Sommartid

Då var det sommartid och det börjar faktiskt kännas lite som vår :) Bara det faktum att man kan använda vattenslangen att fylla vattenbaljorna med är ju helt fanatstiskt, jag hade inte orkat länge till tror jag. 
 
Var på tippen varje dag förra veckan, så även i lördags. Det är full rulle nu med vår köksrenovering, lite jobbigt ändå får jag säga, och jag som ville göra badrummet direkt efter men var lite ledsen för att golvläggaren var fullbokad till juni/juli men det kan nog vara lite skönt med en paus inna vi börjar på det, dessutom ska taket bytas på ena byggnaden där emellan... 
 
Försöker välja tapet men det är inte lätt alltså, hittar så många fina men tanken är ju att vi inte ska behöva tapetsera om på hundra år helst haha, så gäller att försöka ta något diskret som man inte blir trött på efter ett år typ. 
 
Rutan var iväg och tävlade en klass i helgen och vi var väl inte så värst förberedda då jag inte hunnit hoppa med henne något sedan förra tävlingen mer än några språng hemma i fredags och lite studs och cavaletti tidigare, dessutom är hon ju på sitt vassa "vårhumör", så ja det kändes som det kunde gå hur som helst nästan. 
 
Det började ju bra med att efter jag tagit in henne från hagen och konstaterat att hon var väldigt skitig om benen att det var lika bra att tvätta dem, så det gjorde jag och hade precis oljat hovarna och skulle bara byta grimma sen åka, så smet den lilla snabba ålen minsann!! 
 
Ut i trädgården, Andreas försökte stoppa henne men då hoppade hon över muren som är utanför stallet, modigt av henne som i vanliga fall är en fegis.... 
 
Bak på baksidan och fräste rundor, inte en suck att få tag på henne, som tur var fick hon inte igång Lilly och Ellen som går där utan de stod mer och tittade med stora ögon och undrade vad hon höll på med. 
 
En spann med foder hjälpte inte heller, det genomskådade hon, varje gång man höjde handen pyttelite för att försöka få tag på henne så bara bockade hon iväg, herregud vilken cirkus det var alltså, men lyckades till sist få ett grimskaft runt halsen på henne.
 
Behöver jag säga att hon blev väldigt skitig igen... Det fick va så faktiskt, bättre vi kom iväg liksom, dessutom misstänkte jag att det skulle vara hyfsat geggigt på tävingsplatsen med vilket det var. 
 
Hon kändes lite spooky som alltid denna årstid, så jag red inte så snabbt i omhoppningen, vågade inte utmana ödet liksom, vilket jag ångrar ändå, måste börja lita på henne.
 
Det blev felfritt iaf, tur för henne ;) Vi blev första utanför placering såklart, men hon hoppade verkligen fint och det känns alltid bra då :) 
 
Liten del av det hon fräste upp, haha den stackars gräsmattan som redan var hårt sargad från andra liknande tillfällen. Fick snällt lova att jag skulle fixa iordning den, Andreas är inte så jätteförtjust i Rutan nu...
 
 

Kommentera här: