Helt sjukt!

Detta vädret alltså, över 30 grader varje dag nu hur länge som helst, helt galet är det. Tror vi fått två små regnsskvättar bara sen innan midsommar, det har kommit över allt känns det som men inte hos oss, kan regna nere i byn men slutar strax innan oss, men visst det är ju inga enorma mängder som kommit ändå men det hade varit bättre än inget. Gräset har varit slut sen länge förutom lite i vår stora sommarhage och jag ger hö och lusern plus lite kraftfoder till de som behöver.
Detta är minst lika jobbigt som att ha häst på vintern får jag säga. Ellen och Mini kommer hem ikväll, Mini ska få på dojjor igen och börja lite smått mot sitt "vuxenliv" och evt försäljning. Ellen hade jag tänkt att hon kanske kan gå med Lilly och Mårten om lillskiten kan vara snäll mot henne ;) Lilly kommer jag inte börja på förrän nästa år när Mårten är avvand osv. 
 
Jobbig sommar helt klart på många vis, måste också vända och vrida på vart enda öre för det har varit och är extremt mkt extrautgifter och mkt kommer få gå till foder och strö, har bunkrat upp för jag misstänker priserna kommer skjuta i höjden på det mesta och det är ju saker som ändå kommer gå åt så man kan lika gärna köpa det nu men det blir lite dyrt på en gång bara med allt samtidigt. 
 
Rutan har dessutom skadat sig, hon hade sparkat och trampat sig på hö fram för 3 v sen, även sår på bogen, kan vara så att Raine sparkat henne, men han gick i en hage bredvid men det kan ju hända ändå men han är ju inte någon som sparkar bara sådär, men ja nåt har hänt och jag vet inte riktigt vad, de kan ju lyckas med det mesta, sen har hon typ kastat sig åt sidan och samtidigt sparkat på sig själv förmodligen.
Halt och svullen och jobbigt med sår i denna värmen, det på bogen satt ju inte så bra till heller med tanke på att jag inte kunde ha flugtäcke på eller bandagera eller så, dessutom var det rätt djupt. Men vi löste det och tog oss igenom det, dock så hade hon svullnad som ej ville gå ner över kotsenskidorna så det ville jag kolla upp, så gott det nu går med henne.
Så igår var hon och jag hos veterinären och ja det gick ju inte att röra henne inne på kliniken, alltså inte ens det, men böjprov utomhus gick bra så det gjorde vi runt om högt och lågt och det var bra förutom lite fram då som hon reagerar på och fortf är svullen på, det är nog en riktigt rejäl smäll hon fått alltså :( 
Svullnad på kotsenskidorna kan ta väääldigt lång tid att få ner OM det ens gör det. Det har iaf sedan i tors förra veckan börjat gå ner lite och det är mjukt vilket är bra. Vi börjar med en Metacamkur och vibrationsgolv och är hon inte bättre på åb så hade det varit bra om vi på något vis kunde ultraljuda och behandla henne, men håller vi tummarna för att det blir bra så här.
 
 
Slänger upp lite bilder, har inte gjort så mkt på semestern, mest försökt överleva, någon liten utflykt här och där, målat lite och sånt vanligt pyssel, storstädat sadelkammaren och gjorde nya hängare som jag blev väldigt nöjd med, gjort fler hötunnor och ska göra en till bara sen har jag så jag klarar mig tror jag :) 
 
 
Har fått världens finaste schabrak, då blir man väldigt glad!!! :) Dessutom matchar det perfekt så var tvungen att ta en bild på allt tillsammans, löjligt jag vet men jaja... 
 
 
Candy vaktar höet 
 
 

Semester, torka, flamingofeber, Falsterbo


Ja som rubriken lyder, det är semester, hunnit ha en vecka redan men den va mest kaos o en hel del jobb ändå. Nu börjar semester känns det som! 
Det är Falsterbo nu o igår var vi nere en sväng o kollade, väldigt mkt folk för att vara första dagen! 
Kommer åka ner någon sväng till. Mycket till shopping blir det tyvärr inte, mässan är inte vad den har varit en gång men så är det ju med de flesta mässor, det är ont om fynd men jag lyckades fynda en Kingsland jacka för 200kr!😳 Det var en utländsk försäljare o jag undrar om de inte tänkt fel när de prissatte dem för det var ju hysteriskt billigt, men jag tackar o tar emot!😃👌🏼

Torkan är extrem o gräset är i princip slut i hagarna, men de är tjocka o fina än o jag har börjat ge hö, tyvärr kommer det ju bli en extrem bristvara ett bra tag nu, jag har köpt vad jag behöver, hoppas jag, det beror på hur mkt jag måste behöva ge nu, gäller att verkligen tänka efter o se till att de absolut inte blir något spill!
Usch man får magknip bara man tänker på hur det redan är o hur det kommer bli i vinter! 
Jag stänger av där jag kan o just nu går Rutan på uppfartsvägen o tar gräset längs med stengärdet o åkerkanten. 

Stallet är iaf nytvättat o målat, det gick snabbt o vi sparade på vattnet så mkt det gick, har ingen aning om hur mkt vår brunn klarar men det är en 80 m borrad, vi har två till grävda o jag ska kolla hur läget står till i dem ikväll tänkte jag.

(null)
(null) (null)
(null)

Idag chillar jag med sol o bad bland mina flamingos, jag har fått flamingofeber, de är ju fantastiskt snygga djur med sin tjusiga rosa färg, tänk om man kunde haft ett gäng i trädgården i stället för höns tänker jag, tänk vad tjusigt!👌🏼😄
(null)

(null)

(null)