fölleverans

Äntligen så tittade då lilla fölis ut i söndags, 12 dagar över tiden!
 
Märkte på lördag kvällen att det verkade vara något på gång och gick inte och la mig förrän halv 1 då allt verkade lugnt igen men ställde klockan på en gång i halvtimmen och kl 03 var det dags.
 
Allt gick enligt skolboken, bara efterbörden som behövde lite hjälp på traven. Lilly var superduktig och Ellen hejade på bredvid.
 
Det blev ett hingstföl och han var väldigt stark och pigg direkt och visste precis vad han skulle göra.
 
Han kallas för Mårten men vi får väl komma på något tjusigt, jag är välkommen för förslag om ni kommer på något :) 
 
Han är e I´m Special de Muze - Al Cendo - Cortus, mamma "Lilly" heter ju Alcortina. 
 
 
 
Ellen och jag var dödströtta efter detta och hon vilade typ hela förmiddagen sen, det gjorde inte jag så jag hade varit vaken ett dygn typ och har varit så himla trött men börjar komma ifatt lite nu.
 
Jobbigt att vara barnmorska och få en kusin sådär mitt i natten ;)
 
 
Hur fantastiskt väder har vi inte liksom, jag älskar det, speciellt kvällarna är underbara, ja mornarna med men jag är mer en kvällsmänniska, och det är ju ljust så länge med, helt underbart! 
 
Gräset slogs här i söndags och det torkade på nolltid och igår kväll rullades det balar, det luktar verkligen helt gudomligt när det är hötider!
 
 
Vår katt Sigge finns inte mer. Jag har själv fött upp honom på nappflaska då hans mamma blev ihjälkörd, han blev 12 år om vi minns rätt. Den katt som klarat sig längst här och helt klart den mest trevliga också. Han gick aldrig längre än till grannen eller en bit ner på åkern och flyttade sig alltid ut i kanten när det kom en bil, jag hade lärt honom det för han fattade inte det alls när han var liten och satt alltid i vägen för precis allt. Så jag lärde honom att det kunde vara farligt genom att köra på honom lite lätt med skottkärran, låter ju hemskt men ja ni fattar, men han lärde sig att flytta sig till slut annars hade han inte blivit så gammal. Så blev det då fel när gräset slogs och han sprang in på åkern när han hörde traktorn komma, extremt sorgligt! Vi hade dessutom bara en halvtimme tidigare sagt att vi skulle stänga in honom när vi såg honom för vi misstänkte de skulle slå inom det närmsta, men hann alltså inte... :(
 
 
 
1 emma:

skriven

åh så roligt med föl :)

Svar: Ja verkligen!😃😍
equianna.blogg.se

2 Ida:

skriven

Grattis till fölet! Beklagar med katten, det är så hemskt när man förlorar ett husdjur <3

3 Ida:

skriven

Grattis till fölet! Beklagar med katten, det är så hemskt när man förlorar ett husdjur <3

Svar: Tack!🤗
equianna.blogg.se

Kommentera här: