Snö igen

Men alltsĂ„ jag tar tillbaka det dĂ€r med vĂ„rkĂ€nsla o kunna anvĂ€nda vattenslangen... Det blev kallt o kom massa snö igenđŸ˜© 

Faktiskt lite trĂ„kigt om jag fĂ„r sĂ€ga det, men vi lĂ€r vĂ€l överleva. Fick ploga ridbanan sĂ„ nu har jag grus i drivor pĂ„ bortre  delen, men jag kan anvĂ€nda den iaf o det gĂ„r vĂ€l att fixa till sen. 

Minis löshoppning igĂ„r blev instĂ€lld pga varningar om vĂ€dret, synd, o det blev ju inte sĂ„ himla farligt vĂ€der heller men det kan man ju inte veta. Men vi fĂ„r löshoppa hos Pontus ist sĂ„ det löser sig, men bra att vara pĂ„ lite andra stĂ€llen Ă€ven om hon Ă€r helt obrydd om det. 

Hittat en tapet som jag totalt körat ner mig i, hade tÀnkt att ha den pÄ en bit i köket men det blev inte helt bra dÀr sÄ mÄste hitta nÄgon annanstans att ha den pÄ!

Visst Ă€r den underbar😍  (null)

Det dĂ€r med tapeter Ă€r sjukt jobbigt jag har nĂ€stan hĂ„llt pĂ„ att bryta ihop haha, det finns ju sĂ„ mĂ„nga fina o ju mer man kollar desto svĂ„rare att bestĂ€mma sig sĂ„klart!

Sommartid

DÄ var det sommartid och det börjar faktiskt kÀnnas lite som vÄr :) Bara det faktum att man kan anvÀnda vattenslangen att fylla vattenbaljorna med Àr ju helt fanatstiskt, jag hade inte orkat lÀnge till tror jag. 
 
Var pÄ tippen varje dag förra veckan, sÄ Àven i lördags. Det Àr full rulle nu med vÄr köksrenovering, lite jobbigt ÀndÄ fÄr jag sÀga, och jag som ville göra badrummet direkt efter men var lite ledsen för att golvlÀggaren var fullbokad till juni/juli men det kan nog vara lite skönt med en paus inna vi börjar pÄ det, dessutom ska taket bytas pÄ ena byggnaden dÀr emellan... 
 
Försöker vÀlja tapet men det Àr inte lÀtt alltsÄ, hittar sÄ mÄnga fina men tanken Àr ju att vi inte ska behöva tapetsera om pÄ hundra Är helst haha, sÄ gÀller att försöka ta nÄgot diskret som man inte blir trött pÄ efter ett Är typ. 
 
Rutan var ivÀg och tÀvlade en klass i helgen och vi var vÀl inte sÄ vÀrst förberedda dÄ jag inte hunnit hoppa med henne nÄgot sedan förra tÀvlingen mer Àn nÄgra sprÄng hemma i fredags och lite studs och cavaletti tidigare, dessutom Àr hon ju pÄ sitt vassa "vÄrhumör", sÄ ja det kÀndes som det kunde gÄ hur som helst nÀstan. 
 
Det började ju bra med att efter jag tagit in henne frÄn hagen och konstaterat att hon var vÀldigt skitig om benen att det var lika bra att tvÀtta dem, sÄ det gjorde jag och hade precis oljat hovarna och skulle bara byta grimma sen Äka, sÄ smet den lilla snabba Älen minsann!! 
 
Ut i trÀdgÄrden, Andreas försökte stoppa henne men dÄ hoppade hon över muren som Àr utanför stallet, modigt av henne som i vanliga fall Àr en fegis.... 
 
Bak pÄ baksidan och frÀste rundor, inte en suck att fÄ tag pÄ henne, som tur var fick hon inte igÄng Lilly och Ellen som gÄr dÀr utan de stod mer och tittade med stora ögon och undrade vad hon höll pÄ med. 
 
En spann med foder hjÀlpte inte heller, det genomskÄdade hon, varje gÄng man höjde handen pyttelite för att försöka fÄ tag pÄ henne sÄ bara bockade hon ivÀg, herregud vilken cirkus det var alltsÄ, men lyckades till sist fÄ ett grimskaft runt halsen pÄ henne.
 
Behöver jag sÀga att hon blev vÀldigt skitig igen... Det fick va sÄ faktiskt, bÀttre vi kom ivÀg liksom, dessutom misstÀnkte jag att det skulle vara hyfsat geggigt pÄ tÀvingsplatsen med vilket det var. 
 
Hon kÀndes lite spooky som alltid denna Ärstid, sÄ jag red inte sÄ snabbt i omhoppningen, vÄgade inte utmana ödet liksom, vilket jag Ängrar ÀndÄ, mÄste börja lita pÄ henne.
 
Det blev felfritt iaf, tur för henne ;) Vi blev första utanför placering sÄklart, men hon hoppade verkligen fint och det kÀnns alltid bra dÄ :) 
 
Liten del av det hon frÀste upp, haha den stackars grÀsmattan som redan var hÄrt sargad frÄn andra liknande tillfÀllen. Fick snÀllt lova att jag skulle fixa iordning den, Andreas Àr inte sÄ jÀtteförtjust i Rutan nu...
 
 

Onsdag

Rutan Àr nog i sin vÀrsta period nu med pÀlsen, hon Àr torr o fnöskig o man fÄr inte ens peta pÄ henne. Hon har till o med skav lite överallt o det brukar inte hon ha. Hon var inte sÄ vÀrst rolig igÄr, lite stingslig o tjurig. Hoppas hoppas denna solen som vi haft/har nu skyndar pÄ allt lite.
 
Mini Àr föresten anmÀld till 3-Ärs testet nu, Flyinge 5 maj blev det, Pontus som Àger en del i henne kommer fÄ visa, eller ja vi Àr ju med ocksÄ sÄklart. Kommer köra henne nÄgra vÀndor till honom sÄ han fÄr rida henne lite igen. 
(Film frÄn senaste löshoppningen finns pÄ min facebook om nÄgon Àr intresserad)
 
Rev ut golvet i matrumsdelen igÄr kvÀll o plockade ur alla miljoners med spik frÄn golvet, o dÄ följer ÀndÄ de flesta med ut nÀr man river upp det... Lastade ut det pÄ slÀpen, sen började jag röja ur hallen sÄ ikvÀll ska det golvet ut. 
 
Ska gÄ upp till fÀrgaffÀren som vi har precis hÀr vid jobbet o kolla pÄ tapeter, vi ska ju tapetsera om matsalsdelen och kanske i hallen med. Det blir rÀtt mkt av det för man hittar hela tiden mer man vill göra nÀr man ÀndÄ Àr igÄng, tex ska alla dörrar o karmar bytas till vita ist. Men det blir sÄÄ roligt nÀr det Àr fÀrdigt!! 
 
Denna tapet kom fram bak elementet, vÀldigt tjusigt till den dÀr golvmattan som lÄg under den vi hade, spygrön tapet i köksdelen o det bruna kakelet med orangea blommor, alltsÄ jag hade haft konstant migrÀn!!!