kallt o soligt

Ja nu har jag inte problem med att de pillar i sig gräs och rötter iaf, 12 minus och strålande sol imorse. Helt underbart och jag vill allt annat än att sitta på jobbet om vi säger så!
 
 
 I lördags fick Mini (som blir 3 år i år) åka till ridhuset. Hon har vilat helt sen hon kom hem i höstas, det behöver dem ju, men tänkte att det börjar bli dags att miljöträna lite nu och komma igång lite smått igen. Men hon är ju stencool alltså, där är mkt vilja o fart och hon "tigger" om att få göra saker, så himla trygg i sig själv och helt orädd, helt perfekt psyke alltså :)  
 
Går rakt upp i släpen, hon fick stå och vänta en stund först när vi kommit fram sen tränsade jag i släpen, viktigt att de inte lär sig att de ska ut direkt. Går in i ridhuset (som är fullt med hinder och dekorationer) som om det var det mest naturliga i världen, det är det nog med för henne, inga konstigheter liksom, det är det här jag är född för och äntligen är det min tur tycks hon tänka. 
 
Sadlade och gjorde i ordning, hon står som en stjärna blick still, visserligen med ett framben uppe i luften som en fågelhund, men så står hon alltid när hon är taggad på något. Promenerade sen runt lite, gick över lite cavaletti, och sprang över något litet hinder och hon hoppade så fint och sprang efter mig som en agilityhund haha. 
 
Lät henne jogga några varv på linan sen hoppade jag upp och Andreas ledde runt oss lite men jag kände rätt direkt att hon var trygg med uppgiften så vi släppte sen var det bara att rida runt i skritt och trav inga konstigheter alls. Nästa gång tar vi galopp med, vi hade hinderna kvar längs med spåret och vill ju såklart kunna följa spåret i galopp så nästa gång tar vi ner dem, trodde inte det skulle gå så bra direkt, menar hon har ju vilat och det var första dagen med lite kyla osv, men hon är en pärla det har jag sagt hela tiden, hon har helt klart något speciellt. Alla tycker väl det om sina djur iof men jag är rätt kritisk när det kommer till den punkten.
 
Man blir ju så lycklig när de sköter sig de små liven, massa energi gav det och jag studasde runt lycklig resten av helgen :) 
 
Världens sötaste är hon med ;) 
 
 

Kommentera här: