Nytt år

Nya året började inte så värst roligt. Alice bev dålig igår och fick åka in akut med 40.7 grader i feber. Tydligen så är det livshotande vid 41.
Hon började löpa för en vecka sedan och det är inte normalt för henne, hon löper på våren och hösten och har alltså redan löpt det hon brukar.
De röntgade henne för att kolla livmodern och den var förstorad så vi fick ultraljudat också, den var inte så värst stor som de brukar vara vid livmoderinflammation men såg ändå inte ut som den skulle.
 
Flera prover togs och urinprov. Hon fick stanna såklart, dels pga den höga febern som var tvunget att gå ner sen kanske de skulle behöva akutoperera henne inatt. De ville helst att hon skulle kunna vänta till idag för då var de ju full styrka igen och de hade en som var mer kunnig på att avläsa ultraljudet.
 
De ringde imorse och sa att de var tvugna att operera, risk fanns att den skulle börja läcka och då är det riktigt kritiskt, eller ja det fanns liksom inget att välja på så de fick operera ut livmoder och äggstockar och det gick bra och hon är nu vaken. Dock såg livmodern konstig ut och den kommer att skickas iväg för analys.
 
Går allt fortsatt bra så får hon komma hem redan imorgon. Fanns risk att de skulle behöva skölja buken och sätta dränage och då hade hon fått stanna längre men det behövdes inte.
 
Jag tror att den där knölen hon hade på benet som är helt borta nu, som var väldigt skumt, nog kan hänga ihop på nåt vis, men vi kommer få mer svar sen. 
 
Rut stod helt förlamad i hörnan längst bort i boxen imorse och mitt hjärta stannade nästan! Hon rörde sig inte en millimeter, inte ens när jag la mat i krubban. Dock så avslöjade hennes hysteriska blick henne och "felet" var ryamattan som jag hängde på spolspilteväggen sent igår kväll.
Haha hon har stått där hela natten förmodligen, fick gå iväg och gömma mattan så blev hon normal igen, hon är ju lite kocko den damen alltså.
 
Hon var dock iväg och fixade sina tänder i fredags och brukar alltid få lite magsårssymptom efter det då hon blir så stressad och måste också få så extremt mkt lugnande. Så denna gång ska vi ge en kur med Gastro gard, men det fanns inte hemma någon stans så vi kan inte börja med det förrän idag, tur vi tänkte på det för det verkar ju behövas. 
 
Håller verkligen tummarna för Alice nu, så sjukt tomt utan henne, Candy matvägrar och är helt deppig dessutom, får bjuda henne på nåt som hon inte kan motså ikväll. 
 
 

Kommentera här: