Torsdag

Är det nĂ„gon gĂ„ng mina hĂ€star verkligen gillar att bli pĂ„pĂ€lsade sĂ„ Ă€r det dagar som igĂ„r, nollan och halvstorm, de hatar det vĂ€dret, förstĂ„r dem för det finns fasen inget vĂ€rre, det skĂ€r verkligen genom hela kroppen! 
 
PÄ tal om vÀder, vet inte hur jag hade klarat mig utan min ridbana faktiskt, Àven om jag gnÀller och tycker att jag behöver ett ridhus sÄ hjÀlper ju faktiskt ridbanan till enormt. Men det har varit en bra vinter Àn sÄ lÀnge, inte jÀttemkt regn, Àr den blöt sÄ Àr dÀr ÀndÄ oftast nÄgon plÀtt som Àr ok som man kan vara pÄ, den blir lite slirig och ofast i materialet nÀr den blir blöt, förmodligen för att det Àr lerig mark hÀr, sanden Àr den som fanns under jorden, den Àr inte sÄ pÄkostad och tjusig men fungerar helt ok, och som sagt nÄgon hörna hittar man alltid som fungerar att rasta av dem pÄ. Vi har Ànnu inte haft jÀttekallt sÄ mÄnga dagar Ät gÄngen heller, men det nÀrmar sig lite vinter kÀnns det som...
 
SÄ igÄr kvÀll fick den lite salt sÄ det var mjukt och fluffigt i morse trots minusgraderna inatt. TÀnkte att det var dags att börja salta nu, ser ut som det kan vara nÄgon minus lite varannan dag typ enligt prognoserna. SÄ nu kommer vÀl snön, det brukar det göra nÀr jag saltat ;) 
 
 
I lördags hade vi vÄrvÀder, dÄ tÀnkte jag att nu kommer vintern för sÄ brukar det ocksÄ vara, man hinner bara tÀnka Äh nu Àr det snart vÄr, sÄ kommer vintern som en brutal kÀftsmÀll haha.
 
 
Rutan har fÄtt komma igÄng igen efter nÀstan tvÄ veckor off efter sin tandkontroll. Som vanligt fick hon reaktion pÄ det lugande tyvÀrr. Hon brukar fÄ en typ av allergisk reaktion, nÀsselfeberutslag, kan fÄ koliksymptom och magsÄr, de senaste Ären har vi förekommit med magbehandling efter och nu Àven innan. Men nu denna gÄng svullnade dessutom musklerna upp pÄ vÀnstersidan under bogbladet och klÀmde sÄ hon fick neurologiska problem. AlltsÄ stackars hÀst sÀger jag bara.
 
Det gick faktsik vÀldigt bra att sticka denna gÄng, Àven om vi bara kan sÀtta intramuskulÀrt, sÄ det var verkligen synd om henne att det skulle bli sÄ hÀr. TÀnderna Àr ju inte nÄgot bra heller, eller de sitter inte bra, de Àr typ inkastade huller om buller, sÄ det krÀver verkligen att hon fÄr sin tandvÄrd, egentligen oftare men i samrÄd med veterinÀren sÄ har vi kommit fram till att det fÄr rÀcka med en gÄng om Äret eftersom hon inte mÄr bra av det och vi inte lyckas göra det utan sedering.
 
Men nu Àr allt frid och fröjd igen tack och lov och ingen Àr gladare Àn Rutan och jag :) 
 
 
 

Kommentera hÀr: