Ska försöka sammanfatta helgen...

Oh vilken pĂ€rs, jag Ă€r sĂ„ trött fĂ„r jag sĂ€ga! Det var en jobbig helg, inte fysiskt pĂ„ nĂ„got vis men psykiskt! 
 
Mini har skött sig sĂ„Ă„ himla bra, man blir helt förvĂ„nad, huuur kan en treĂ„ring som aldrig varit ivĂ€g bara strutta runt helt vĂ€rldsvant med precis allt, hon bara Ă€lskade miljön! Hon har verkligen imponerat fĂ„r jag sĂ€ga, hennes boxgrannar grĂ€vde sĂ„ grusen sprĂ€tte, vissa blev superstressade och blĂ€strade vĂ€ggarna eller börjde med olater. Strax innan kl 19 lördag kvĂ€ll nĂ€r auktionen skulle börja sĂ„ drog det igĂ„ng vĂ€rldens fyrverkeri!!! (det var hockey samtidigt tydligen), det var som en storm eller orkan drog in i stallet för nĂ„gra hĂ€star blev sĂ„klart rĂ€dda sen bara hĂ€ngde resten pĂ„, trodde seriöst dessa 34 hĂ€star skulle springa ivĂ€g med hela stallet, tittar pĂ„ Mini och hon bara lyfter huvudet och kollar upp en sekund sen fortsĂ€tter hon Ă€ta sitt hö, alltsĂ„ vad ska man sĂ€ga, jag Ă€r sĂ„ imponerad av hennes psyke!!! Sen vaknar hon verkligen till nĂ€r det Ă€r dags men kokar inte över eller att det lĂ„ser sig, tvĂ€rtom hon har bara presterat Ă€nnu bĂ€ttre! 
 
Otroligt skönt att vara ivĂ€g med en sĂ„dan hĂ€st, dĂ„ kĂ€nner man sig trygg. Jag Ă€r ocksĂ„ sĂ„ himla glad för alla som varit med pĂ„ resan och stöttat och till och med kommit upp och kollat pĂ„ plats, vĂ€ldigt skönt kan jag sĂ€ga för jag tyckte verkligen detta skulle bli sĂ„ jobbigt mentalt eftersom jag Ă€r sĂ„ fĂ€st vid henne. Sen Ă€r man ju sĂ„ nervös över hur det ska gĂ„, trĂ€ningen gick jĂ€ttebra men det var ju inte folk eller VIP-bord dĂ€r dĂ„, det Ă€r ju inte lite folk det Ă€r sen heller pĂ„ auktionen och nĂ€ra hĂ€starna sitter dem, levande ljus och sĂ„ vidare... Det Ă€r liksom rĂ€ttsĂ„ annorlunda miljö de ska klara, dessutom fruktansvĂ€rt hög musik. Men som sagt, hon var sĂ„ cool och har inte satt en fot fel. Hon har ju alltid skött sig sĂ„ jag behövde inte vara nervös egentligen, men det Ă€r lĂ€skigt med nĂ„got nytt i sĂ„dan hĂ€r extrem miljö dessutom, man vet ju inte hur de tar det liksom, och löshoppning som Ă€r sĂ„ speciellt och inte fĂ„r gĂ„ fel... 
 
Flera gÄnger fick jag smÄ attacker och fick tvinga tillbaka tÄrarna och direkt tÀnka pÄ nÄgot annat, Ängesten jag vaknade med pÄ lördag morgonen var inte att leka med om vi sÀger sÄ, spykÀnsla och jag tÀnkte det hÀr hÀnder inte, jag ville bara lasta och köra hem...
 
Jag har ju typ Ängrat mig för lÀnge sedan men försökt tÀnka med hjÀrnan för en gÄng skull, men allt eftersom och ju mer hon gjort och ju nÀrmare vi kommit och sen var som en jÀkla stjÀrna dÀr sÄ har Andreas ocksÄ tyckt att nej vi ruinerar oss hellre och har kvar henne och vi var beredda att köpa tillbaka henne för rÀtt hög summa. Man kan ju tycka att man fÄr ha bestÀmt sig för att sÀlja nÀr man Äker dit, men nej alltsÄ man vill inte skÀnka bort en sÄdan hÀst som man tror sÄ mkt pÄ.
 
Vi fick bud upp till 140Ž och det Àr vÀl egentligen inte jÀttedÄligt ett sÄdant hÀr Är dÀr priserna verkar vara lite lÀgre och det Àr verkligen köparens marknad, men det Àr lite lÄgt för henne och om denna resan skulle varit vÀrt skulle det varit nÀrmare 200Ž iaf, sÄ det blev en annan lösning, hon blev sÄld men stannar inom familjen och pÄ gÄrden för trÀning och matchning för framtiden, vÀldigt tacksam och glad för det!
 
SÄ det blev bra tillslut men tror inte vi kommer göra om det faktiskt. Men ÀndÄ lite glad att vi vÄgade ta chansen, för det Àr det ju, det finns en chans att man kan fÄ vÀldigt mkt för dem, de blir vÀldigt bra lanserade osv, och dÄ kunde det varit vÀrt det, Àven om jag nog aldrig hade repat mig hur mkt jag Àn fÄtt för henne, vissa fastnar lite mer Àn andra och jag Àr verkligen inte gjord för att sÀlja djur... Vet inte hur det ska gÄ till med resten av gÀnget haha.
 
Det var Ă€ndĂ„ sjukt kul att vara dĂ€r fĂ„r jag sĂ€ga, men hade gĂ€rna varit utan den dĂ€r klumpen i magen som man hade hela tiden. 
 
En sak som var mindre bra var att de hade bytt auktionsförĂ€ttare till en frĂ„n Trottex (inom travet), och vi fick inte reda pĂ„ detta förrĂ€n det faktiskt hade börjat, vi som sĂ€ljare hade kanske inte kunnat göra nĂ„got annorlunda (mer Ă€n att packa ihop och dra hem), men köparna blev definitvt lite överrumplade och det kĂ€ndes som de inte hann med riktigt.
FrÄn det att Mini kom in till det var klubbat sÄ gick det endast tre minuter tex!! Alla de tidigare tolv Ären har det ju varit Royne som varit förÀttare och det har gÄtt lugnare, ingen har missat nÄgot och det tog minst tio minuter per hÀst, lite skillnad, han var ocksÄ duktig pÄ att verkligen dra upp priserna och folket Àr ju nu vana vid att de nÀstan kan hinna diskutera lite om de ska gÄ vidare...
SÄ de hade verkligen behövt bli informerade i god tid innan (minst en-tvÄ veckor) att det inte fanns utrymme att fundera utan veta vad man ville och vara vÀldigt vÀl förberedd.
 
Nu blev det tyvÀrr flera missade bud faktiskt, och en försökte (verkligen) köpa tillbaka sin men de missade det, sÄ den sÄldes alldeles för billigt... det fÄr bara inte hÀnda!
Mkt dÄligt att detta inte kom ut tidigare, vi hade som sagt kanske inte gjort nÄgot annorlunda men man kan iaf fÄ reda pÄ förutsÀttningarna, vi hade ju dessutom möte pÄ torsdags kvÀllen men det sades inte nÄgot om detta dÄ.
Dessutom sÄ fick hÀstarna i början mindre tid dÄ han hastade pÄ och skulle komma ifatt eftersom det kom igÄng för sent, som Àr ocksÄ dÄligt tycker jag men tydligen var det standard, men det mÄste ju bara kunna lösas, kan de inte ha lite av den dÀr middagen lite innan auktionen börjar liksom? Nu fick de ju in maten samtidigt som det gick som allra fortast...
De var klara med auktionen tjugo miuter innan utsatt tid i Ă„r, dvs nĂ„gon timme tidigare Ă€n vanligt, med fyra hĂ€star mer Ă€n förra Ă„ret, det sĂ€ger kanske rĂ€tt mkt. Årets snittpris blev ocksĂ„ lĂ€gre trots att den sista sĂ„ldes för 700ÂŽ.
Man kan ha Trottex, men dĂ„ ska det kanske vara sĂ„dana vilkor som de har ocksĂ„? Plus att man fĂ„r ju veta om det kan jag tycka... Men det blir nog nĂ„gon förĂ€ndring, för vad jag uppfattade det sĂ„ var inte folk sĂ„ vĂ€ldigt nöjda över detta, det Ă€r ju absolut inte sĂ€kert att priserna blivit högre med Royne, men man hade varit sĂ€ker pĂ„ att inget blivit missat eller vad man ska sĂ€ga, och dĂ„ kĂ€nns det ju lite bĂ€ttre. Tror fĂ€rre kommer vĂ„ga var med nĂ€sta Ă„r efter detta faktiskt, eller sĂ„ blir det bara "skithĂ€star" som folk vill bli av med pĂ„ ett "enkelt" sĂ€tt. 
 
Men som sagt, det var en fantastisk plats att vara pÄ, tÀvlingarna och allt var otroligt vÀl arrangerat och jag hoppas det fortsÀtter kÀmpa pÄ med detta för det kÀnns som det verkligen kan vÀxa till nÄgot riktigt stort, mÀssan hade de ocksÄ gjort ett superjobb med och fÄtt in riktigt mÄnga och endast bra utsÀllare, sÄnt uppskattas och drar Ànnu mer folk till nÀsta Är ju!
 
Allra allra skönast och bĂ€st Ă€r att pĂ€rlan gĂ„r i hagen och skrotar igen, redan lite skitig och dan, dessutom fĂ„r hon Ă€nligen proppa i sig massa grĂ€s igen utan att behöva tĂ€nka pĂ„ figuren! Annat Ă€r det för en sjĂ€lv nu, sa till Rut efter att fĂ„tt en liten chock nĂ€r jag tog av hennes tĂ€cke nĂ€r vi kom hem, att nej nu fĂ„r vi nog minsann ta och göra nĂ„got Ă„t vĂ„ra figurer bĂ„da tvĂ„ haha, det var inte uppskattat frĂ„n hennes sida... 
 
Tusen tack för hjÀlpen med hÀstpassning, sÄ skönt att lÀmna över dem i trygga hÀnder, och hundarna hade haft det toppen pÄ pensionatet, och skött sig faktiskt, men nu Àr de sÄÄ trötta och tog faktiskt ut komp bÄde igÄr och idag haha.
 
SlĂ€nger upp ett gĂ€ng bilder :) 
 
Framme och installerade tors em
 
UppvÀrmning innan trÀning tors kvÀll, de körde med maskiner och stÀdade golven i mÀssan samtidigt precis bredvid, bekom inte henne nÄgot
 
promenader och beta grÀs fredag morgon
 
Flera promenader, otroligt vacker miljö, och vÀdret var topp
 
 Knoppad och klar lördag em innan mingel i stallet
 
Mini fick en turflamingo, mkt mallig över den :)
 
 stĂ„r och sover under minglet haha
 
PĂ„ vĂ€g in till auktionen lördag kvĂ€ll, mina ben bar mig knappt... 
 
Hopp hopp, sÄ fin hon var! hindret Àr 1.30m
 
Söndag fm innan vi kör hem
 
Borta bra men hemma bÀst
 
Vilket toppen vÀder vi har, sÄ varmt och soligt, över 20 grader herregud! Alla njuter och det Àr sÄ fint ute nu!
 
MÄndag morgon, en styck trött hund haha
 
Ridbanan har fĂ„tt lite nya fĂ€rgklickar, oj vad vi ska trĂ€na nu :) Mjuka bommar som Ă€r kanon i serier och efter hinder osv, gillar verkligen dessa, och runda vattenmattor. 
 

Kommentera hÀr: