skit

Fy jag är så dålig, mår verkligen skit, ser knappt någon förbättring heller! 
 
Åkte dessutom och tävlade i lördags, det var lite dumt kanske, kallt var det med! Det gjorde så jäkla ont när jag ridit och det tog flera minuter innan jag kunde andas normalt kändes det som. Ville ju komma igång nu, vi har ju fått stryka och ändra för det där med hennes stackars hovar, och jag var ju anmäld redan och ville verkligen inte behöva stryka en till, tänkte dessutom hela tiden att jag blir nog bättre... Blev jag inte, men febern är iaf borta nu tack och lov. 
 
Det gick iaf bra på tävlingen som tur var. Hade anmält till två klasser, först en 1m bara som uppvärmning liksom för jag visste med mig att vi inte skulla ha hunnit hoppa så mkt på bra underlag innan denna tävlingen så då kan jag lika gärna göra det där, hon är ju alltid lite rivig i början på sässongen också så kan vara skönt att stämma av henne lite lågt. 
 
Provade ett nytt bett som jag inte hoppat på innan och som jag bara ridit med en gång innan, dumt men trodde verkligen inte det skulle påverka en liten 1m så pass, men jo hon talade tydligt om att hon höll på att dö av det, gjorde tydliga kräkminer hela tiden, la sig på bogarna och drog tyglarna ur händerna på mig gång på gång haha.
 
Enda skillnaden mot det hon brukar gå med och detta är att detta är mer ergonomiskt och har en mildare helt vanlig tvådelad mundel, men det blev för mkt tungtryck tyckte hon iom att det är ergonomiskt och ska fördela trycket bättre. Kunde jag räknat ut faktiskt, hon hatar tungtryck och tar hellre tryck på lanerna isf. 
 
Fick hänga och slänga i manen i hennes även något pigga hetsiga tempo, trodde ett tag jag skulle studsa av för jag var så jädra matt i kroppen. Inför kombinationen som var sista hindret kom vi i pyttelite väntaläge så jag behövde liksom släppa manen och sträcka tygeln lite, räckte för att hon skulle låsa hela bakdelen och typ springa igenom hindret ist för att hoppa det. 
 
Så ja nej det bettet kan vi nog sälja faktiskt. Hade med hennes andra som vi brukar ha och i andra klassen (110) var allt ridbart som vanligt igen och hon hoppade runt fint och felfritt och blev placerade. 
 
Sååå glad när jag var på väg hem. Trodde jag skulle kurera mig relativt snabbt sen men icke, har varit helt utslagen och inte gjort ett knop i helgen, mest kollat massa hästhoppning på TV, fy farao vad duktiga de är, och Henrik alltså, min favoritryttare alla gånger, grym!!! 
 
Är fortfarande kass och att göra allt med hästarna själv idag trodde jag skulle ta livet av mig, typ, blir ju inte bättre av det fruktansvärt isiga vädret med, det är ju helt VIDRIGT, visserligen skiner solen men det känns inte för denna hemska isiga vind. 
 
Nåja nog gnällt, blir väl bra någon gång, men kommer nog lysa lite med min frånvaro lite till här om jag inte snabbt blir bättre alltså.
 
Några bilder på Rutan som stod och mös i solen, för en gångs skulle blåste det från andra hållet i Åstorp så det var lä på parkeringen och lite drägligare faktiskt.
 
 

Sjuk

Vaknade kl 2 natten till igår med feber o världens hosta. 
Sen fortsatte febern att stiga trots alvedon, provade Ipren ist på kvällen o då lugnade det sig lite. Men är fortf kass såklart. 
Otroligt öm i kroppen o den är ju öm i vanliga fall. 
Väldigt irriterande då jag har tävling på lördag. Får hoppas på snabb bättring här nu. 

Mini, är man en värdefull prinsessa för matte så är man🤷🏼‍♀️👑🦄😄 Fullkittad med skydd o boots runt om haha. Hon fick ju skor för första gången igår så lika bra att ha det tänker jag så länge det är så hårt o lite glatt i marken. 

(null)

tråkmåndag

Verkar vara en sådan där knölig dag idag...
 
Vi har massa is på gården och jag kan väl säga att förbannad är det minsta jag är över det, höll på att slå i skiten tusen gånger imorse.
Fixade till det igår men det smälter lite igen och fryser om, så idag ska jag fullständigt vräka ut salt, vi ska vada fram i salt faktiskt!
 
Utöver detta så har precis allt krånglat imorse, supermega törstiga hästar också helt plötsligt fast de går innifrån med fullt med vatten och ut så är det första de gör att stå där och hetsa med tänderna på isen och sen bara sörpla i sig allt där är, känns som de tar 10 liter i en klunk ibland alltså, jaja bra att de dricker ordentligt iaf!
 
Irriterad över hur tungjobbat stallet är, ni som har gödselstacken utanför dörren och foder och strö inne i stallet eller nära är verkligen lyckligt lottade, jag får fara och flänga runt kors och tvärs och det tar verkligen onödigt lång tid, helt jäkla superirriterande ibland alltså, men försöker se det som motion...
 
 
Min bil började tjuta helt plötsligt, den har världens hemskaste överfallslarm eller nåt, jag hade råkat komma mot den knappen och det slutar fasen aldrig tjuta, hände en gång på hästtävling, fruktansvärt pinsamt! Hundarna gick bananas iaf, de blir helt tokiga av sådant som tjuter.
 
Ellen hade ena foten i vädret en stund imorse och jag misstänker att det kan vara hovböld på g, suck, men Mini ska skos så då kollar vi det samtidigt. 
 
Hann inte gå så mkt som jag ville förra veckan, är verkligen inte pigg på att göra det vid 22-23 tiden på kvällen, så har försökt att ta igen det i helgen med att både gå och cykla. 
 
Kopparhatten Skäralid
 
Fantastiskt väder i lördags
 
Rut och Raine igår, man får vara lite uppfinningsrik var man kan rida nu, rakt in i skogen är det mjukt och fint, Rutan och jag klättrade i backarna i bokskogen i lördags, perfekt faktiskt! Igår kunde jag vara på ridbanan.
 
 
Hittat ett ridtäcke som jag verkligen vill ha men priset var väl sådär, dessutom är det inget jag behöver direkt för jag har redan ett gäng, ska sälja ett dessutom, ska bara få tummarna ur...