjÀlv och för att sÀtta i dessa krÀvs det rejÀla nypor kan jag sÀga och det har inte jag. Försökte lÀtta pÄ trycket i slangarna och stod dÀr och höll pÄ, det Àr sÄ fruktansvÀrt bökigt och svÄrt att komma Ät med, dÄ öppnar himlen sig och det vrÀker ner regn, sÄklart...
 
Alice stod och tryckte sig mot mig hela tiden för hon hade fÄtt nÄgon slags psykos inne i huset nÀr vi kom hem för ena brandvarnaren varnade för att batteriet höll pÄ att ta slut, hon fÄr fullstÀndigt spel dÄ! Har varit sÄ sen brandlarmet gick en gÄng mitt i natten pga brandrök utifrÄn, var ett hus som brann i Tormestorp och röken gick rÀtt över sjön till oss, vi blev livrÀdda och for runt, var ju helt sÀkra pÄ att det brann nÄgonstans hos oss eftersom det luktade sÄ, uppenbarligen var det en lika hemsk upplevelse för henne som för oss och hon kÀnde vÀl vÄr panikrÀdsla! SÄ nÀr de piper till sÄ fÄr hon panik och hÄller pÄ att riva huset typ för att komma ut, inte roligt och mkt synd om henne. 
 
Lyckas till sist fÄ i de dÀr slangarna och ska köra in balen, inte lÀtt med Alice i vÀgen hela tiden, Candy sitter i traktorn, hon Àlskar det och fÄr ju bÀttre plats Àn Alice, annars hade hon med fÄtt Äka med sÄklart. NÀr jag dÄ ska köra med traktorn funkar inte det, visar sig att Candy lagt ur en av vÀxlarna haha, sÄ det var ÀndÄ snabbt och enkelt ÄtgÀrdat. 
 
MÄrten springer över mig tvÄ gÄnger och hÄller Àven pÄ att strypa mig med grimskaftet pÄ vÀg in frÄn hagen, hade ÀndÄ gett dem hö ute en stund innan sÄ de inte skulle ha stress in... 
 
Ska ta in hundarna men det Àr helt omöjligt att fÄ in Alice, fÄr inte tag pÄ henne heller för hon fattar ju att jag ska ta in dem sÄ hon försöker sticka, det gör hon aldrig, det hÀnder liksom inte sÄ fatta hur rÀdd hon var liksom! FÄr tag pÄ henne till sist och fÄr gÄ med dem in och sitta med henne en bra stund i soffan tills hon fattar att det inte Àr nÄgon fara och att det inte piper mer.
 
Ut och rida till sist, som tur var gick det bra iaf och det hade inte hunnit bli hÄrt i marken. Var fÀrdig med allt rÀtt sent sÄ Ät vÀl kvÀllsmat vid 21.30 typ, inte ovanligt och inte sÄ bra.. 
 
IgÄr nÀr jag sitter pÄ jobbet sÄ spöregnar det hela dagen och jag planerar att jag mÄste köra till ridhuset för med det regnet borde det vara för blött pÄ ridbanan och inte sÄ kul att rida i regn. Kommer hem sÄ Àr det typ torrt och har nog inte regnat sÄ mkt för tÀckena Àr i princip torra pÄ hÀstarna, tÀnkte typsikt men jaja jag kör nu nÀr jag bestÀmt det. 
 
Kör fram slÀpen, parkerar pÄ vÀgen för jag ska lÀgga in nytt spÄn, packar och gör Rutan fÀrdig, lastar och ska köra.. GÄr inte, hÀnder inget nÀr jag trycker pÄ startknappen, misstÀnker att batteriet i fjÀrren blivit för kallt och det Àr pÄ vÀg att sÀga upp sig sÄ jag vÀrmer den och dÄ fÄr den lite kontakt med bilen iaf, sen kommer massa felmeddelanden upp och bilen gÄr ner i nödsparlÀge och den gÄr absolut inte igÄng. AlltsÄ herre, och hemma sjÀlv och allt, misstÀnkte batteriet pÄ bilen ocksÄ sÄ Àven om jag fÄtt igÄng den sÄ hade jag inte vÄgat köra ivÀg. 
 
Lastade ut igen, Rutan undrade nog vad jag höll pÄ med, ner och red pÄ ridbana med perfekt underlag haha, det regnade inte ens, tÀnkte att nu fattas det bara att det börjar spöregna nÀr jag suttit upp. 
 
Bil och slÀp stod och lös för det gick inte att stÀnga av lyset, lagom stressande men ja det spelar ju ingen roll i det lÀget egentligen. Problemet var bara att jag parkerat just pÄ vÀgen och inte pÄ gÄrdsplanen som jag brukar sÄ den stod ju dessutom i vÀgen, sÄ nÀr Andreas vÀl var hemma sent sÄ fick vi mecka med det och fick igÄng den och kunde flytta den.
 
Rutan var jÀttefin sÄ det var ju nÄgot bra iaf. Vi hade en katt som satt och kollade pÄ hela passet med. Förr hade vi en katt som ALLTID var med ner till ridbanan, hoppade upp pÄ rumpan pÄ hÀsten efter jag hoppat upp, inte sÄ poppis utan lÀndtÀcke hehe, sen Äkte hon med dÀr nÀr jag skrittade fram, ibland satt hon pÄ min axel. Sen nÀr det var dags att börja trava hoppade hon ner och satte sig pÄ en bom och kollade hela passet, verkligen följde hÀsten hela tiden, sen upp igen och skritta av, fantastiskt rolig katt, denna katt sov ocksÄ alltid i Sallys box, gÀrna uppe pÄ henne. 
 
 
Hoppas pÄ mindre krÄngel idag och framför allt i helgen.
 
Mini fÄr nog komma ut pÄ en promenad i skogen eller nÄt, helt uttrÄkad pÄ det hÀr med vila redan efter bara tvÄ veckor. 
 
 
 

Kommentera hÀr: