Snö igen

Men alltså jag tar tillbaka det där med vårkänsla o kunna använda vattenslangen... Det blev kallt o kom massa snö igen😩 

Faktiskt lite tråkigt om jag får säga det, men vi lär väl överleva. Fick ploga ridbanan så nu har jag grus i drivor på bortre  delen, men jag kan använda den iaf o det går väl att fixa till sen. 

Minis löshoppning igår blev inställd pga varningar om vädret, synd, o det blev ju inte så himla farligt väder heller men det kan man ju inte veta. Men vi får löshoppa hos Pontus ist så det löser sig, men bra att vara på lite andra ställen även om hon är helt obrydd om det. 

Hittat en tapet som jag totalt körat ner mig i, hade tänkt att ha den på en bit i köket men det blev inte helt bra där så måste hitta någon annanstans att ha den på!

Visst är den underbar😍  (null)

Det där med tapeter är sjukt jobbigt jag har nästan hållt på att bryta ihop haha, det finns ju så många fina o ju mer man kollar desto svårare att bestämma sig såklart!

Sommartid

Då var det sommartid och det börjar faktiskt kännas lite som vår :) Bara det faktum att man kan använda vattenslangen att fylla vattenbaljorna med är ju helt fanatstiskt, jag hade inte orkat länge till tror jag. 
 
Var på tippen varje dag förra veckan, så även i lördags. Det är full rulle nu med vår köksrenovering, lite jobbigt ändå får jag säga, och jag som ville göra badrummet direkt efter men var lite ledsen för att golvläggaren var fullbokad till juni/juli men det kan nog vara lite skönt med en paus inna vi börjar på det, dessutom ska taket bytas på ena byggnaden där emellan... 
 
Försöker välja tapet men det är inte lätt alltså, hittar så många fina men tanken är ju att vi inte ska behöva tapetsera om på hundra år helst haha, så gäller att försöka ta något diskret som man inte blir trött på efter ett år typ. 
 
Rutan var iväg och tävlade en klass i helgen och vi var väl inte så värst förberedda då jag inte hunnit hoppa med henne något sedan förra tävlingen mer än några språng hemma i fredags och lite studs och cavaletti tidigare, dessutom är hon ju på sitt vassa "vårhumör", så ja det kändes som det kunde gå hur som helst nästan. 
 
Det började ju bra med att efter jag tagit in henne från hagen och konstaterat att hon var väldigt skitig om benen att det var lika bra att tvätta dem, så det gjorde jag och hade precis oljat hovarna och skulle bara byta grimma sen åka, så smet den lilla snabba ålen minsann!! 
 
Ut i trädgården, Andreas försökte stoppa henne men då hoppade hon över muren som är utanför stallet, modigt av henne som i vanliga fall är en fegis.... 
 
Bak på baksidan och fräste rundor, inte en suck att få tag på henne, som tur var fick hon inte igång Lilly och Ellen som går där utan de stod mer och tittade med stora ögon och undrade vad hon höll på med. 
 
En spann med foder hjälpte inte heller, det genomskådade hon, varje gång man höjde handen pyttelite för att försöka få tag på henne så bara bockade hon iväg, herregud vilken cirkus det var alltså, men lyckades till sist få ett grimskaft runt halsen på henne.
 
Behöver jag säga att hon blev väldigt skitig igen... Det fick va så faktiskt, bättre vi kom iväg liksom, dessutom misstänkte jag att det skulle vara hyfsat geggigt på tävingsplatsen med vilket det var. 
 
Hon kändes lite spooky som alltid denna årstid, så jag red inte så snabbt i omhoppningen, vågade inte utmana ödet liksom, vilket jag ångrar ändå, måste börja lita på henne.
 
Det blev felfritt iaf, tur för henne ;) Vi blev första utanför placering såklart, men hon hoppade verkligen fint och det känns alltid bra då :) 
 
Liten del av det hon fräste upp, haha den stackars gräsmattan som redan var hårt sargad från andra liknande tillfällen. Fick snällt lova att jag skulle fixa iordning den, Andreas är inte så jätteförtjust i Rutan nu...
 
 

Onsdag

Rutan är nog i sin värsta period nu med pälsen, hon är torr o fnöskig o man får inte ens peta på henne. Hon har till o med skav lite överallt o det brukar inte hon ha. Hon var inte så värst rolig igår, lite stingslig o tjurig. Hoppas hoppas denna solen som vi haft/har nu skyndar på allt lite.
 
Mini är föresten anmäld till 3-års testet nu, Flyinge 5 maj blev det, Pontus som äger en del i henne kommer få visa, eller ja vi är ju med också såklart. Kommer köra henne några vändor till honom så han får rida henne lite igen. 
(Film från senaste löshoppningen finns på min facebook om någon är intresserad)
 
Rev ut golvet i matrumsdelen igår kväll o plockade ur alla miljoners med spik från golvet, o då följer ändå de flesta med ut när man river upp det... Lastade ut det på släpen, sen började jag röja ur hallen så ikväll ska det golvet ut. 
 
Ska gå upp till färgaffären som vi har precis här vid jobbet o kolla på tapeter, vi ska ju tapetsera om matsalsdelen och kanske i hallen med. Det blir rätt mkt av det för man hittar hela tiden mer man vill göra när man ändå är igång, tex ska alla dörrar o karmar bytas till vita ist. Men det blir såå roligt när det är färdigt!! 
 
Denna tapet kom fram bak elementet, väldigt tjusigt till den där golvmattan som låg under den vi hade, spygrön tapet i köksdelen o det bruna kakelet med orangea blommor, alltså jag hade haft konstant migrän!!!