Sommartid

DÄ var det sommartid och det börjar faktiskt kÀnnas lite som vÄr :) Bara det faktum att man kan anvÀnda vattenslangen att fylla vattenbaljorna med Àr ju helt fanatstiskt, jag hade inte orkat lÀnge till tror jag. 
 
Var pÄ tippen varje dag förra veckan, sÄ Àven i lördags. Det Àr full rulle nu med vÄr köksrenovering, lite jobbigt ÀndÄ fÄr jag sÀga, och jag som ville göra badrummet direkt efter men var lite ledsen för att golvlÀggaren var fullbokad till juni/juli men det kan nog vara lite skönt med en paus inna vi börjar pÄ det, dessutom ska taket bytas pÄ ena byggnaden dÀr emellan... 
 
Försöker vÀlja tapet men det Àr inte lÀtt alltsÄ, hittar sÄ mÄnga fina men tanken Àr ju att vi inte ska behöva tapetsera om pÄ hundra Är helst haha, sÄ gÀller att försöka ta nÄgot diskret som man inte blir trött pÄ efter ett Är typ. 
 
Rutan var ivÀg och tÀvlade en klass i helgen och vi var vÀl inte sÄ vÀrst förberedda dÄ jag inte hunnit hoppa med henne nÄgot sedan förra tÀvlingen mer Àn nÄgra sprÄng hemma i fredags och lite studs och cavaletti tidigare, dessutom Àr hon ju pÄ sitt vassa "vÄrhumör", sÄ ja det kÀndes som det kunde gÄ hur som helst nÀstan. 
 
Det började ju bra med att efter jag tagit in henne frÄn hagen och konstaterat att hon var vÀldigt skitig om benen att det var lika bra att tvÀtta dem, sÄ det gjorde jag och hade precis oljat hovarna och skulle bara byta grimma sen Äka, sÄ smet den lilla snabba Älen minsann!! 
 
Ut i trÀdgÄrden, Andreas försökte stoppa henne men dÄ hoppade hon över muren som Àr utanför stallet, modigt av henne som i vanliga fall Àr en fegis.... 
 
Bak pÄ baksidan och frÀste rundor, inte en suck att fÄ tag pÄ henne, som tur var fick hon inte igÄng Lilly och Ellen som gÄr dÀr utan de stod mer och tittade med stora ögon och undrade vad hon höll pÄ med. 
 
En spann med foder hjÀlpte inte heller, det genomskÄdade hon, varje gÄng man höjde handen pyttelite för att försöka fÄ tag pÄ henne sÄ bara bockade hon ivÀg, herregud vilken cirkus det var alltsÄ, men lyckades till sist fÄ ett grimskaft runt halsen pÄ henne.
 
Behöver jag sÀga att hon blev vÀldigt skitig igen... Det fick va sÄ faktiskt, bÀttre vi kom ivÀg liksom, dessutom misstÀnkte jag att det skulle vara hyfsat geggigt pÄ tÀvingsplatsen med vilket det var. 
 
Hon kÀndes lite spooky som alltid denna Ärstid, sÄ jag red inte sÄ snabbt i omhoppningen, vÄgade inte utmana ödet liksom, vilket jag Ängrar ÀndÄ, mÄste börja lita pÄ henne.
 
Det blev felfritt iaf, tur för henne ;) Vi blev första utanför placering sÄklart, men hon hoppade verkligen fint och det kÀnns alltid bra dÄ :) 
 
Liten del av det hon frÀste upp, haha den stackars grÀsmattan som redan var hÄrt sargad frÄn andra liknande tillfÀllen. Fick snÀllt lova att jag skulle fixa iordning den, Andreas Àr inte sÄ jÀtteförtjust i Rutan nu...
 
 

Kommentera hÀr: