fölleverans

Äntligen sĂ„ tittade dĂ„ lilla fölis ut i söndags, 12 dagar över tiden!
 
MÀrkte pÄ lördag kvÀllen att det verkade vara nÄgot pÄ gÄng och gick inte och la mig förrÀn halv 1 dÄ allt verkade lugnt igen men stÀllde klockan pÄ en gÄng i halvtimmen och kl 03 var det dags.
 
Allt gick enligt skolboken, bara efterbörden som behövde lite hjÀlp pÄ traven. Lilly var superduktig och Ellen hejade pÄ bredvid.
 
Det blev ett hingstföl och han var vÀldigt stark och pigg direkt och visste precis vad han skulle göra.
 
Han kallas för MÄrten men vi fÄr vÀl komma pÄ nÄgot tjusigt, jag Àr vÀlkommen för förslag om ni kommer pÄ nÄgot :) 
 
Han Àr e IŽm Special de Muze - Al Cendo - Cortus, mamma "Lilly" heter ju Alcortina. 
 
 
 
Ellen och jag var dödströtta efter detta och hon vilade typ hela förmiddagen sen, det gjorde inte jag sÄ jag hade varit vaken ett dygn typ och har varit sÄ himla trött men börjar komma ifatt lite nu.
 
Jobbigt att vara barnmorska och fÄ en kusin sÄdÀr mitt i natten ;)
 
 
Hur fantastiskt vÀder har vi inte liksom, jag Àlskar det, speciellt kvÀllarna Àr underbara, ja mornarna med men jag Àr mer en kvÀllsmÀnniska, och det Àr ju ljust sÄ lÀnge med, helt underbart! 
 
GrÀset slogs hÀr i söndags och det torkade pÄ nolltid och igÄr kvÀll rullades det balar, det luktar verkligen helt gudomligt nÀr det Àr hötider!
 
 
VÄr katt Sigge finns inte mer. Jag har sjÀlv fött upp honom pÄ nappflaska dÄ hans mamma blev ihjÀlkörd, han blev 12 Är om vi minns rÀtt. Den katt som klarat sig lÀngst hÀr och helt klart den mest trevliga ocksÄ. Han gick aldrig lÀngre Àn till grannen eller en bit ner pÄ Äkern och flyttade sig alltid ut i kanten nÀr det kom en bil, jag hade lÀrt honom det för han fattade inte det alls nÀr han var liten och satt alltid i vÀgen för precis allt. SÄ jag lÀrde honom att det kunde vara farligt genom att köra pÄ honom lite lÀtt med skottkÀrran, lÄter ju hemskt men ja ni fattar, men han lÀrde sig att flytta sig till slut annars hade han inte blivit sÄ gammal. SÄ blev det dÄ fel nÀr grÀset slogs och han sprang in pÄ Äkern nÀr han hörde traktorn komma, extremt sorgligt! Vi hade dessutom bara en halvtimme tidigare sagt att vi skulle stÀnga in honom nÀr vi sÄg honom för vi misstÀnkte de skulle slÄ inom det nÀrmsta, men hann alltsÄ inte... :(
 
 
 
1 emma:

skriven

Äh sÄ roligt med föl :)

Svar: Ja verkligen!😃😍
equianna.blogg.se

2 Ida:

skriven

Grattis till fölet! Beklagar med katten, det Àr sÄ hemskt nÀr man förlorar ett husdjur <3

3 Ida:

skriven

Grattis till fölet! Beklagar med katten, det Àr sÄ hemskt nÀr man förlorar ett husdjur <3

Svar: Tack!đŸ€—
equianna.blogg.se

Kommentera hÀr: