kallt o soligt

Ja nu har jag inte problem med att de pillar i sig grÀs och rötter iaf, 12 minus och strÄlande sol imorse. Helt underbart och jag vill allt annat Àn att sitta pÄ jobbet om vi sÀger sÄ!
 
 
 I lördags fick Mini (som blir 3 Är i Är) Äka till ridhuset. Hon har vilat helt sen hon kom hem i höstas, det behöver dem ju, men tÀnkte att det börjar bli dags att miljötrÀna lite nu och komma igÄng lite smÄtt igen. Men hon Àr ju stencool alltsÄ, dÀr Àr mkt vilja o fart och hon "tigger" om att fÄ göra saker, sÄ himla trygg i sig sjÀlv och helt orÀdd, helt perfekt psyke alltsÄ :)  
 
GÄr rakt upp i slÀpen, hon fick stÄ och vÀnta en stund först nÀr vi kommit fram sen trÀnsade jag i slÀpen, viktigt att de inte lÀr sig att de ska ut direkt. GÄr in i ridhuset (som Àr fullt med hinder och dekorationer) som om det var det mest naturliga i vÀrlden, det Àr det nog med för henne, inga konstigheter liksom, det Àr det hÀr jag Àr född för och Àntligen Àr det min tur tycks hon tÀnka. 
 
Sadlade och gjorde i ordning, hon stÄr som en stjÀrna blick still, visserligen med ett framben uppe i luften som en fÄgelhund, men sÄ stÄr hon alltid nÀr hon Àr taggad pÄ nÄgot. Promenerade sen runt lite, gick över lite cavaletti, och sprang över nÄgot litet hinder och hon hoppade sÄ fint och sprang efter mig som en agilityhund haha. 
 
LÀt henne jogga nÄgra varv pÄ linan sen hoppade jag upp och Andreas ledde runt oss lite men jag kÀnde rÀtt direkt att hon var trygg med uppgiften sÄ vi slÀppte sen var det bara att rida runt i skritt och trav inga konstigheter alls. NÀsta gÄng tar vi galopp med, vi hade hinderna kvar lÀngs med spÄret och vill ju sÄklart kunna följa spÄret i galopp sÄ nÀsta gÄng tar vi ner dem, trodde inte det skulle gÄ sÄ bra direkt, menar hon har ju vilat och det var första dagen med lite kyla osv, men hon Àr en pÀrla det har jag sagt hela tiden, hon har helt klart nÄgot speciellt. Alla tycker vÀl det om sina djur iof men jag Àr rÀtt kritisk nÀr det kommer till den punkten.
 
Man blir ju sÄ lycklig nÀr de sköter sig de smÄ liven, massa energi gav det och jag studasde runt lycklig resten av helgen :) 
 
VÀrldens sötaste Àr hon med ;) 
 
 

Kommentera hÀr: