fölleverans

Äntligen sĂ„ tittade dĂ„ lilla fölis ut i söndags, 12 dagar över tiden!
 
MÀrkte pÄ lördag kvÀllen att det verkade vara nÄgot pÄ gÄng och gick inte och la mig förrÀn halv 1 dÄ allt verkade lugnt igen men stÀllde klockan pÄ en gÄng i halvtimmen och kl 03 var det dags.
 
Allt gick enligt skolboken, bara efterbörden som behövde lite hjÀlp pÄ traven. Lilly var superduktig och Ellen hejade pÄ bredvid.
 
Det blev ett hingstföl och han var vÀldigt stark och pigg direkt och visste precis vad han skulle göra.
 
Han kallas för MÄrten men vi fÄr vÀl komma pÄ nÄgot tjusigt, jag Àr vÀlkommen för förslag om ni kommer pÄ nÄgot :) 
 
Han Àr e IŽm Special de Muze - Al Cendo - Cortus, mamma "Lilly" heter ju Alcortina. 
 
 
 
Ellen och jag var dödströtta efter detta och hon vilade typ hela förmiddagen sen, det gjorde inte jag sÄ jag hade varit vaken ett dygn typ och har varit sÄ himla trött men börjar komma ifatt lite nu.
 
Jobbigt att vara barnmorska och fÄ en kusin sÄdÀr mitt i natten ;)
 
 
Hur fantastiskt vÀder har vi inte liksom, jag Àlskar det, speciellt kvÀllarna Àr underbara, ja mornarna med men jag Àr mer en kvÀllsmÀnniska, och det Àr ju ljust sÄ lÀnge med, helt underbart! 
 
GrÀset slogs hÀr i söndags och det torkade pÄ nolltid och igÄr kvÀll rullades det balar, det luktar verkligen helt gudomligt nÀr det Àr hötider!
 
 
VÄr katt Sigge finns inte mer. Jag har sjÀlv fött upp honom pÄ nappflaska dÄ hans mamma blev ihjÀlkörd, han blev 12 Är om vi minns rÀtt. Den katt som klarat sig lÀngst hÀr och helt klart den mest trevliga ocksÄ. Han gick aldrig lÀngre Àn till grannen eller en bit ner pÄ Äkern och flyttade sig alltid ut i kanten nÀr det kom en bil, jag hade lÀrt honom det för han fattade inte det alls nÀr han var liten och satt alltid i vÀgen för precis allt. SÄ jag lÀrde honom att det kunde vara farligt genom att köra pÄ honom lite lÀtt med skottkÀrran, lÄter ju hemskt men ja ni fattar, men han lÀrde sig att flytta sig till slut annars hade han inte blivit sÄ gammal. SÄ blev det dÄ fel nÀr grÀset slogs och han sprang in pÄ Äkern nÀr han hörde traktorn komma, extremt sorgligt! Vi hade dessutom bara en halvtimme tidigare sagt att vi skulle stÀnga in honom nÀr vi sÄg honom för vi misstÀnkte de skulle slÄ inom det nÀrmsta, men hann alltsÄ inte... :(
 
 
 

inget föl i sikte

Lilly har nu gÄtt en vecka över tiden men det ser fortfarande lugnt ut men jag mÀrker nu att det börjar dra ihop sig, men kan nog ta ett litet tag till kÀnns det som.
 
Rutan gjorde en start till i söndags, tyvÀrr föll en bom i grunden men det var en bra runda ÀndÄ och jag Àr nöjd för jag red fortfarande som jag ska och Rutis var helt chill och det Àr det viktigaste :)
 
 
Köket Àr i princip fÀrdigt nu, matrummet Àr möblerat och klart, sÄ himla skönt! Jag har börjat stÀda undan i övriga huset nu, vilket kaos det blir alltsÄ, kÀnns som det kommer ta en evighet innan vi har ordning pÄ allt igen. 
 
Ni fÄr bilder fast att inte alla lister Àr pÄ plats i köket och stÀnkskyddet ska med dit. 
 
 

Glad!

Var i onsdags och tÀvlade med Rutan i Skyrup, nÀra och bra tar 2 min dit.
Det gick kanon med tvÄ felfria rundor och jag red som jag skulle sÄ dÄ blir man sÄklart glad :)  Rutan var vÀldigt duktig och skötte sig, inga tomtar pÄ loftet som dansade hula hula ;) Men sÄ var det ju över 30 grader varmt ocksÄ hehe, passar henne bra och hon blir lagom dÄ, sjÀlv höll jag pÄ att dö nÀstan, mest pÄ kvÀllen, hela ansiktet kokade och var som en tomat!
 
 
Köket Àr nÀstan helt klart nu, sista smÄpillet tar tid alltsÄ, men nu Àr det verkligen nÀstan fÀrdigt, ska sÀtta fram matrumsmöblerna kanske redan ikvÀll om jag orkar annars blir det i helgen :) 
 
Har börjat ha lite mer koll pÄ Lilly nu, hon har ju passerat tiden nu men det ser vÀldigt lugnt ut tycker jag, den kommer vÀl nÀr den kÀnner sig redo.