ruskvÀder

Fy sÄ ruskigt vÀder det Àr emellanÄt, storm och pissregn... Ridbanan hÄller ihop rÀtt bra ÀndÄ, Àven om jag verkligen Ängrar nu att vi inte drÀnerade den, mÄste göra det sen alltsÄ...
 
Rutan fick köra en lÄng studsserie igÄr och det funkade fin fint med belysningen. Hon Àr helt fruktansvÀrt dÄlig pÄ att hoppa studs fÄr jag sÀga, vill bara göra det pÄ fart och det löser hon ju ocksÄ sÄ hon förstÄr inte syftet riktigt, men jag tÀnker att om vi trÀnar pÄ det lite mer sÄ kanske vi kan ha nytta av den enkla övningen, den Àr ju trots allt rÀtt bra pÄ mÄnga vis. 
 
 
Mini var i ridhuset igÄr igen, tanken var att hoppa lite mer men hon var sÄ pigg och gick framÄt vÀldigt mkt mer, vilket ju bara Àr bra, men det var lite vingligt och vimsigt till en början. Hon har vÀldigt mkt aktivitet bak som hon inte kan manövrera riktigt Àn och dÄ blir det vingligt nÀr hon matar pÄ för mkt, hon hinner liksom inte med med resten av kroppen, bakdelen nÀstan sladdar före typ...
 
Fokus fick bli pÄ att försöka fÄ henne inom nÄgon slags rak ram, det hade det varit ÀndÄ sÄklart men nu fanns den inte alls liksom, hon Àr mjuk som en Äl med den damen och dÄ blir det Ànnu lite svÄrare för henne.
SÄ rakt framÄt bakifrÄn, "pÄ rÀlsen" (bra uttryck frÄn captain tourettes), till bettet, med lÀtt stöd i handen, var det hon fick trÀna pÄ.
 
 
Hon blev kanonfin och sjÀlv blir man ju sÄ glad nÀr de smÄ liven gör dessa smÄ framsteg. Hon fick dÄ trava över nÄgra smÄ bommar och jag hade hinderutfyllanderna kvar men drog isÀr dem sÄ hon kom imellan i mitten men ÀndÄ fick trÀna pÄ titthinder, men hon reagerade inte ens sÄklart, hade inte förvÀntat mig det heller men man kan ju lika gÀrna ha dem dÀr. 
 
 

vintertid

Ja dÄ var det vintertid och mörkt supertidigt, dock lite ljusare pÄ morgonen nu ett litet tag. 
 
Är vĂ€ldigt glad att vi fick upp belysningen i helgen, eller igĂ„r rĂ€ttare sagt. Jag tyckte det var mkt större och jobbigare projekt Ă€n vad jag trodde, Andreas tyckte det gick lite lĂ€ttare Ă€n vĂ€ntat för att vara ett av mina projekt och var frĂ„n början instĂ€lld pĂ„ att det kunde bli lite bökigt, jaja det var ju bra han tyckte det gick smidigt iaf! 
 
Tog typ hela dagen, vi var iof i vÀg en svÀng och kompleterade med fler saker som behövdes, men lagom till det blev mörkt kunde vi tÀnda och det blev kanonbra tycker jag, mkt bÀttre Àn innan och man kan nog till och med skutta lite, vÀldigt bra med tanke pÄ att det bara Àr lampor pÄ ena lÄngsidan. 
 
SÄklart fick jag ju ut och testa detta, men som sagt, helt klart godkÀnt och nu kan vi trÀna pÄ ordentligt trots mörktet iaf.. Blir det vÀl smÀllkallt och djuprfyst eller massa nederbörd ist... 
 
Nu ska vi bara laga staketet med som jag körde sönder, och göra nÄgot som vi kan lÀgga bommarna pÄ sÄ de slipper ligga och bada pÄ marken nÀr det kommer en monsunskur, men det Àr ju rÀtt snabba och lÀtta saker att fixa :) 
 
 

fredag!

Tjosan dÄ var det fredag igen! 
 
I helgen vill jag fÄ klart med belysningen till ridbanan, Àven om vÀdret just nu sÀger att man aldrig mer vill rida ute typ... Putsa sommarhagen men det Àr troligen för blött för det. MÄla en av mina grindar till hinderna, den har huserat i en vecka nu i sadelkammaren bara för att bli riktigt torr, börjar bli lite trött pÄ att ha den dÀr nu dÄ den tar upp hela ytan pÄ tvÀren och man fÄr kliva över den med sadlarna. Flytta en balvagn som Àr full med halm och lasta av det i en annan byggnad sÄ slÀpten kan fÄ tillbaka sitt ordinarie garage. HÀmta mer foder till hÀstarna. Mocka ur en box. Införskaffa nya blommor till trÀdgÄrden, det slÀpar minst sagt efter och jag som brukar Àlska att plantera höstblommor och nu ser det bara för jÀkligt ut i trÀdgÄrden..
 
Sen en himla massa annat ocksĂ„ bla storstĂ€da huset och fixa lite med renoveringen vi hĂ„ller pĂ„ med dĂ€r inne, sĂ„klart har jag kommit pĂ„ fler projekt, hopplös Ă€r jag och det Ă€r samma visa varje gĂ„ng vi hĂ„ller pĂ„ att fixa nĂ„gon stans sĂ„ kommer alltid jag pĂ„ flera andra som jag dĂ„ gĂ€rna vill ha gjorda pĂ„ direkten, sjukt jobbigt faktiskt för jag vill det SÅ HIMLA mkt just dĂ„ med, lĂ„g helt sömnlös en natt bara för jag planerade hur det skulle se ut haha, man jag antar att det egentligen Ă€r bra att alltid vilja nĂ„got, fĂ„r skriva mer om detta projekt en annan gĂ„ng.
 
Mini har slut pÄ sin lilla vila, inte för att hon var direkt tagen men det hör till att ge unghÀstar smÄ vilor hela tiden. Nu Àr planen att hon ska ridas nÄgon vecka och hoppas in innan hon fÄr vintervila och lagom till jag ska börja med Lilly. 
 
Hon Àr superduktig men behöver trÀna pÄ systemet att de ska gÄ fram av sig sjÀlva utan att man behöver sitta och driva, men sÄ Àr det ju med de flesta unghÀstar och jag tycker det Àr prio ett att lÀra dem det och jag anser att alldeles för mÄnga Àr slarviga med detta eller missar det och sen sitter de dÀr och fÄr driva resten av hÀstens liv, de ska gÄ raskt fram och vara sjÀlvgÄende redan i skritt mÄnga missar det men skritten Àr jÀtteviktig, man börjar ju dÀr liksom, gÄr de inte fram dÀr lÀr de inte göra det i trav eller galopp heller, nÀr de sen gör det sÄ blir allt annat superenkelt.
 
Lite besviken pÄ att allt i verkliga livet inte Àr pÄ riktigt eller vad det ser ut som, plastvÀxt... 
 
VÀrldens sötaste och sÄ duktig, fick skutta över en bom Àven denna gÄng :)