Helt sjukt!

Detta vÀdret alltsÄ, över 30 grader varje dag nu hur lÀnge som helst, helt galet Àr det. Tror vi fÄtt tvÄ smÄ regnsskvÀttar bara sen innan midsommar, det har kommit över allt kÀnns det som men inte hos oss, kan regna nere i byn men slutar strax innan oss, men visst det Àr ju inga enorma mÀngder som kommit ÀndÄ men det hade varit bÀttre Àn inget. GrÀset har varit slut sen lÀnge förutom lite i vÄr stora sommarhage och jag ger hö och lusern plus lite kraftfoder till de som behöver.
Detta Àr minst lika jobbigt som att ha hÀst pÄ vintern fÄr jag sÀga. Ellen och Mini kommer hem ikvÀll, Mini ska fÄ pÄ dojjor igen och börja lite smÄtt mot sitt "vuxenliv" och evt försÀljning. Ellen hade jag tÀnkt att hon kanske kan gÄ med Lilly och MÄrten om lillskiten kan vara snÀll mot henne ;) Lilly kommer jag inte börja pÄ förrÀn nÀsta Är nÀr MÄrten Àr avvand osv. 
 
Jobbig sommar helt klart pÄ mÄnga vis, mÄste ocksÄ vÀnda och vrida pÄ vart enda öre för det har varit och Àr extremt mkt extrautgifter och mkt kommer fÄ gÄ till foder och strö, har bunkrat upp för jag misstÀnker priserna kommer skjuta i höjden pÄ det mesta och det Àr ju saker som ÀndÄ kommer gÄ Ät sÄ man kan lika gÀrna köpa det nu men det blir lite dyrt pÄ en gÄng bara med allt samtidigt. 
 
Rutan har dessutom skadat sig, hon hade sparkat och trampat sig pÄ hö fram för 3 v sen, Àven sÄr pÄ bogen, kan vara sÄ att Raine sparkat henne, men han gick i en hage bredvid men det kan ju hÀnda ÀndÄ men han Àr ju inte nÄgon som sparkar bara sÄdÀr, men ja nÄt har hÀnt och jag vet inte riktigt vad, de kan ju lyckas med det mesta, sen har hon typ kastat sig Ät sidan och samtidigt sparkat pÄ sig sjÀlv förmodligen.
Halt och svullen och jobbigt med sÄr i denna vÀrmen, det pÄ bogen satt ju inte sÄ bra till heller med tanke pÄ att jag inte kunde ha flugtÀcke pÄ eller bandagera eller sÄ, dessutom var det rÀtt djupt. Men vi löste det och tog oss igenom det, dock sÄ hade hon svullnad som ej ville gÄ ner över kotsenskidorna sÄ det ville jag kolla upp, sÄ gott det nu gÄr med henne.
SÄ igÄr var hon och jag hos veterinÀren och ja det gick ju inte att röra henne inne pÄ kliniken, alltsÄ inte ens det, men böjprov utomhus gick bra sÄ det gjorde vi runt om högt och lÄgt och det var bra förutom lite fram dÄ som hon reagerar pÄ och fortf Àr svullen pÄ, det Àr nog en riktigt rejÀl smÀll hon fÄtt alltsÄ :( 
Svullnad pÄ kotsenskidorna kan ta vÀÀÀldigt lÄng tid att fÄ ner OM det ens gör det. Det har iaf sedan i tors förra veckan börjat gÄ ner lite och det Àr mjukt vilket Àr bra. Vi börjar med en Metacamkur och vibrationsgolv och Àr hon inte bÀttre pÄ Äb sÄ hade det varit bra om vi pÄ nÄgot vis kunde ultraljuda och behandla henne, men hÄller vi tummarna för att det blir bra sÄ hÀr.
 
 
SlÀnger upp lite bilder, har inte gjort sÄ mkt pÄ semestern, mest försökt överleva, nÄgon liten utflykt hÀr och dÀr, mÄlat lite och sÄnt vanligt pyssel, storstÀdat sadelkammaren och gjorde nya hÀngare som jag blev vÀldigt nöjd med, gjort fler hötunnor och ska göra en till bara sen har jag sÄ jag klarar mig tror jag :) 
 
 
Har fÄtt vÀrldens finaste schabrak, dÄ blir man vÀldigt glad!!! :) Dessutom matchar det perfekt sÄ var tvungen att ta en bild pÄ allt tillsammans, löjligt jag vet men jaja... 
 
 
Candy vaktar höet 
 
 

Kommentera hÀr: