Nytt Ă„r

Nya Äret började inte sÄ vÀrst roligt. Alice bev dÄlig igÄr och fick Äka in akut med 40.7 grader i feber. Tydligen sÄ Àr det livshotande vid 41.
Hon började löpa för en vecka sedan och det Àr inte normalt för henne, hon löper pÄ vÄren och hösten och har alltsÄ redan löpt det hon brukar.
De röntgade henne för att kolla livmodern och den var förstorad sÄ vi fick ultraljudat ocksÄ, den var inte sÄ vÀrst stor som de brukar vara vid livmoderinflammation men sÄg ÀndÄ inte ut som den skulle.
 
Flera prover togs och urinprov. Hon fick stanna sÄklart, dels pga den höga febern som var tvunget att gÄ ner sen kanske de skulle behöva akutoperera henne inatt. De ville helst att hon skulle kunna vÀnta till idag för dÄ var de ju full styrka igen och de hade en som var mer kunnig pÄ att avlÀsa ultraljudet.
 
De ringde imorse och sa att de var tvugna att operera, risk fanns att den skulle börja lÀcka och dÄ Àr det riktigt kritiskt, eller ja det fanns liksom inget att vÀlja pÄ sÄ de fick operera ut livmoder och Àggstockar och det gick bra och hon Àr nu vaken. Dock sÄg livmodern konstig ut och den kommer att skickas ivÀg för analys.
 
GÄr allt fortsatt bra sÄ fÄr hon komma hem redan imorgon. Fanns risk att de skulle behöva skölja buken och sÀtta drÀnage och dÄ hade hon fÄtt stanna lÀngre men det behövdes inte.
 
Jag tror att den dÀr knölen hon hade pÄ benet som Àr helt borta nu, som var vÀldigt skumt, nog kan hÀnga ihop pÄ nÄt vis, men vi kommer fÄ mer svar sen. 
 
Rut stod helt förlamad i hörnan lÀngst bort i boxen imorse och mitt hjÀrta stannade nÀstan! Hon rörde sig inte en millimeter, inte ens nÀr jag la mat i krubban. Dock sÄ avslöjade hennes hysteriska blick henne och "felet" var ryamattan som jag hÀngde pÄ spolspiltevÀggen sent igÄr kvÀll.
Haha hon har stÄtt dÀr hela natten förmodligen, fick gÄ ivÀg och gömma mattan sÄ blev hon normal igen, hon Àr ju lite kocko den damen alltsÄ.
 
Hon var dock ivÀg och fixade sina tÀnder i fredags och brukar alltid fÄ lite magsÄrssymptom efter det dÄ hon blir sÄ stressad och mÄste ocksÄ fÄ sÄ extremt mkt lugnande. SÄ denna gÄng ska vi ge en kur med Gastro gard, men det fanns inte hemma nÄgon stans sÄ vi kan inte börja med det förrÀn idag, tur vi tÀnkte pÄ det för det verkar ju behövas. 
 
HÄller verkligen tummarna för Alice nu, sÄ sjukt tomt utan henne, Candy matvÀgrar och Àr helt deppig dessutom, fÄr bjuda henne pÄ nÄt som hon inte kan motsÄ ikvÀll. 
 
 

Kommentera hÀr: