fredag!

Tjosan dÄ var det fredag igen! 
 
I helgen vill jag fÄ klart med belysningen till ridbanan, Àven om vÀdret just nu sÀger att man aldrig mer vill rida ute typ... Putsa sommarhagen men det Àr troligen för blött för det. MÄla en av mina grindar till hinderna, den har huserat i en vecka nu i sadelkammaren bara för att bli riktigt torr, börjar bli lite trött pÄ att ha den dÀr nu dÄ den tar upp hela ytan pÄ tvÀren och man fÄr kliva över den med sadlarna. Flytta en balvagn som Àr full med halm och lasta av det i en annan byggnad sÄ slÀpten kan fÄ tillbaka sitt ordinarie garage. HÀmta mer foder till hÀstarna. Mocka ur en box. Införskaffa nya blommor till trÀdgÄrden, det slÀpar minst sagt efter och jag som brukar Àlska att plantera höstblommor och nu ser det bara för jÀkligt ut i trÀdgÄrden..
 
Sen en himla massa annat ocksĂ„ bla storstĂ€da huset och fixa lite med renoveringen vi hĂ„ller pĂ„ med dĂ€r inne, sĂ„klart har jag kommit pĂ„ fler projekt, hopplös Ă€r jag och det Ă€r samma visa varje gĂ„ng vi hĂ„ller pĂ„ att fixa nĂ„gon stans sĂ„ kommer alltid jag pĂ„ flera andra som jag dĂ„ gĂ€rna vill ha gjorda pĂ„ direkten, sjukt jobbigt faktiskt för jag vill det SÅ HIMLA mkt just dĂ„ med, lĂ„g helt sömnlös en natt bara för jag planerade hur det skulle se ut haha, man jag antar att det egentligen Ă€r bra att alltid vilja nĂ„got, fĂ„r skriva mer om detta projekt en annan gĂ„ng.
 
Mini har slut pÄ sin lilla vila, inte för att hon var direkt tagen men det hör till att ge unghÀstar smÄ vilor hela tiden. Nu Àr planen att hon ska ridas nÄgon vecka och hoppas in innan hon fÄr vintervila och lagom till jag ska börja med Lilly. 
 
Hon Àr superduktig men behöver trÀna pÄ systemet att de ska gÄ fram av sig sjÀlva utan att man behöver sitta och driva, men sÄ Àr det ju med de flesta unghÀstar och jag tycker det Àr prio ett att lÀra dem det och jag anser att alldeles för mÄnga Àr slarviga med detta eller missar det och sen sitter de dÀr och fÄr driva resten av hÀstens liv, de ska gÄ raskt fram och vara sjÀlvgÄende redan i skritt mÄnga missar det men skritten Àr jÀtteviktig, man börjar ju dÀr liksom, gÄr de inte fram dÀr lÀr de inte göra det i trav eller galopp heller, nÀr de sen gör det sÄ blir allt annat superenkelt.
 
Lite besviken pÄ att allt i verkliga livet inte Àr pÄ riktigt eller vad det ser ut som, plastvÀxt... 
 
VÀrldens sötaste och sÄ duktig, fick skutta över en bom Àven denna gÄng :)
 
 
1 Ida:

skriven

KÀnner igen mig sÄ mycket i att hitta nya projekt hela tiden... hahaha speciellt nÀr man gÄr hemma hela dagarna som mammaledig.
Skulle du inte kunna berÀtta lite om ditt system med att fÄ hÀstarna att gÄ framÄt utan att man ska behöva skÀnkla hela tiden? Jag skulle behöva lite inspiration :)

Svar: Det Ă€r ju sĂ„ skoj, men lite stressande ocksĂ„, tycker min sambo iaf haha, men det Ă€r nog bra att vilja mkt tĂ€nker jag!đŸ‘đŸŒ
Jo absolut det kan jag göra, kommer inom det nÀrmaste :)
equianna.blogg.se

Kommentera hÀr: